TBB’nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu

GÜNDEM 05.12.2021 - 17:51, Güncelleme: 05.12.2021 - 18:07
 

TBB’nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu

Erinç Sağkan, rakibi Metin Feyzioğlu'nu geride bırakarak Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı oldu.

haberimizvar.net- Türkiye Barolar Birliği (TBB) bugün Avukat Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 36. Genel Kurulu ile 9'uncu başkanını seçti. Erinç Sağkan'ın ve iktidara yakınlığı nedeniyle eleştirilen Metin Feyzioğlu'nun aday olduğu seçimde, TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu. Seçimdeki bir diğer aday ise Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan’dı. 348 delegenin oy kullandığı seçimde oy verme işlemi saat 9.00’da başlayıp 17.00’ye kadar sürdü. Kesin olmayan sonuçlara göre Erinç Sağkan, TBB’nin yeni başkanı oldu. Sağkan 181 oy alırken, Feyzioğlu’nun oyu 156’da kaldı. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, baro başkanlarının ‘çoklu baro’ yasasına karşı yaptığı eylemde öne çıkan isimlerdendi. Sağkan’ın listesinde şu isimler yer alıyor: * Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt * Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez * Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun * Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak * Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız * Eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük * Eski Muş Barosu Başkanı Abdulbaki Çelebi * Şırnak Barosu delegesi Ali Bayram * Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NDAN KUTLAMA MESAJLARI Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağkan'ı ilk kutlayan isim olurken, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen meslektaşım Sayın Erinç Sağkan'ı tebrik ediyorum. Hukukun üstünlüğünün sağlanmasında önemli katkılarının olacağına yürekten inanıyorum" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimini kazanan Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, hukukun üstünlüğü ve adaleti egemen kılma mücadelesinde başarılar diliyorum" dedi.
Erinç Sağkan, rakibi Metin Feyzioğlu'nu geride bırakarak Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı oldu.

haberimizvar.net- Türkiye Barolar Birliği (TBB) bugün Avukat Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 36. Genel Kurulu ile 9'uncu başkanını seçti.

Erinç Sağkan'ın ve iktidara yakınlığı nedeniyle eleştirilen Metin Feyzioğlu'nun aday olduğu seçimde, TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu. Seçimdeki bir diğer aday ise Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan’dı.

348 delegenin oy kullandığı seçimde oy verme işlemi saat 9.00’da başlayıp 17.00’ye kadar sürdü. Kesin olmayan sonuçlara göre Erinç Sağkan, TBB’nin yeni başkanı oldu. Sağkan 181 oy alırken, Feyzioğlu’nun oyu 156’da kaldı.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, baro başkanlarının ‘çoklu baro’ yasasına karşı yaptığı eylemde öne çıkan isimlerdendi.

Sağkan’ın listesinde şu isimler yer alıyor:

* Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt
* Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez
* Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun
* Aksaray Barosu Başkanı Ramazan Erhan Toprak
* Kırklareli Barosu Başkanı Turgay Hınız
* Eski Adana Barosu Başkanı Veli Küçük
* Eski Muş Barosu Başkanı Abdulbaki Çelebi
* Şırnak Barosu delegesi Ali Bayram
* Ankara Barosu delegesi İsmail Cumhur Bozkurt

YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NDAN KUTLAMA MESAJLARI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağkan'ı ilk kutlayan isim olurken, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı seçilen meslektaşım Sayın Erinç Sağkan'ı tebrik ediyorum. Hukukun üstünlüğünün sağlanmasında önemli katkılarının olacağına yürekten inanıyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimini kazanan Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyor, hukukun üstünlüğü ve adaleti egemen kılma mücadelesinde başarılar diliyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.