‘Sistemli’ Haciz ertelendi

GÜNDEM 25.08.2020 - 18:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

‘Sistemli’ Haciz ertelendi

Albayraklar Holding’le ilintili olduğu öne sürülen Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin 70 milyon TL alacak karşılığında haciz koydurduğu ve bugün satışa çıkarılacak olan 4 taşınmazla ilgili ihale, 21 Eylül tarihine ertelendi. Erteleme gerekçesi bilinmezken, AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, belediyenin borcunun şirketin iddia ettiği gibi 70 milyon TL değil faizleriyle birlikte 25 milyon TL olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- İstanbul ve Ankara başta olmak üzere onlarca belediyeden trilyonlarca liralık ihaleler alan Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş. ile AKP’li Serik Belediyesi arasındaki alacak-borç meselesinde yeni gelişmeler yaşandı. Pazartesi günü olağanüstü toplanan Serik Belediye Meclisi’nde Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin haciz koydurduğu belediyeye ait 4 taşınmazın ihaleyle satışı konusu meclis üyelerine anlatılmış, sözkonusu şirketin girişimleri sonucu bu taşınmazların ihaleyle satışa çıkarılacağı belirtilmişti. Şirket sözkonusu meclis toplantısı sabahı tüm meclis üyelerine gönderdiği bir mektupla Başkan Enver Aputkan hakkında bir takım iddialarda bulunmuş ve Aputkan’ı ‘ruh hastası’ olmakla itham etmişti. Şirket o mektupta Aputkan’ın istifa etmesi halinde belediyeden alacakları meblağın ödenmesi konusunda hertürlü kolaylığı sağlayacağını da taahhüt etmişti.   BORÇ 70 DEĞİL 25 MİLYON TL Dün Serik Adliyesi’nde sözkonusu taşınmazların ihaleyle satışı vardı. Ancak iddiaya gore Adliye önünde şirketin avukatlarıyla bazı belediye çalışanları arasında küçük çaplı bir itiş-kakış yaşandı. Bunun üzerine satış ihalesi 21 Eylül tarihine ertelendi. Konuyla ilgili www.haberimizvar.net’in sorularını yanıtlayan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, ihalenin iptal edildiğini doğrularken gerekçeyi bilmediğini belirtti. Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş. adlı şirketin ülke genelinde çok sayıda belediyeyle benzer şekilde çalıştığını vurgulayan Aputkan, şirketin öne sürdüğü borç miktarının ise gerçeği yansıtmadığını savundu. “İcra ile taşınmazlarımızın satışına konu olan borç miktarı 19 milyon civarında. Yasal faizleriyle birlikte yaklaşık 25 milyon TL’dir” dedi. Serik Belediye Başkanı Aputkan şöyle devam etti: “Belediyemize yapılan, hakkı olan parayı biz kesinlikle öderiz, ödeyeceğiz. Ancak hakkı olmayan, yapılmayan işlerin yapılmış gibi gösterilerek bizden talep edilmesine de karşıyız. Şirketin iddia ettiği rakamın gerçekle hiç alakası yok. İcralık olan miktar 19 milyon, faiziyle birlikte 25 milyon TL.  Meclis üyelerimize gönderdikleri mektuba bakınca ki, oradaki ifadelerin kullanılması hiç hoş değil, dillendirdikleri rakam beni çok fazla şaşırtmıyor.”  
Albayraklar Holding’le ilintili olduğu öne sürülen Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin 70 milyon TL alacak karşılığında haciz koydurduğu ve bugün satışa çıkarılacak olan 4 taşınmazla ilgili ihale, 21 Eylül tarihine ertelendi. Erteleme gerekçesi bilinmezken, AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, belediyenin borcunun şirketin iddia ettiği gibi 70 milyon TL değil faizleriyle birlikte 25 milyon TL olduğunu söyledi.

haberimizvar.net- İstanbul ve Ankara başta olmak üzere onlarca belediyeden trilyonlarca liralık ihaleler alan Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş. ile AKP’li Serik Belediyesi arasındaki alacak-borç meselesinde yeni gelişmeler yaşandı. Pazartesi günü olağanüstü toplanan Serik Belediye Meclisi’nde Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş.’nin haciz koydurduğu belediyeye ait 4 taşınmazın ihaleyle satışı konusu meclis üyelerine anlatılmış, sözkonusu şirketin girişimleri sonucu bu taşınmazların ihaleyle satışa çıkarılacağı belirtilmişti. Şirket sözkonusu meclis toplantısı sabahı tüm meclis üyelerine gönderdiği bir mektupla Başkan Enver Aputkan hakkında bir takım iddialarda bulunmuş ve Aputkan’ı ‘ruh hastası’ olmakla itham etmişti. Şirket o mektupta Aputkan’ın istifa etmesi halinde belediyeden alacakları meblağın ödenmesi konusunda hertürlü kolaylığı sağlayacağını da taahhüt etmişti.

 

BORÇ 70 DEĞİL 25 MİLYON TL

Dün Serik Adliyesi’nde sözkonusu taşınmazların ihaleyle satışı vardı. Ancak iddiaya gore Adliye önünde şirketin avukatlarıyla bazı belediye çalışanları arasında küçük çaplı bir itiş-kakış yaşandı. Bunun üzerine satış ihalesi 21 Eylül tarihine ertelendi. Konuyla ilgili www.haberimizvar.net’in sorularını yanıtlayan Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, ihalenin iptal edildiğini doğrularken gerekçeyi bilmediğini belirtti. Sistemli Dağıtım Hizmetleri A.Ş. adlı şirketin ülke genelinde çok sayıda belediyeyle benzer şekilde çalıştığını vurgulayan Aputkan, şirketin öne sürdüğü borç miktarının ise gerçeği yansıtmadığını savundu. “İcra ile taşınmazlarımızın satışına konu olan borç miktarı 19 milyon civarında. Yasal faizleriyle birlikte yaklaşık 25 milyon TL’dir” dedi.

Serik Belediye Başkanı Aputkan şöyle devam etti: “Belediyemize yapılan, hakkı olan parayı biz kesinlikle öderiz, ödeyeceğiz. Ancak hakkı olmayan, yapılmayan işlerin yapılmış gibi gösterilerek bizden talep edilmesine de karşıyız. Şirketin iddia ettiği rakamın gerçekle hiç alakası yok. İcralık olan miktar 19 milyon, faiziyle birlikte 25 milyon TL.  Meclis üyelerimize gönderdikleri mektuba bakınca ki, oradaki ifadelerin kullanılması hiç hoş değil, dillendirdikleri rakam beni çok fazla şaşırtmıyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.