Tarıma 200 milyon TL hibe

EKONOMİ 09.10.2019 - 12:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Tarıma 200 milyon TL hibe

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Programı 2 (IPARD) kırsal kalkınma destekleri 5. başvuru çağrısı 2. grubunda destek almaya hak kazanan ve 200 milyon liralık hibe sağlanacak 182 projenin onaylandığını bildirdi

haberimizvar.net Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 16 Şubat 2019 tarihinde çıktığı IPARD-2 5. başvuru çağrı ilanı kapsamında uygun bulunan projelerin 2. grup sonuçlarının "www.tkdk.gov.tr" adresinden açıklandığını ifade eden Pakdemirli, hayvancılık ve işleme -pazarlama sektörlerinde Proje Değerlendirme ve Seçim Komisyonu tarafından değerlendirmeleri tamamlanan 182 projenin onaylandığını ve hibe sözleşmelerinin imzalanma sürecinin başladığına işaret etti. 182 PROJE ONAYLANDI Pakdemirli, bu kapsamda 182 projeye toplam 200 milyon lira hibe sağlanacağını belirterek, "Bu hibe sayesinde kırsalda 500 milyon liranın üzerinde yatırım yapılması ve bin yeni istihdam oluşturulması hedefleniyor. Onaylanan ve hibe desteği alacak 182 projenin 71'i besi çiftliği, 44'ü süt çiftliği, 13'ü broyler, 1'i yumurtacılık, 12'si süt işleme, 5'i kırmızı et işleme, 1'i su ürünleri işleme, 35'i de meyve ve sebze soğuk hava deposu yatırımını kapsıyor." bilgilerini paylaştı. DİĞER PROJELER DEĞERLENDİRMEDE IPARD-2 5. başvuru çağrı döneminde onaylanacak diğer projelerin de önümüzdeki aylarda kamuoyuna duyurulmaya devam edeceğini aktaran Pakdemirli, Türkiye'nin, IPARD kırsal kalkınma uygulamalarında AB'ye aday ülkeler içinde en başarılı ülke olduğunun altını çizdi. HEDEF BELİRLENDİ Bakan Pakdemirli, 2011 yılında uygulaması başlayan IPARD programı kapsamında ülkede küçük ve orta ölçekli tarım, hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu, teknoloji seviyelerinin iyileştirilmesi, AB standartlarına ulaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti. 60 BİN KİŞİYE İŞ Pakdemirli, 42 ilde uygulanan IPARD programı kapsamında, 16 sektördeki yatırımların alanlara göre değişmekle birlikte 125 bin ila 3 milyon avro arasındaki bölümüne yüzde 40 ila 70 hibe sağlandığını belirterek, "TKDK tarafından yürütülen etkin çalışmalar neticesinde son 8 yılda kırsalda 7 bini kadın ve gençlere ait olmak üzere 14 binden fazla projeye 4 milyar lira hibe sağlandı. Bu hibe sayesinde kırsalda 10 milyar liralık yatırım yapıldı ve 60 bin yeni istihdam oluşturuldu. Yerinde üretim, işleme ve kalkınma anlayışıyla kırsaldaki dinamizmi daha çok enerjiye, daha çok üretime çevirmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Programı 2 (IPARD) kırsal kalkınma destekleri 5. başvuru çağrısı 2. grubunda destek almaya hak kazanan ve 200 milyon liralık hibe sağlanacak 182 projenin onaylandığını bildirdi

haberimizvar.net Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 16 Şubat 2019 tarihinde çıktığı IPARD-2 5. başvuru çağrı ilanı kapsamında uygun bulunan projelerin 2. grup sonuçlarının "www.tkdk.gov.tr" adresinden açıklandığını ifade eden Pakdemirli, hayvancılık ve işleme -pazarlama sektörlerinde Proje Değerlendirme ve Seçim Komisyonu tarafından değerlendirmeleri tamamlanan 182 projenin onaylandığını ve hibe sözleşmelerinin imzalanma sürecinin başladığına işaret etti.

182 PROJE ONAYLANDI

Pakdemirli, bu kapsamda 182 projeye toplam 200 milyon lira hibe sağlanacağını belirterek, "Bu hibe sayesinde kırsalda 500 milyon liranın üzerinde yatırım yapılması ve bin yeni istihdam oluşturulması hedefleniyor. Onaylanan ve hibe desteği alacak 182 projenin 71'i besi çiftliği, 44'ü süt çiftliği, 13'ü broyler, 1'i yumurtacılık, 12'si süt işleme, 5'i kırmızı et işleme, 1'i su ürünleri işleme, 35'i de meyve ve sebze soğuk hava deposu yatırımını kapsıyor." bilgilerini paylaştı.

DİĞER PROJELER DEĞERLENDİRMEDE

IPARD-2 5. başvuru çağrı döneminde onaylanacak diğer projelerin de önümüzdeki aylarda kamuoyuna duyurulmaya devam edeceğini aktaran Pakdemirli, Türkiye'nin, IPARD kırsal kalkınma uygulamalarında AB'ye aday ülkeler içinde en başarılı ülke olduğunun altını çizdi.

HEDEF BELİRLENDİ

Bakan Pakdemirli, 2011 yılında uygulaması başlayan IPARD programı kapsamında ülkede küçük ve orta ölçekli tarım, hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu, teknoloji seviyelerinin iyileştirilmesi, AB standartlarına ulaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

60 BİN KİŞİYE İŞ

Pakdemirli, 42 ilde uygulanan IPARD programı kapsamında, 16 sektördeki yatırımların alanlara göre değişmekle birlikte 125 bin ila 3 milyon avro arasındaki bölümüne yüzde 40 ila 70 hibe sağlandığını belirterek, "TKDK tarafından yürütülen etkin çalışmalar neticesinde son 8 yılda kırsalda 7 bini kadın ve gençlere ait olmak üzere 14 binden fazla projeye 4 milyar lira hibe sağlandı. Bu hibe sayesinde kırsalda 10 milyar liralık yatırım yapıldı ve 60 bin yeni istihdam oluşturuldu. Yerinde üretim, işleme ve kalkınma anlayışıyla kırsaldaki dinamizmi daha çok enerjiye, daha çok üretime çevirmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.