Trump’tan Türkiye’de nükleer silah itirafı

GÜNDEM 16.10.2019 - 19:30, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Trump’tan Türkiye’de nükleer silah itirafı

ABD Başkanı Trump, Soğuk Savaş’tan beri Türkiye’de tutuldukları iddia edilen Amerikan nükleer silahlarının varlığını doğruladı. Suriye’deki gerilimi değerlendiren Trump, “Türkiye’deki Amerikan nükleer silahlarının güvenliğinden eminim” dedi.

HABERİMİZ VAR – ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de yaşanan gerilimi değerlendirirken, Washington’ın Soğuk Savaş’tan bu yana Türkiye’de bulundurduğu iddia edilen ancak varlıkları hiçbir zaman teyit edilmeyen nükleer silahlar hakkında itirafta bulundu kırdı. Trump, New York Times (NYT) gazetesinin bir gün önce yayımladığı bir haber hakkında, “Türkiye’deki Amerikan nükleer silahlarının güvenliğinden eminim” ifadelerini kullandı. NYT, Suriye gerilimi nedeniyle Pentagon’un İncirlik’teki nükleer silahları geri çekmeyi gözden geçirdiğini iddia etmişti. Bununla birlikte, söz konusu silahların varlığı bugüne dek hiçbir zaman resmen kabul edilmemişti.   ‘RUSYA KONUSUNDA SORUN YOK’ Trump, Suriye’nin kuzeyinden çekildiği için iç kamuoyundan gelen eleştirileri de yanıtladı. ABD Başkanı,  ‘Rusya’nın Suriye’ye yardım etmesinde bir sorun olmadığını’ söyledi. Trump, ihtilafın ‘Türkiye ile Suriye arasında olduğunu’ belirtip, “Eğer Suriye, Türkiye’yle yaşanan durumda Rusya’dan yardım alıyorsa bunda sorun yok” ifadelerini kullandı. Trump, “Eğer Suriye topraklarını geri almak için savaşmak istiyorsa, bu onlara ve Türkiye’ye kalmış” dedi.   ‘SURİYE KÜRTLERİ MELEK DEĞİL’ ‘Suriye’deki duruma müzakere yoluyla çözüm bulunmasına yardım etmeye hazır olduklarını’ söyleyen ABD Başkanı, “Suriyeli Kürtler gayet iyi korunuyor. Bu arada onlar melek değil” diye konuştu. ABD Başkanı, ‘Türkiye’ye yaptırım uygulamanın, bölgede savaşmaktan daha iyi olduğu’ görüşünü de paylaştı. (Gazete Duvar)    
ABD Başkanı Trump, Soğuk Savaş’tan beri Türkiye’de tutuldukları iddia edilen Amerikan nükleer silahlarının varlığını doğruladı. Suriye’deki gerilimi değerlendiren Trump, “Türkiye’deki Amerikan nükleer silahlarının güvenliğinden eminim” dedi.

HABERİMİZ VAR – ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’de yaşanan gerilimi değerlendirirken, Washington’ın Soğuk Savaş’tan bu yana Türkiye’de bulundurduğu iddia edilen ancak varlıkları hiçbir zaman teyit edilmeyen nükleer silahlar hakkında itirafta bulundu kırdı. Trump, New York Times (NYT) gazetesinin bir gün önce yayımladığı bir haber hakkında, “Türkiye’deki Amerikan nükleer silahlarının güvenliğinden eminim” ifadelerini kullandı. NYT, Suriye gerilimi nedeniyle Pentagon’un İncirlik’teki nükleer silahları geri çekmeyi gözden geçirdiğini iddia etmişti. Bununla birlikte, söz konusu silahların varlığı bugüne dek hiçbir zaman resmen kabul edilmemişti.

 

‘RUSYA KONUSUNDA SORUN YOK’

Trump, Suriye’nin kuzeyinden çekildiği için iç kamuoyundan gelen eleştirileri de yanıtladı. ABD Başkanı,  ‘Rusya’nın Suriye’ye yardım etmesinde bir sorun olmadığını’ söyledi. Trump, ihtilafın ‘Türkiye ile Suriye arasında olduğunu’ belirtip, “Eğer Suriye, Türkiye’yle yaşanan durumda Rusya’dan yardım alıyorsa bunda sorun yok” ifadelerini kullandı. Trump, “Eğer Suriye topraklarını geri almak için savaşmak istiyorsa, bu onlara ve Türkiye’ye kalmış” dedi.

 

‘SURİYE KÜRTLERİ MELEK DEĞİL’

‘Suriye’deki duruma müzakere yoluyla çözüm bulunmasına yardım etmeye hazır olduklarını’ söyleyen ABD Başkanı, “Suriyeli Kürtler gayet iyi korunuyor. Bu arada onlar melek değil” diye konuştu. ABD Başkanı, ‘Türkiye’ye yaptırım uygulamanın, bölgede savaşmaktan daha iyi olduğu’ görüşünü de paylaştı. (Gazete Duvar)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.