Tefeci faiziyle para bulunuyor

GÜNDEM 18.11.2020 - 14:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Tefeci faiziyle para bulunuyor

KONYSİAD üyelerine hitap eden İYİ Partili Hasan Subaşı, “Güven ve hukuk olmadığı için tefeci faiziyle para bulabiliyoruz. Mahkemeler, siyasi iradenin baskısı altında karar veriyor” dedi

haberimizvar.net- Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD), “Antalya Milletvekilleri Buluşmaları” etkinliğinde İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’yı ağırladı. KONYSİAD üyelerine online hitap eden Subaşı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Ekonominin Türkiye'nin en önemli konusu olduğunu, ekonominin iyi olabilmesi için güven ortamının gerekli olduğunu belirten Subaşı, “Dış kaynaklara bu dönemde çok ihtiyacımız var ama Türkiye'de güven ortamı olmadığı için neredeyse tefeci faiziyle para buluyoruz. Adalet ve hukuk bu durumdayken yabancı yatırımcı da gelmez" dedi. HUKUKSUZLUK HAKİM Türkiye'de binlerce insanın boş yere hapis yattığını ve hukuk sistemine inanmadıkları için savunma bile yapmadıklarını belirten Subaşı, “Mahkemenin ‘terör değildir’ dediğine Cumhurbaşkanı ‘terördür’ diyor. Siyasi iradenin yaftalamalarından dolayı, mahkemeler baskı altında kalıyor. Bu hukuksuz ortamda hiçbir konuda düzelme beklenemez. Ne yaparlarsa yapsınlar dolar yükseldi. Para bastılar olmadı, denemedikleri yol kalmadı. Şimdi de biraz daha hukuka önem veriyorlarmış gibi davranıyorlar. Ama yine olayları Cumhurbaşkanı bizzat takip ediyor durumu var. Dünya bu hukuk var durumundan ne kadar etkilenir bilmiyorum ama lider baskısının hukuk üzerindeki etkisinin geçeceğine kolay kolay kimse inanmaz" dedi. ÜRETİM BİTTİ, KÖYLÜ İŞSİZ Milletvekili olarak kendilerini de mecliste işlevsiz hale getirdiklerini belirten Subaşı, şunları söyledi: “Hiç bir teklifimizi kabul etmiyorlar. Çok acı ama sadece halkın bir takım sorunlarını aktarabiliyoruz mecliste. Hükümet, muhalefeti tanımıyor sadece baştakini kabul ediyor. Tek adam yönetimi var ne yazık ki. İktidarlarının 18 yıllık döneminin ilk başlarında, bir takım kriterlere dahil olarak ekonomiyi iyi yönettiler, acemilik dönemleriydi. Kalfalık dönemlerinde  otoriterleştiler. Ustalık dönemlerinde hukuku ve adaleti rafa kaldırdılar. Bu da tüm dengeyi bozdu. Kredi temin edemeyen, yatırım alamayan bir ülke haline geldik. En kötüsü üretimi bitirdik, köyleri mahalle yaptık, köylüyü işsiz hale getirdik. Elimizde imalat ve turizm kalmıştı; turizm de pandemiden dolayı bitti".
KONYSİAD üyelerine hitap eden İYİ Partili Hasan Subaşı, “Güven ve hukuk olmadığı için tefeci faiziyle para bulabiliyoruz. Mahkemeler, siyasi iradenin baskısı altında karar veriyor” dedi

haberimizvar.net- Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONYSİAD), “Antalya Milletvekilleri Buluşmaları” etkinliğinde İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’yı ağırladı. KONYSİAD üyelerine online hitap eden Subaşı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Ekonominin Türkiye'nin en önemli konusu olduğunu, ekonominin iyi olabilmesi için güven ortamının gerekli olduğunu belirten Subaşı, “Dış kaynaklara bu dönemde çok ihtiyacımız var ama Türkiye'de güven ortamı olmadığı için neredeyse tefeci faiziyle para buluyoruz. Adalet ve hukuk bu durumdayken yabancı yatırımcı da gelmez" dedi.

HUKUKSUZLUK HAKİM
Türkiye'de binlerce insanın boş yere hapis yattığını ve hukuk sistemine inanmadıkları için savunma bile yapmadıklarını belirten Subaşı, “Mahkemenin ‘terör değildir’ dediğine Cumhurbaşkanı ‘terördür’ diyor. Siyasi iradenin yaftalamalarından dolayı, mahkemeler baskı altında kalıyor. Bu hukuksuz ortamda hiçbir konuda düzelme beklenemez. Ne yaparlarsa yapsınlar dolar yükseldi. Para bastılar olmadı, denemedikleri yol kalmadı. Şimdi de biraz daha hukuka önem veriyorlarmış gibi davranıyorlar. Ama yine olayları Cumhurbaşkanı bizzat takip ediyor durumu var. Dünya bu hukuk var durumundan ne kadar etkilenir bilmiyorum ama lider baskısının hukuk üzerindeki etkisinin geçeceğine kolay kolay kimse inanmaz" dedi.

ÜRETİM BİTTİ, KÖYLÜ İŞSİZ
Milletvekili olarak kendilerini de mecliste işlevsiz hale getirdiklerini belirten Subaşı, şunları söyledi: “Hiç bir teklifimizi kabul etmiyorlar. Çok acı ama sadece halkın bir takım sorunlarını aktarabiliyoruz mecliste. Hükümet, muhalefeti tanımıyor sadece baştakini kabul ediyor. Tek adam yönetimi var ne yazık ki. İktidarlarının 18 yıllık döneminin ilk başlarında, bir takım kriterlere dahil olarak ekonomiyi iyi yönettiler, acemilik dönemleriydi. Kalfalık dönemlerinde  otoriterleştiler. Ustalık dönemlerinde hukuku ve adaleti rafa kaldırdılar. Bu da tüm dengeyi bozdu. Kredi temin edemeyen, yatırım alamayan bir ülke haline geldik. En kötüsü üretimi bitirdik, köyleri mahalle yaptık, köylüyü işsiz hale getirdik. Elimizde imalat ve turizm kalmıştı; turizm de pandemiden dolayı bitti".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.