Top artık Serik Belediyesi’nde

YEREL 16.12.2019 - 16:48, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Top artık Serik Belediyesi’nde

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Belek ve Kadriye Beachparkların tahsislerinin 2013 yılında sözleşme hükümlerine aykırı hareket edilmesi nedeniyle iptal edilmesinin ardından şimdide günübirlik içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmelerin iş yerlerini tahliye etmeleri konusunda Turizm Bakanlığı tarafından alınan karar Antalya Valiliği tarafından uygulanması için Serik Belediye Başkanlığına gönderildi.

TAHLİYESİ İSTENDİ Karar, Serik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü birimince işletme sahiplerine tebliğ edilirken, Serik Belediyesi tarafından yapılan tebligatta iş yerlerinin Cuma gününe kadar tahliye edilmesi istendi. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Siyasi Partilerin Başkanları, STK başkanları ve Belek ve Kadriye Muhtarları ile birlikte yaptığı toplantıda günübirlik tesisleri içerisindeki işletmeler ile ilgili açıklamada ve bilgilendirmede bulundu. APUTKAN’DAN AÇIKLAMA Başkan Aputkan, “Turizm Bakanlığımızın buraların tahliye edilmesi konusunda almış olduğu bir karar var. Bu karar bir yazı ile Antalya Valiliği’nce tahliyenin yapılabilmesi için belediyemize gönderildi. Biz uygulayıcıyız. Bu nedenle de gelen kararı yerine getirmekle yükümlüyüz.” dedi. 4 GÜN SÜRE VERDİ Aputkan açıklamasına şöyle devam etti: “Bu bölgede çalışan ve kiracı pozisyonunda olan işletme sahipleri var. Durumları çok kötü olanlar var. Kolay değil. Hataların bir kısmı belediyede. Çünkü tahsisi iptal edilen yer kiraya verilmez. Hele ki tahsisli olsa bile başka birine kiraya bile verilemez. Tahsis iptal sebebini ortadan biz belediye olarak kaldırmamız lazım. Kaldıramadıktan sonra burayı kimse bize tahsis edemez. Ama kiralama işlemi sırasında sözleşmelerine baktığımızda bir maddede özellikle tahsisin bakanlıkça iptal edildiğini, tahliye işlemi istendiğinde herhangi bir hak iddia edilemeyeceği diyerek hüküm maddesi koymuş ve kiralayanlarında bundan haberi var. Vatandaşın kabahati var demiyorum. Benim bu tahsisi alabilmem için iptal nedenlerini ortadan kaldırmam lazım. Kimse oradaki insanların mağdur olmasını istemez. Özellikle Kadriye’de kıyı kenar çizgisi içerisinde kaçak yapılar var. Bakanlıktan gelip tespit yapmışlar. Bundan sonra biz ne yapabiliriz. Buraları halka nasıl kazandırabiliriz bunu konuşmamız lazım. Bakanlık son birkaç gün önce bize yazı gönderdi. Buralarda bulunan esnafların tahliye edilmesi gerekiyor. Bizde esnafımıza 4 gün süre verdik. Cuma günü tahliye edilmesi gerekiyor. Buraları tahsisindeki duruma geri getireceğiz. “ BELEK VE KADRİYE Yıkılması gereken yerlerin tespit edildiğini söyleyen Aputkan, “Belek te çok değil ama Kadriye de çok. Bir an önce tahsis için gerekli hale getireceğiz. Esnafımızın zor durumda olduğunu biliyorum ama kiralamada bu şartlara uyarak kiralamışlar. Bizim vereceğimiz kararlar hukuki olmalı” dedi. Belek ve Kadriye Beach Park’ta bulunan işletmelerin sahipleri de mağduriyetlerinin kimlerin gidereceğini, çok masraf ettiklerini belirttiler. Tahliye işlemleri, Serik Belediye Başkanlığı birimlerince Cuma günü saat 17.00 da uygulanacak. 
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Belek ve Kadriye Beachparkların tahsislerinin 2013 yılında sözleşme hükümlerine aykırı hareket edilmesi nedeniyle iptal edilmesinin ardından şimdide günübirlik içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmelerin iş yerlerini tahliye etmeleri konusunda Turizm Bakanlığı tarafından alınan karar Antalya Valiliği tarafından uygulanması için Serik Belediye Başkanlığına gönderildi.

TAHLİYESİ İSTENDİ

Karar, Serik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü birimince işletme sahiplerine tebliğ edilirken, Serik Belediyesi tarafından yapılan tebligatta iş yerlerinin Cuma gününe kadar tahliye edilmesi istendi. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Siyasi Partilerin Başkanları, STK başkanları ve Belek ve Kadriye Muhtarları ile birlikte yaptığı toplantıda günübirlik tesisleri içerisindeki işletmeler ile ilgili açıklamada ve bilgilendirmede bulundu.

APUTKAN’DAN AÇIKLAMA

Başkan Aputkan, “Turizm Bakanlığımızın buraların tahliye edilmesi konusunda almış olduğu bir karar var. Bu karar bir yazı ile Antalya Valiliği’nce tahliyenin yapılabilmesi için belediyemize gönderildi. Biz uygulayıcıyız. Bu nedenle de gelen kararı yerine getirmekle yükümlüyüz.” dedi.

4 GÜN SÜRE VERDİ

Aputkan açıklamasına şöyle devam etti: “Bu bölgede çalışan ve kiracı pozisyonunda olan işletme sahipleri var. Durumları çok kötü olanlar var. Kolay değil. Hataların bir kısmı belediyede. Çünkü tahsisi iptal edilen yer kiraya verilmez. Hele ki tahsisli olsa bile başka birine kiraya bile verilemez. Tahsis iptal sebebini ortadan biz belediye olarak kaldırmamız lazım. Kaldıramadıktan sonra burayı kimse bize tahsis edemez. Ama kiralama işlemi sırasında sözleşmelerine baktığımızda bir maddede özellikle tahsisin bakanlıkça iptal edildiğini, tahliye işlemi istendiğinde herhangi bir hak iddia edilemeyeceği diyerek hüküm maddesi koymuş ve kiralayanlarında bundan haberi var. Vatandaşın kabahati var demiyorum. Benim bu tahsisi alabilmem için iptal nedenlerini ortadan kaldırmam lazım. Kimse oradaki insanların mağdur olmasını istemez. Özellikle Kadriye’de kıyı kenar çizgisi içerisinde kaçak yapılar var. Bakanlıktan gelip tespit yapmışlar. Bundan sonra biz ne yapabiliriz. Buraları halka nasıl kazandırabiliriz bunu konuşmamız lazım. Bakanlık son birkaç gün önce bize yazı gönderdi. Buralarda bulunan esnafların tahliye edilmesi gerekiyor. Bizde esnafımıza 4 gün süre verdik. Cuma günü tahliye edilmesi gerekiyor. Buraları tahsisindeki duruma geri getireceğiz. “

BELEK VE KADRİYE

Yıkılması gereken yerlerin tespit edildiğini söyleyen Aputkan, “Belek te çok değil ama Kadriye de çok. Bir an önce tahsis için gerekli hale getireceğiz. Esnafımızın zor durumda olduğunu biliyorum ama kiralamada bu şartlara uyarak kiralamışlar. Bizim vereceğimiz kararlar hukuki olmalı” dedi. Belek ve Kadriye Beach Park’ta bulunan işletmelerin sahipleri de mağduriyetlerinin kimlerin gidereceğini, çok masraf ettiklerini belirttiler. Tahliye işlemleri, Serik Belediye Başkanlığı birimlerince Cuma günü saat 17.00 da uygulanacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.