Tayfur: Bar-Pavyon serbest, cami yasak

GÜNDEM 13.05.2020 - 13:14, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Tayfur: Bar-Pavyon serbest, cami yasak

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ‘normale dönüş planı’ çerçevesinde bar, pavyon, club gibi mekanların 1 Haziran’da açılıp, camilerin 12 Haziran’da açılacak olmasına tepki gösterdi. Tayfur, “AVM’lerde olduğu gibi hükümet yine rantı mı ön planda tutuyor?” diye sordu.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanlığı tarafından korona virüsüyle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ‘normalleşme planı’ açıklanırken, dönüm noktası 1 Haziran olarak dikkat çekiyor. İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, plan çerçevesinde 1 Haziran’da otel, bar, pavyon, club, dernek lokalleri gibi insanların dip dibe olacağı mekanların açılıp, camilerin 12 Haziran’a bırakılmasına tepki gösterdi. 11 Mayıs’ta rant amaçlı Alışveriş Merkezlerinin açıldığına dikkat çeken Başkan Tayfur, “İlk olarak açılacak olan bar, pavyon, club ve dernek lokallerinde insanların birbirlerine sosyal mesafeyi koruyamadan yaklaşacakları aşikar. Bu mekanların kontrolünün nasıl yapılacağını merak ediyorum. Özellikle ranta yönelik mekanlara normalleşmenin yolu acil ihtiyaçmış gibi açılırken, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız için camilerin 12 Haziran’a bırakılmasına anlam veremedik. AKP hükümetinin başarısız olduğu kriz döneminde şunu gördük ki, söylemler ile eylemler birbirlerini tutmuyor. AKP’nin hangi tarafta olduğunu anlamak mümkün değil. Bir yandan sosyal mesafeyi koruma mesajları verilirken, diğer taraftan insanların dip dibe olacakları ortamların yolu açılıyor. Ayrıca yaz günü camilerin bahçelerinde ve açık alanlarında namaz kılma imkanı varken, bar, disko, pavyon gibi kapalı alan ve hava sirkülasyonu olmayan mekanların açık olması yeni vakalara davetiye çıkaracaktır” diye konuştu. BALTAYI TAŞA VURDULAR İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Tayfur, Türk Milleti’nin gidişattan rahatsız olduğuna dikkat çekerek, “Artık milletimizin sabrı tükendi. Şunu gördük ki, AKP hükümeti gerçekten enteresan insanlardan oluşuyor. Ortak dili kullanamadıkları gibi yaptıkları işler de birbirinden çok uzak. Pandemi döneminde şunu öğrendik ki; AKP’nin söylemleri ile eylemleri birbirini tutmuyor. Ve bu tutarsızlıklarını da İyi Parti’ye saldırıp gündem değiştirme yoluna gidiyorlar. Ama bilmeliler ki, bizi mesnetsiz suçlamalarla itham etmek, baltayı taşa vurmaktan farksızdır” dedi.
İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, ‘normale dönüş planı’ çerçevesinde bar, pavyon, club gibi mekanların 1 Haziran’da açılıp, camilerin 12 Haziran’da açılacak olmasına tepki gösterdi. Tayfur, “AVM’lerde olduğu gibi hükümet yine rantı mı ön planda tutuyor?” diye sordu.

haberimizvar.net-Cumhurbaşkanlığı tarafından korona virüsüyle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ‘normalleşme planı’ açıklanırken, dönüm noktası 1 Haziran olarak dikkat çekiyor. İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, plan çerçevesinde 1 Haziran’da otel, bar, pavyon, club, dernek lokalleri gibi insanların dip dibe olacağı mekanların açılıp, camilerin 12 Haziran’a bırakılmasına tepki gösterdi. 11 Mayıs’ta rant amaçlı Alışveriş Merkezlerinin açıldığına dikkat çeken Başkan Tayfur, “İlk olarak açılacak olan bar, pavyon, club ve dernek lokallerinde insanların birbirlerine sosyal mesafeyi koruyamadan yaklaşacakları aşikar. Bu mekanların kontrolünün nasıl yapılacağını merak ediyorum. Özellikle ranta yönelik mekanlara normalleşmenin yolu acil ihtiyaçmış gibi açılırken, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız için camilerin 12 Haziran’a bırakılmasına anlam veremedik. AKP hükümetinin başarısız olduğu kriz döneminde şunu gördük ki, söylemler ile eylemler birbirlerini tutmuyor. AKP’nin hangi tarafta olduğunu anlamak mümkün değil. Bir yandan sosyal mesafeyi koruma mesajları verilirken, diğer taraftan insanların dip dibe olacakları ortamların yolu açılıyor. Ayrıca yaz günü camilerin bahçelerinde ve açık alanlarında namaz kılma imkanı varken, bar, disko, pavyon gibi kapalı alan ve hava sirkülasyonu olmayan mekanların açık olması yeni vakalara davetiye çıkaracaktır” diye konuştu.

BALTAYI TAŞA VURDULAR

İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Tayfur, Türk Milleti’nin gidişattan rahatsız olduğuna dikkat çekerek, “Artık milletimizin sabrı tükendi. Şunu gördük ki, AKP hükümeti gerçekten enteresan insanlardan oluşuyor. Ortak dili kullanamadıkları gibi yaptıkları işler de birbirinden çok uzak. Pandemi döneminde şunu öğrendik ki; AKP’nin söylemleri ile eylemleri birbirini tutmuyor. Ve bu tutarsızlıklarını da İyi Parti’ye saldırıp gündem değiştirme yoluna gidiyorlar. Ama bilmeliler ki, bizi mesnetsiz suçlamalarla itham etmek, baltayı taşa vurmaktan farksızdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.