TİM toplantısı sınırda yapılacak

GÜNDEM 14.10.2019 - 11:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

TİM toplantısı sınırda yapılacak

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, 16 Ekim’deki Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) toplantısının Akçakale’de yapılacağını duyurdu

haberimizvar.net Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, Barış Pınarı Harekatı’ndan en çok etkilenen bölge olan Urfa’nın Akçakale İlçesi’ne giderek, 2023 Türk Bayrağı dağıtmasının ardından, Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı ile BAİB’te basın toplantısı düzenledi. ÖNEMLİ OLAN YANLARINDA OLMAK Akçakale’den yeni geldiğini belirterek konuşmasına başlayan BAİB Başkanı Bahar, “Akçakale’ye gitmeden önce, telefonda ne ihtiyaçları olduğunu sordum. Bana sadece ‘bayrak’ dendi. Kaçta lazım olduğunu sordum ve ‘2023 hayırlı olur’ dendi. Bende bunun üzerine fabrikayı açtırıp, bayrakları hazırlattım ve yola koyuldum. Oraya gitmeden bu yaşananları anlamak çok zor. Ben orada bir şeyleri hatırlatmak istedim. Orası yıllardır sıkıntı yaşayan bir bölge. Orada çocuklar var, siviller var… Onların en çok ihtiyacı olan şey yanlarında farklı kişilerin olduğunu görmek. Tek ihtiyaç aslından oraya gitmek. Oradaki vatandaşlarımız bizlerden selam istiyorlar, dua istiyorlar. Bu hem oradaki Mehmetçiğimiz, insanlarımızın özellikle de çocuklar için büyük bir ihtiyaç. Açıkçası ‘adamım’ diyen biri önce Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Bey’e baksın. Ayrıca buradan da duyurmuş olayım 16 Ekim’de yapılacak Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) toplantısını Akçakale’de yapacağız. Orada olmak, görünmek, kaldırımda yürümek bile oradaki vatandaşlarımıza güç verir” dedi. BAHAR’IN GETİRDİĞİ BAYRAKLAR DALGALANIYOR Akçakale’den selam getirdiğini belirten Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı da, “Akçakale adına herkese selam. Gönül köprüsü zor kuruluyor. Bu köprünün ilk adımı Antalya’dan başladı. Bu gönül köprüsü dayanışma ile olur” dedi. Mısırlı, Akçakale doğumlu olduğunu belirterek, “Ama oraya Antalya’dan gittim. Ailem Antalya’da yaşıyor. 24 Haziran’dan itibaren Akçakale de görevliyim. Akçakale’de son 8 yıldır bir dram yaşanıyor. 3 milyon Suriyeli Akçakale kapısından giriş yaptı. Hepsini yüreğimize bastık. Bizim yaptığımızı başka hiçbir ülke yapmadı. Ama bardak taştı artık. Ve Cumhurbaşkanımız talimatıyla harekat başladı. Bence geç kalınmış bir harekat. Orada masum hiçbir sivilin tırnağı bile acımasın istiyoruz. Oradaki Mehmetçiğimizin gözlerindeki heyecanı görmenizi isterim. Onların heyecanı huzur getirmek, barış getirmek… Tel Abyad düşmesiyle şimdi orada Hakkı Bey’in getirdiği Türk bayrakları dalgalanıyor” dedi. Mısırlı ayrıca, Bahar’ın bir binanın tepesine çıkarak savaşı çıplak gözle izlediğini de belirtti.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, 16 Ekim’deki Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) toplantısının Akçakale’de yapılacağını duyurdu

haberimizvar.net Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, Barış Pınarı Harekatı’ndan en çok etkilenen bölge olan Urfa’nın Akçakale İlçesi’ne giderek, 2023 Türk Bayrağı dağıtmasının ardından, Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı ile BAİB’te basın toplantısı düzenledi.

ÖNEMLİ OLAN YANLARINDA OLMAK

Akçakale’den yeni geldiğini belirterek konuşmasına başlayan BAİB Başkanı Bahar, “Akçakale’ye gitmeden önce, telefonda ne ihtiyaçları olduğunu sordum. Bana sadece ‘bayrak’ dendi. Kaçta lazım olduğunu sordum ve ‘2023 hayırlı olur’ dendi. Bende bunun üzerine fabrikayı açtırıp, bayrakları hazırlattım ve yola koyuldum. Oraya gitmeden bu yaşananları anlamak çok zor. Ben orada bir şeyleri hatırlatmak istedim. Orası yıllardır sıkıntı yaşayan bir bölge. Orada çocuklar var, siviller var… Onların en çok ihtiyacı olan şey yanlarında farklı kişilerin olduğunu görmek. Tek ihtiyaç aslından oraya gitmek. Oradaki vatandaşlarımız bizlerden selam istiyorlar, dua istiyorlar. Bu hem oradaki Mehmetçiğimiz, insanlarımızın özellikle de çocuklar için büyük bir ihtiyaç. Açıkçası ‘adamım’ diyen biri önce Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Bey’e baksın. Ayrıca buradan da duyurmuş olayım 16 Ekim’de yapılacak Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) toplantısını Akçakale’de yapacağız. Orada olmak, görünmek, kaldırımda yürümek bile oradaki vatandaşlarımıza güç verir” dedi.

BAHAR’IN GETİRDİĞİ BAYRAKLAR DALGALANIYOR

Akçakale’den selam getirdiğini belirten Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Mısırlı da, “Akçakale adına herkese selam. Gönül köprüsü zor kuruluyor. Bu köprünün ilk adımı Antalya’dan başladı. Bu gönül köprüsü dayanışma ile olur” dedi. Mısırlı, Akçakale doğumlu olduğunu belirterek, “Ama oraya Antalya’dan gittim. Ailem Antalya’da yaşıyor. 24 Haziran’dan itibaren Akçakale de görevliyim. Akçakale’de son 8 yıldır bir dram yaşanıyor. 3 milyon Suriyeli Akçakale kapısından giriş yaptı. Hepsini yüreğimize bastık. Bizim yaptığımızı başka hiçbir ülke yapmadı. Ama bardak taştı artık. Ve Cumhurbaşkanımız talimatıyla harekat başladı. Bence geç kalınmış bir harekat. Orada masum hiçbir sivilin tırnağı bile acımasın istiyoruz. Oradaki Mehmetçiğimizin gözlerindeki heyecanı görmenizi isterim. Onların heyecanı huzur getirmek, barış getirmek… Tel Abyad düşmesiyle şimdi orada Hakkı Bey’in getirdiği Türk bayrakları dalgalanıyor” dedi. Mısırlı ayrıca, Bahar’ın bir binanın tepesine çıkarak savaşı çıplak gözle izlediğini de belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.