Tabipler: Susmayacağız

GÜNDEM 08.07.2021 - 16:02, Güncelleme: 08.07.2021 - 16:02
 

Tabipler: Susmayacağız

Antalya Tabip Odası, yeni hazırlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile hekimlerin ifade özgürlüğüne balta vurulduğunu açıkladı

haberimizvar.net- Antalya Tabip Odası, yeni hazırlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi. ATO’da düzenlenen toplantıda açıklamayı Yönetim Kurulu üyesi Naci İşoğlu okudu. “Akıl ve bilim dışı, baskı ve ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz” diyen İşoğlu, “Sağlık çalışanlarının Anayasa ile güvence altına alınan ifade özgürlüğü, 30.06.2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile ortadan kaldırılıyor. Yönetmeliğin ekinde yer alan ''İhtar Puanı Cetveli’ nde yapılan değişiklikle fiil sayısı 35’ten 40’a çıkarılarak adeta 'Baskı ve Ceza Yönetmeliği’ oluşturulmuştur. Sormak istiyoruz alkışlarınızın arkasında gizlediğiniz gerçek bu muydu Hakkınız ödenmez derken, bunu mu kastediyordunuz. Bu mudur vefa borcu?” dedi. Yönetmeliğe göre  ‘Kamu görevleri hakkında izinsiz olarak basına, haber ajanslarına, radyo ve televizyon kuramlarına veya sosyal medya araçlarıyla bilgi veya demeç vermenin ceza olduğunu’ söyleyen İşoğlu, “Kanuni dayanağı bile bulunmayan, kurulacağı belirtilen komisyonun verebileceği keyfi kararlarla sözleşme fesihleri kolaylaşarak, iş güvencesi tamamen ortadan kaldırılmıştır. Hergün acaba hangi hatayı yaptım kaygısıyla hizmet üretmeye çalışan bizlerin tükenmişliği bir kat daha artacaktır. Yönetmelik mesleki bağımsızlığımızı ortadan kaldırırken; kişisel hakların ihlali ve tehdit altında çalışmayı beraberinde getirecektir” dedi. İşoğlu bir diğer sorunun Aile Sağlık Merkezleri’nde yaşadığını söyledi. İşoğlu şöyle konuştu: “Toplum sağlığını ve sağlık çalışanlarının haklarını savunan, doğru bilgilere ulaşılmasını sağlamaya çalışan, görüş ve çözüm önerilerini, taleplerini basın ve sosyal medya aracılığıyla  dile getiren Aile Sağlığı Merkezi(ASM) sağlık çalışanlarının sözleşmeleri fesih edilecek. Özet olarak en doğal haklar ''suç'' olarak tanımlanmaktadır. Asıl suçu Anayasa’ya ve ilgili kanuna aykırı yönetmelikler düzenleyerek Sağlık Bakanlığı işlemektedir”
Antalya Tabip Odası, yeni hazırlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile hekimlerin ifade özgürlüğüne balta vurulduğunu açıkladı

haberimizvar.net- Antalya Tabip Odası, yeni hazırlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi. ATO’da düzenlenen toplantıda açıklamayı Yönetim Kurulu üyesi Naci İşoğlu okudu. “Akıl ve bilim dışı, baskı ve ceza yönetmeliğini kabul etmiyoruz” diyen İşoğlu, “Sağlık çalışanlarının Anayasa ile güvence altına alınan ifade özgürlüğü, 30.06.2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ile ortadan kaldırılıyor. Yönetmeliğin ekinde yer alan ''İhtar Puanı Cetveli’ nde yapılan değişiklikle fiil sayısı 35’ten 40’a çıkarılarak adeta 'Baskı ve Ceza Yönetmeliği’ oluşturulmuştur. Sormak istiyoruz alkışlarınızın arkasında gizlediğiniz gerçek bu muydu Hakkınız ödenmez derken, bunu mu kastediyordunuz. Bu mudur vefa borcu?” dedi.

Yönetmeliğe göre  ‘Kamu görevleri hakkında izinsiz olarak basına, haber ajanslarına, radyo ve televizyon kuramlarına veya sosyal medya araçlarıyla bilgi veya demeç vermenin ceza olduğunu’ söyleyen İşoğlu, “Kanuni dayanağı bile bulunmayan, kurulacağı belirtilen komisyonun verebileceği keyfi kararlarla sözleşme fesihleri kolaylaşarak, iş güvencesi tamamen ortadan kaldırılmıştır. Hergün acaba hangi hatayı yaptım kaygısıyla hizmet üretmeye çalışan bizlerin tükenmişliği bir kat daha artacaktır. Yönetmelik mesleki bağımsızlığımızı ortadan kaldırırken; kişisel hakların ihlali ve tehdit altında çalışmayı beraberinde getirecektir” dedi.

İşoğlu bir diğer sorunun Aile Sağlık Merkezleri’nde yaşadığını söyledi. İşoğlu şöyle konuştu: “Toplum sağlığını ve sağlık çalışanlarının haklarını savunan, doğru bilgilere ulaşılmasını sağlamaya çalışan, görüş ve çözüm önerilerini, taleplerini basın ve sosyal medya aracılığıyla  dile getiren Aile Sağlığı Merkezi(ASM) sağlık çalışanlarının sözleşmeleri fesih edilecek. Özet olarak en doğal haklar ''suç'' olarak tanımlanmaktadır. Asıl suçu Anayasa’ya ve ilgili kanuna aykırı yönetmelikler düzenleyerek Sağlık Bakanlığı işlemektedir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.