'Süslü Kadınlar' 7'nci kez yollarda

YEREL 18.09.2019 - 12:56, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Süslü Kadınlar' 7'nci kez yollarda

Antalya'da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 7'ncisi, 22 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Etkinlik, toplam 115 şehirde ve 14 ülkede eş zamanlı yapılacak

haberimizvar.net 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında gerçekleşen 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu yapmayı ve bozulan doğa dengesine dikkatleri çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 7'ncisi yapılacak. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyon sorumlusu Deniz Yaylak, yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmayıp, bisikletlilere de saygı duyulması gerektiğini ve 22 Eylül günü kadınların bisikletleriyle yollarda olacaklarını söyledi. FARKINDALIK YARATILACAK Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara ve yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Deniz Yaylak, “Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı. Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz" diye konuştu. Deniz Yaylak, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun saat 17.00'de Atatürk Parkı'nda çıkış alacağını, Güllük Kavşağı istikametinden caddeye çıkılarak, İsmet Paşa Bisiklet yolundan devamla, Işıklar Caddesi'nin geçileceğini ve turun Eski Lara Caddesi üzerindeki Yalım Park'ta sonlandırılacağını belirtti.
Antalya'da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 7'ncisi, 22 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Etkinlik, toplam 115 şehirde ve 14 ülkede eş zamanlı yapılacak

haberimizvar.net 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında gerçekleşen 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu yapmayı ve bozulan doğa dengesine dikkatleri çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 7'ncisi yapılacak. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyon sorumlusu Deniz Yaylak, yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmayıp, bisikletlilere de saygı duyulması gerektiğini ve 22 Eylül günü kadınların bisikletleriyle yollarda olacaklarını söyledi.

FARKINDALIK YARATILACAK

Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara ve yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ifade eden Deniz Yaylak, “Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı. Çünkü bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz" diye konuştu. Deniz Yaylak, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun saat 17.00'de Atatürk Parkı'nda çıkış alacağını, Güllük Kavşağı istikametinden caddeye çıkılarak, İsmet Paşa Bisiklet yolundan devamla, Işıklar Caddesi'nin geçileceğini ve turun Eski Lara Caddesi üzerindeki Yalım Park'ta sonlandırılacağını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.