Suskun kalmayacağız

GÜNDEM 08.12.2021 - 13:15, Güncelleme: 08.12.2021 - 13:15
 

Suskun kalmayacağız

Kepez’de bir cemaat yurdunda işlenen öğrenci cinayetine Antalya Barosu’ndan sert tepki geldi

haberimizvar.net- Kepez’de bir cemaat yurdunda işlenen öğrenci cinayetine Antalya Barosu’ndan sert tepki geldi. Barodan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Antalya İlim ve Kültür Derneği'nin (Alim Derneği) öğrenci yurdunda aşçı İhsan Güney’in Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisinin vahşice katletmesi, sebepleri ve sonuçları itibari ile suskun kalınamayacak kadar vahim bir olaydır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının 2. maddesinde; “Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir” hükmü düzenlenmiştir. Sosyal devlet ilkesi gereğince, devletin tüm bireyleri koruyup gözetme yükümlülüğü mevcuttur.  Neredeyse her ilçede fakülte ve meslek yüksek okulu açmak, tek başına övünülecek bir durum değildir. Bu üniversiteleri kazanan gençlere, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ve barınma ortamı da sağlanmalıdır.    Üniversiteyi kazanan öğrenciler, çeşitli ideolojik gruplara, tarikat ve cemaatlere bağlı denetimsiz, güvenliği yeterince sağlanamayan yurtlarda kalmak zorunda bırakılmamalıdır. Bu vesile ile benzer olayların yeniden yaşanmaması açısından öğrencilerin barınma imkanlarının sağlanması, mevcut yurtların yasal mevzuata uygun olarak denetiminin sağlanması için ivedilikle çalışmalara başlanması gerekmektedir. Meydana gelen olaya ilişkin soruşturma ve kovuşturma aşamalarının Antalya Barosu tarafından titizlikle takip edileceğini, gerekli araştırmanın yapılmasının ardından sorumluluğu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, saygılarımızla kamuoyuna bildiririz”
Kepez’de bir cemaat yurdunda işlenen öğrenci cinayetine Antalya Barosu’ndan sert tepki geldi

haberimizvar.net- Kepez’de bir cemaat yurdunda işlenen öğrenci cinayetine Antalya Barosu’ndan sert tepki geldi. Barodan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Antalya İlim ve Kültür Derneği'nin (Alim Derneği) öğrenci yurdunda aşçı İhsan Güney’in Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisinin vahşice katletmesi, sebepleri ve sonuçları itibari ile suskun kalınamayacak kadar vahim bir olaydır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sının 2. maddesinde; “Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir” hükmü düzenlenmiştir. Sosyal devlet ilkesi gereğince, devletin tüm bireyleri koruyup gözetme yükümlülüğü mevcuttur.  Neredeyse her ilçede fakülte ve meslek yüksek okulu açmak, tek başına övünülecek bir durum değildir. Bu üniversiteleri kazanan gençlere, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ve barınma ortamı da sağlanmalıdır. 

 

Üniversiteyi kazanan öğrenciler, çeşitli ideolojik gruplara, tarikat ve cemaatlere bağlı denetimsiz, güvenliği yeterince sağlanamayan yurtlarda kalmak zorunda bırakılmamalıdır. Bu vesile ile benzer olayların yeniden yaşanmaması açısından öğrencilerin barınma imkanlarının sağlanması, mevcut yurtların yasal mevzuata uygun olarak denetiminin sağlanması için ivedilikle çalışmalara başlanması gerekmektedir. Meydana gelen olaya ilişkin soruşturma ve kovuşturma aşamalarının Antalya Barosu tarafından titizlikle takip edileceğini, gerekli araştırmanın yapılmasının ardından sorumluluğu olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, saygılarımızla kamuoyuna bildiririz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.