Sosyal mesafeli bayram namazı

GÜNDEM 31.07.2020 - 12:42, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Sosyal mesafeli bayram namazı

Antalya'da bayram namazı koronavirüs tedbirleri alınarak kılındı. Camiye aileleriyle gelen çocuklar da cemaatle namaz kıldı.

haberimizvar.net- Ramazan Bayramı'nda koronavirüs tedbirleri nedeniyle bayram namazı kılınmazken, bu bayramda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte vatandaşlar camilere akın etti. Kent merkezinde bulunan Muratpaşa Camii'ne bayram namazı için gelenlere girişte maske kontrolü yapıldı. Sosyal mesafe kuralı nedeniyle caminin içi kısa sürede dolunca yüzlerce kişi cami avlusunda seccadelerin üzerinde namaz kıldı. Kapı önünde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccadeler dağıtıldı.   GEREKLİ UYARILAR YAPILDI Namaz sırasında ebeveynleriyle birlikte namaz için camiye gelen çocuklar olduğu da görüldü. Namazın ardından koronavirüsün bir an önce bitmesi için dualar edilirken, hutbe öncesi ve sonrasında bayramda tüm tedbirlerin alınması, bayramlaşmanın tokalaşmadan yapılması yönünde uyarılarda bulunuldu. Cami çıkışında ise Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Müftüsü Osman Artan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan vatandaşlarla tokalaşmadan bayramlaştı. 
Antalya'da bayram namazı koronavirüs tedbirleri alınarak kılındı. Camiye aileleriyle gelen çocuklar da cemaatle namaz kıldı.

haberimizvar.net- Ramazan Bayramı'nda koronavirüs tedbirleri nedeniyle bayram namazı kılınmazken, bu bayramda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte vatandaşlar camilere akın etti. Kent merkezinde bulunan Muratpaşa Camii'ne bayram namazı için gelenlere girişte maske kontrolü yapıldı. Sosyal mesafe kuralı nedeniyle caminin içi kısa sürede dolunca yüzlerce kişi cami avlusunda seccadelerin üzerinde namaz kıldı. Kapı önünde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccadeler dağıtıldı.

 

GEREKLİ UYARILAR YAPILDI

Namaz sırasında ebeveynleriyle birlikte namaz için camiye gelen çocuklar olduğu da görüldü. Namazın ardından koronavirüsün bir an önce bitmesi için dualar edilirken, hutbe öncesi ve sonrasında bayramda tüm tedbirlerin alınması, bayramlaşmanın tokalaşmadan yapılması yönünde uyarılarda bulunuldu. Cami çıkışında ise Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Müftüsü Osman Artan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan vatandaşlarla tokalaşmadan bayramlaştı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.