TGS’den Hürriyet çağrısı: Mücadeleye devam

GÜNDEM 06.11.2019 - 16:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

TGS’den Hürriyet çağrısı: Mücadeleye devam

Hürriyet’ten çıkartılan 45 gazetecinin ortak noktasının sendika üyeliği olduğunu belirten TGS Başkanı Gökhan Durmuş, “Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Bu hakkı gasp edenler anayasayı çiğnemektedir. Savcıları göreve çağırıyoruz” dedi

haberimizvar.net Hürriyet Gazetesi’nden sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) basın toplantısı düzenledi. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Hürriyet Gazetesi’ndeki 45 üyelerinin işten çıkartılmasının, sendikaya ve gazetecilere yönelik bir operasyon olduğunu söyledi. Gazetecilerin, işlerinin başındayken evlerine gelen tebligatla durumdan haberdar olduklarını hatırlatan Durmuş, “Askerlik ve doğum iznindeki üyelerimiz dahi toplu işten çıkarma kapsamına alındı. Bizim mücadelemiz, annesinin işsiz kaldığı gün dünyaya gelen bebeğin daha iyi bir dünya yaşaması içindir. Aralarında genel eğitim sekreterimiz ve İstanbul şube başkanımızın da olduğu 45 gazetecinin ortak noktası, TGS üyesi olmalarıdır. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Bu hakkı gasp edenler anayasayı çiğnemektedir. Buradan, Demirören yöneticileri hakkında işlem yapmak üzere savcıları göreve çağırıyoruz. Hürriyet yönetimini sendika hakkına saygı duymaya çağırıyoruz. İşten atılan arkadaşlarımızın işe geri dönüşleri de dahil olmak üzere tüm haklarını alabilmeleri için sendikamız tüm gücünü ortaya koyacaktır” dedi. SENDİKA ANAYASAL BİR HAKTIR Sendikaya üye olduğu için işten çıkartılan Hürriyet Gazetesi ekonomi editörlerinden Şebnem Turhan ise bu yıl da başka hiçbir hakları olmadan tek haneli maaş zammına mahkum edildiklerini hatırlatarak, “21 yıllık gazeteciyim. Ekonomik krizde başladım gazeteciliğe ve ekonomi muhabirliği, editörlüğü yaptım. En son da o zaman atıldım zaten. 2000’den beri birçok ekonomik krize şahit oldum, işten atılmalar gördüm, zamsız yıllar gördüm. Tasarruf tedbirleri diye önümüze konulan şeyleri gördüm, arkadaşlarımla vedalaştım ve sonra sıra bize geldi. En son 2018 Ağustosu’nda ekonomik çalkantı adını verdiğimiz bir süreç yaşadık. Ve bu bütün ekonomimizi bozdu. Yani hepimiz cebimizde hissettik bunu. Tabi ki biz de Hürriyet çalışanları olarak hissettik. Ve 2019 yılında düzgün bir zam almayı umut ederek çünkü çift haneli enflasyon zamanındaydık, bekledik bekledik. Ve uzun süre bekledikten sonra tek haneli maaş zammını mayıs ayında aldık. Bu süreçte ne yaparsak yapalım, çalışanların tek başına hiçbir şey yapamayacağını bir kez daha anladık. Ekonomi muhabirliği bunu da kapsar zaten. Bunun için biz sendikalı olduk. Sendikalı olduk çünkü toplu sözleşme yapmak istiyoruz, doğru haklarımızı doğru zamanda almak istiyoruz. Ocakta zammımıza kavuşmak istiyoruz. Çok güzel bir yere geldik. 30 Ekim hepinizin malumu işten çıkartıldı. Çünkü tek başına hiçbir şey yapamayız. Birlikte güçlüyüz, sendikamızla güçlüyüz” diye konuştu.
Hürriyet’ten çıkartılan 45 gazetecinin ortak noktasının sendika üyeliği olduğunu belirten TGS Başkanı Gökhan Durmuş, “Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Bu hakkı gasp edenler anayasayı çiğnemektedir. Savcıları göreve çağırıyoruz” dedi

haberimizvar.net Hürriyet Gazetesi’nden sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda (TGS) basın toplantısı düzenledi. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Hürriyet Gazetesi’ndeki 45 üyelerinin işten çıkartılmasının, sendikaya ve gazetecilere yönelik bir operasyon olduğunu söyledi. Gazetecilerin, işlerinin başındayken evlerine gelen tebligatla durumdan haberdar olduklarını hatırlatan Durmuş, “Askerlik ve doğum iznindeki üyelerimiz dahi toplu işten çıkarma kapsamına alındı. Bizim mücadelemiz, annesinin işsiz kaldığı gün dünyaya gelen bebeğin daha iyi bir dünya yaşaması içindir. Aralarında genel eğitim sekreterimiz ve İstanbul şube başkanımızın da olduğu 45 gazetecinin ortak noktası, TGS üyesi olmalarıdır. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Bu hakkı gasp edenler anayasayı çiğnemektedir. Buradan, Demirören yöneticileri hakkında işlem yapmak üzere savcıları göreve çağırıyoruz. Hürriyet yönetimini sendika hakkına saygı duymaya çağırıyoruz. İşten atılan arkadaşlarımızın işe geri dönüşleri de dahil olmak üzere tüm haklarını alabilmeleri için sendikamız tüm gücünü ortaya koyacaktır” dedi.

SENDİKA ANAYASAL BİR HAKTIR

Sendikaya üye olduğu için işten çıkartılan Hürriyet Gazetesi ekonomi editörlerinden Şebnem Turhan ise bu yıl da başka hiçbir hakları olmadan tek haneli maaş zammına mahkum edildiklerini hatırlatarak, “21 yıllık gazeteciyim. Ekonomik krizde başladım gazeteciliğe ve ekonomi muhabirliği, editörlüğü yaptım. En son da o zaman atıldım zaten. 2000’den beri birçok ekonomik krize şahit oldum, işten atılmalar gördüm, zamsız yıllar gördüm. Tasarruf tedbirleri diye önümüze konulan şeyleri gördüm, arkadaşlarımla vedalaştım ve sonra sıra bize geldi. En son 2018 Ağustosu’nda ekonomik çalkantı adını verdiğimiz bir süreç yaşadık. Ve bu bütün ekonomimizi bozdu. Yani hepimiz cebimizde hissettik bunu. Tabi ki biz de Hürriyet çalışanları olarak hissettik. Ve 2019 yılında düzgün bir zam almayı umut ederek çünkü çift haneli enflasyon zamanındaydık, bekledik bekledik. Ve uzun süre bekledikten sonra tek haneli maaş zammını mayıs ayında aldık. Bu süreçte ne yaparsak yapalım, çalışanların tek başına hiçbir şey yapamayacağını bir kez daha anladık. Ekonomi muhabirliği bunu da kapsar zaten. Bunun için biz sendikalı olduk. Sendikalı olduk çünkü toplu sözleşme yapmak istiyoruz, doğru haklarımızı doğru zamanda almak istiyoruz. Ocakta zammımıza kavuşmak istiyoruz. Çok güzel bir yere geldik. 30 Ekim hepinizin malumu işten çıkartıldı. Çünkü tek başına hiçbir şey yapamayız. Birlikte güçlüyüz, sendikamızla güçlüyüz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.