SIKICI HAFTA

SPOR 28.02.2021 - 13:59, Güncelleme: 28.02.2021 - 13:59
 

SIKICI HAFTA

Antalyaspor ile Başakşehir arasındaki maç son dönemlerin en kötü maçıydı. Antalyaspor, alıştığımız üzere rakibi orta sahada karşılayıp oyun kurdurmama ve kazandığı toplarda da rakibi üzerine çekip boşluğu bulana kadar kendi sahasında paslaşma üzerine kurulu planıyla sahadaydı. Başakşehir alan savunmasından taviz vermeyince oyun Antalyaspor açısından son derece kısırlaştı. Koca 90 dakikada ortaya çıkan bir tam, birkaç yarım pozisyon da, hücum bölgesindeki kadro kalitesi Antalyaspor’dan bir derece üstün olan Başakşehir’den geldi.

Aran Mehmet Yanar- Hem ulusal basının hem de Antalyaspor camiasının bir bölümünün Antalyaspor’un oyun anlayışı ile ilgili yorumlarında geçen bir takım ezberler var. Bunlarda eksik bulduğum tarafları anlatmak için bu maç bir fırsat yarattı. Önceki haftalara göre bu maç, rakibin de en az Antalyaspor kadar güvenlikçi bir oyun oynaması nedeniyle bambaşka bir maç oldu.  Antalyaspor orta sahası bence kalite olarak ligimizde ortalamanın üzerinde ve takımın da en iyi gölgesi. Hücum hattı oyuncuları ise Amilton dahil vasatın altında oyuncular. O bölgenin top hakimiyeti ve pas becerileri düşük olunca orta alan oyuncuları da öne oynama konusunda temkinli olabiliyor, hatta Ersun Yanal da böyle istiyor. Bir takımın daha çok hücumda oynaması, merkez ve kanat hücumcularının takımı oraya çekmesiyle mümkün ama bence Antalyaspor’un en büyük eksikliği burada.  Amilton top sürme ve ilk konrtol olarak iyi ama sonrasında yetersiz. Gökdeniz tolere edilebilir çünkü çok genç ve bir süper lig takımının antrenman temposuyla tanışalı 1 yıl bile olmadı. Ayakları gayet iyi olmasına rağmen henüz güç olarak rakip defans abileri ile baş edemiyor, sürekli oynaması da onu yıpratıyor. Orgill’den bahsetmeye gerek görmüyorum. Başakşahir maçını diğerlerinden ayıran da bu bölgeyle alakalı. Antalyaspor önceki maçlarda pozisyonlara girerek berabere kalırken bu maçta poziyona giremeden berabere kaldı. Antalyaspor bu bölgede artık Serdar, Drole gibi oyunculardan faydalanmayı daha çok düşünmeli bana göre. Hatta Doğukan’dan golcü bile yaratılabilir. Dünkü sıkışık oyunda varlık gösteremese de ikili mücadelerde ayakta kaldı, fiziği iyi, hız, çabukluk ve vuruş becerisi de var. Bunların toplamı da forvet demek zaten. Vazgeçilmesi gerektiğini düşündüğüm ezber ise şu. Antalyaspor temel oyun anlayışında topu rakibe verip, savunmaya çekilip kontratakla pozisyon aramıyor, kullandığı oyuncuların meziyetlerinin bir sonucu olarak, iyi paslaşarak başladığı oyunda topu maalesef kolay kaybediyor, kalan sürede ise savunmayı sahanın her yerinde çok iyi yapıyor. Umudumuz ve beklentimiz odur ki, Ersun Hoca ile önümüzdeki maçlarda ya da sezonlarda topa daha hakim olacak ve beğenmediğiniz o savunma oyununu oynama süresi düşecek.
Antalyaspor ile Başakşehir arasındaki maç son dönemlerin en kötü maçıydı. Antalyaspor, alıştığımız üzere rakibi orta sahada karşılayıp oyun kurdurmama ve kazandığı toplarda da rakibi üzerine çekip boşluğu bulana kadar kendi sahasında paslaşma üzerine kurulu planıyla sahadaydı. Başakşehir alan savunmasından taviz vermeyince oyun Antalyaspor açısından son derece kısırlaştı. Koca 90 dakikada ortaya çıkan bir tam, birkaç yarım pozisyon da, hücum bölgesindeki kadro kalitesi Antalyaspor’dan bir derece üstün olan Başakşehir’den geldi.

Aran Mehmet Yanar- Hem ulusal basının hem de spor " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Antalya spor camiasının bir bölümünün Antalyaspor’un oyun anlayışı ile ilgili yorumlarında geçen bir takım ezberler var. Bunlarda eksik bulduğum tarafları anlatmak için bu maç bir fırsat yarattı. Önceki haftalara göre bu maç, rakibin de en az spor " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Antalya spor kadar güvenlikçi bir oyun oynaması nedeniyle bambaşka bir maç oldu. 

spor " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Antalya spor orta sahası bence kalite olarak ligimizde ortalamanın üzerinde ve takımın da en iyi gölgesi. Hücum hattı oyuncuları ise Amilton dahil vasatın altında oyuncular. O bölgenin top hakimiyeti ve pas becerileri düşük olunca orta alan oyuncuları da öne oynama konusunda temkinli olabiliyor, hatta Ersun Yanal da böyle istiyor. Bir takımın daha çok hücumda oynaması, merkez ve kanat hücumcularının takımı oraya çekmesiyle mümkün ama bence Antalyaspor’un en büyük eksikliği burada. 

Amilton top sürme ve ilk konrtol olarak iyi ama sonrasında yetersiz. Gökdeniz tolere edilebilir çünkü çok genç ve bir süper lig takımının antrenman temposuyla tanışalı 1 yıl bile olmadı. Ayakları gayet iyi olmasına rağmen henüz güç olarak rakip defans abileri ile baş edemiyor, sürekli oynaması da onu yıpratıyor. Orgill’den bahsetmeye gerek görmüyorum. Başakşahir maçını diğerlerinden ayıran da bu bölgeyle alakalı. spor " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Antalya spor önceki maçlarda pozisyonlara girerek berabere kalırken bu maçta poziyona giremeden berabere kaldı. spor " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Antalya spor bu bölgede artık Serdar, Drole gibi oyunculardan faydalanmayı daha çok düşünmeli bana göre. Hatta Doğukan’dan golcü bile yaratılabilir. Dünkü sıkışık oyunda varlık gösteremese de ikili mücadelerde ayakta kaldı, fiziği iyi, hız, çabukluk ve vuruş becerisi de var. Bunların toplamı da forvet demek zaten.

Vazgeçilmesi gerektiğini düşündüğüm ezber ise şu. spor " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Antalya spor temel oyun anlayışında topu rakibe verip, savunmaya çekilip kontratakla pozisyon aramıyor, kullandığı oyuncuların meziyetlerinin bir sonucu olarak, iyi paslaşarak başladığı oyunda topu maalesef kolay kaybediyor, kalan sürede ise savunmayı sahanın her yerinde çok iyi yapıyor. Umudumuz ve beklentimiz odur ki, Ersun Hoca ile önümüzdeki maçlarda ya da sezonlarda topa daha hakim olacak ve beğenmediğiniz o savunma oyununu oynama süresi düşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.