Sivrice’de 1 ay önce de deprem olmuştu

GÜNDEM 26.01.2020 - 11:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Sivrice’de 1 ay önce de deprem olmuştu

6.8 şiddetinde depremin merkez üssü olan Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bir ay önce de 5.1 büyüklüğünde deprem yaşanmıştı. O günlerde de Elazığ’a giden İçişleri Bakanı Soylu, bugün verdiği sözlerin benzerini yine vermiş, fakat hiçbiri yerine getirilmemişti.

haberimizvar.net-Türkiye’yi ayağa kaldıran 6.8 şiddetindeki depremin merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 1 ay önce de deprem yaşanmıştı. 27 Aralık 2019’da merkez üssü Sivrice ilçesinin Topaluşağı köyü olan 5.1 büyüklüğündeki deprem Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinde de hissedilmişti. Elazığ Valiliği depremin ardından merkez ve ilçelerdeki okullarda eğitime 1 gün ara vermişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu o günlerde de Elazığ’a gitmiş ve deprem bölgesini ziyaret ederek vatandaşlara söz vermişti. Fakat 1 ay sonra yaşanan deprem devletin hiçbir tedbir almadığını ortaya çıkardı. DIŞ CEPHE KAPLAMASI DÖKÜLDÜ 1 ay önceki deprem sırasında Elazığ’ın Gazi Caddesi’ndeki 5 katlı bir binanın dış cephe kaplamasında dökülmeler oldu. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan tespitlerde, depremde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, boş bir binada yıkım meydana geldiği açıklanmıştı. ELAZIĞ VALİSİ 1 AY ÖNCE DE AYNI Depremden bir gün sonra bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla Sivrice ilçesini dolaşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım sosyal medya hesabında, “Elazığlı aziz hemşerilerimiz ve milletimizin gönlünde hizmetleriyle taht kuran İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ilimize teşrif ederek depremden etkilenen Sivrice ilçemizin merkez, köy ve mezralarında incelemelerde bulundular, vatandaşlarımızın gönlüne dokundular” diye yazmıştı.  
6.8 şiddetinde depremin merkez üssü olan Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bir ay önce de 5.1 büyüklüğünde deprem yaşanmıştı. O günlerde de Elazığ’a giden İçişleri Bakanı Soylu, bugün verdiği sözlerin benzerini yine vermiş, fakat hiçbiri yerine getirilmemişti.

haberimizvar.net-Türkiye’yi ayağa kaldıran 6.8 şiddetindeki depremin merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 1 ay önce de deprem yaşanmıştı. 27 Aralık 2019’da merkez üssü Sivrice ilçesinin Topaluşağı köyü olan 5.1 büyüklüğündeki deprem Malatya, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Mardin, Gaziantep ve Diyarbakır illerinde de hissedilmişti. Elazığ Valiliği depremin ardından merkez ve ilçelerdeki okullarda eğitime 1 gün ara vermişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu o günlerde de Elazığ’a gitmiş ve deprem bölgesini ziyaret ederek vatandaşlara söz vermişti. Fakat 1 ay sonra yaşanan deprem devletin hiçbir tedbir almadığını ortaya çıkardı.

DIŞ CEPHE KAPLAMASI DÖKÜLDÜ

1 ay önceki deprem sırasında Elazığ’ın Gazi Caddesi’ndeki 5 katlı bir binanın dış cephe kaplamasında dökülmeler oldu. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan tespitlerde, depremde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını, boş bir binada yıkım meydana geldiği açıklanmıştı.

ELAZIĞ VALİSİ 1 AY ÖNCE DE AYNI

Depremden bir gün sonra bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla Sivrice ilçesini dolaşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım sosyal medya hesabında, “Elazığlı aziz hemşerilerimiz ve milletimizin gönlünde hizmetleriyle taht kuran İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ilimize teşrif ederek depremden etkilenen Sivrice ilçemizin merkez, köy ve mezralarında incelemelerde bulundular, vatandaşlarımızın gönlüne dokundular” diye yazmıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.