Süleymancılara şok baskın!

GÜNDEM 02.09.2019 - 12:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Süleymancılara şok baskın!

Süleymancılar cemaatinin bir etkinliğine Jandarma tarafından baskın yapıldığı iddia edildi. Alanya’da Süleymancıların düzenlediği kermese ani bir baskın yapan Jandarma’nın kermese el koyduğu bildirildi

haberimizvar.net Siyasetcafe.com adlı haber sitesinin haberine göre, Alanya’da her yıl düzenlenen ve yurtlardaki öğrencilere katkı amacıyla yapılan kermese Jandarma tarafından ani bir baskın yapıldı. Baskın soncunda ‘Güzelbağ Gıda Kermesi’ne Jandarma tarafından el konuldu. İddiaya göre Jandarma ekipleri kendilerine yapılan şikayetler üzerine, aldıkları talimat gereği kermese baskın yaptı. Ani bir baskınla kermes yerine gelen Jandarma ekipleri kermese el koydu.   ‘GEREKÇE NE?’ TEPKİSİ Kermesi organize eden Süleymancılar cemaatinin mensupları yapılan müdahaleye tepki göstererek, her yıl yapılan kermesin kime ne zararı olduğunu merak ettiklerini ifade etti. Organizatörlerin, “Bu tür uygulamalar demokrasiye ve ülke geleceğine çok büyük zarar verir. Bu uygulamanın gerekçesini bilmek istiyoruz” şeklinde tepki gösterdikleri bildirildi. BU İLK DEĞİL Süleymancılara yapılan bu operasyon ilk değil. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda yine Alanya’da Süleymancılara ait yurtlar ve derneklere operasyon düzenlenmiş ve kurban kesme, toplama yasağı getirilmişti. DİYANETTEN SÜLEYMANCILAR RAPORU Bir süre önce de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı ‘Tarikatlar ve cemaatler’ raporunda Süleymancılara dikkat çekilmiş, Süleymancıların FETÖ benzeri örgütlenme içerisinde oldukları ve yurt dışı bağlantılarının araştırılması gerektiği yazılmıştı.
Süleymancılar cemaatinin bir etkinliğine Jandarma tarafından baskın yapıldığı iddia edildi. Alanya’da Süleymancıların düzenlediği kermese ani bir baskın yapan Jandarma’nın kermese el koyduğu bildirildi

haberimizvar.net Siyasetcafe.com adlı haber sitesinin haberine göre, Alanya’da her yıl düzenlenen ve yurtlardaki öğrencilere katkı amacıyla yapılan kermese Jandarma tarafından ani bir baskın yapıldı. Baskın soncunda ‘Güzelbağ Gıda Kermesi’ne Jandarma tarafından el konuldu. İddiaya göre Jandarma ekipleri kendilerine yapılan şikayetler üzerine, aldıkları talimat gereği kermese baskın yaptı. Ani bir baskınla kermes yerine gelen Jandarma ekipleri kermese el koydu.  

‘GEREKÇE NE?’ TEPKİSİ

Kermesi organize eden Süleymancılar cemaatinin mensupları yapılan müdahaleye tepki göstererek, her yıl yapılan kermesin kime ne zararı olduğunu merak ettiklerini ifade etti. Organizatörlerin, “Bu tür uygulamalar demokrasiye ve ülke geleceğine çok büyük zarar verir. Bu uygulamanın gerekçesini bilmek istiyoruz” şeklinde tepki gösterdikleri bildirildi.

BU İLK DEĞİL

Süleymancılara yapılan bu operasyon ilk değil. Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda yine Alanya’da Süleymancılara ait yurtlar ve derneklere operasyon düzenlenmiş ve kurban kesme, toplama yasağı getirilmişti.

DİYANETTEN SÜLEYMANCILAR RAPORU

Bir süre önce de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayımladığı ‘Tarikatlar ve cemaatler’ raporunda Süleymancılara dikkat çekilmiş, Süleymancıların FETÖ benzeri örgütlenme içerisinde oldukları ve yurt dışı bağlantılarının araştırılması gerektiği yazılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.