Ticari kredi kullandırma ücreti yüzde 10 artırıldı

EKONOMİ 01.03.2021 - 09:22, Güncelleme: 01.03.2021 - 09:22
 

Ticari kredi kullandırma ücreti yüzde 10 artırıldı

Merkez Bankası, ticari kredi maliyetini artıran iki uygulamayı bugün itibariyle yürürlüğe koydu. Ticari kredi kullandırım ücreti yüzde 10 artırılırken, vadesinden önce krediyi kapatma maliyeti iki katına çıkarıldı.

Haberimizvar.net-  Merkez Bankası’nın, bankaların ticari müşterilerinden alabilecekleri ücretlere ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğinde bir yıl içinde beşinci kez değişiklik yapıldı.  2020’ye 4 sayılı tebliğin 9’uncu maddesinde yer alan “yüzde birinin” ifadesi “Yüzde 1,10’unun” olarak değiştirildi. Böylece bankaların nakdi krediler için kredi miktarının yüzde 1’ine kadar alabilecekleri kredi kullandırım ücretine yüzde 10 zam yapılmış oldu. Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre  vadesinden önce ticari krediyi kapatma maliyeti iki katına çıktı.  YÜZDE 2 ERKEN ÖDEME ÜCRETİ Bugünden itibaren bankalar, müşterilerden kalan vadeye bağlı olarak yüzde 2’ye kadar erken ödeme ücreti alabilecekler. Eski kredilerde ise kalan vadesi 24 ayı aşmayanlarda erken ödeme ücreti yüzde 1 olarak ödenecek. Döviz cinsinden veya dövize endeksli kredilerde ise erken ödeme ücreti 1 puan artırılarak uygulanacak. 1 Mart’tan önce kullandırılmış ticari kredilerde vadesi 24 aya kadar olanlar için yüzde1’ i, 24 ayı aşanlar için ise erken kapama ücreti yüzde 2’yi geçemiyor. Eski kredilerde de döviz cinsinden olanlar için erken ödeme ücreti 1 puan artırılarak uygulanacak.
Merkez Bankası, ticari kredi maliyetini artıran iki uygulamayı bugün itibariyle yürürlüğe koydu. Ticari kredi kullandırım ücreti yüzde 10 artırılırken, vadesinden önce krediyi kapatma maliyeti iki katına çıkarıldı.

Haberimizvar.net-  Merkez Bankası’nın, bankaların ticari müşterilerinden alabilecekleri ücretlere ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğinde bir yıl içinde beşinci kez değişiklik yapıldı.

 2020’ye 4 sayılı tebliğin 9’uncu maddesinde yer alan “yüzde birinin” ifadesi “Yüzde 1,10’unun” olarak değiştirildi. Böylece bankaların nakdi krediler için kredi miktarının yüzde 1’ine kadar alabilecekleri kredi kullandırım ücretine yüzde 10 zam yapılmış oldu. Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre  vadesinden önce ticari krediyi kapatma maliyeti iki katına çıktı. 

YÜZDE 2 ERKEN ÖDEME ÜCRETİ

Bugünden itibaren bankalar, müşterilerden kalan vadeye bağlı olarak yüzde 2’ye kadar erken ödeme ücreti alabilecekler. Eski kredilerde ise kalan vadesi 24 ayı aşmayanlarda erken ödeme ücreti yüzde 1 olarak ödenecek. Döviz cinsinden veya dövize endeksli kredilerde ise erken ödeme ücreti 1 puan artırılarak uygulanacak.

1 Mart’tan önce kullandırılmış ticari kredilerde vadesi 24 aya kadar olanlar için yüzde1’ i, 24 ayı aşanlar için ise erken kapama ücreti yüzde 2’yi geçemiyor. Eski kredilerde de döviz cinsinden olanlar için erken ödeme ücreti 1 puan artırılarak uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.