Tasarruf genelgesi idam fermanıdır

GÜNDEM 08.07.2021 - 20:38, Güncelleme: 08.07.2021 - 20:38
 

Tasarruf genelgesi idam fermanıdır

Erdoğan’ın kamu kurumları ve belediyelere gazete alımını kısıtlayan tasarruf genelgesine Antalya Baro Başkanı Balkan’dan da tepki geldi. TGS’nin kampanyasını destekleyen Balkan, “Tasarruf Genelgesi basın emekçilerinin idam fermanıdır” dedi.

haberimizvar.net  Kamu kuruluşlarına ve belediyelere günlük gazete alımını kısıtlayan ‘tasarruf genelgesi’ne Antalya Baro Başkanı Polat Balkan’dan da tepki geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınladığı, “Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak” ibaresinin yer aldığı Tasarruf Genelgesi’ne karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) başlattığı ‘Haberden tasarruf olmaz’ kampanyasına destek veren Balkan, “Avukatlara ve gazetecilere düşmanlıkları bitmez. Sözüm ona Tasarruf Genelgesi basının, özellikle de yerel basın emekçilerinin, idam fermanıdır. Yurttaşların bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için direnen, mücadele eden gazetecilerin yanındayız” paylaşımında bulundu. Polat, Twitter hesabından yaptığı paylaşıma TGS’yi de etiketledi ve  #BasınBelada başlığını kullandı. 
Erdoğan’ın kamu kurumları ve belediyelere gazete alımını kısıtlayan tasarruf genelgesine Antalya Baro Başkanı Balkan’dan da tepki geldi. TGS’nin kampanyasını destekleyen Balkan, “Tasarruf Genelgesi basın emekçilerinin idam fermanıdır” dedi.

haberimizvar.net

 Kamu kuruluşlarına ve belediyelere günlük gazete alımını kısıtlayan ‘tasarruf genelgesi’ne Antalya Baro Başkanı Polat Balkan’dan da tepki geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınladığı, “Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak” ibaresinin yer aldığı Tasarruf Genelgesi’ne karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) başlattığı ‘Haberden tasarruf olmaz’ kampanyasına destek veren Balkan, “Avukatlara ve gazetecilere düşmanlıkları bitmez. Sözüm ona Tasarruf Genelgesi basının, özellikle de yerel basın emekçilerinin, idam fermanıdır. Yurttaşların bilgi alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için direnen, mücadele eden gazetecilerin yanındayız” paylaşımında bulundu. Polat, Twitter hesabından yaptığı paylaşıma TGS’yi de etiketledi ve  #BasınBelada başlığını kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.