TÜİK asgari ücret önerisini açıkladı

EKONOMİ 22.12.2020 - 14:01, Güncelleme: 22.12.2020 - 14:01
 

TÜİK asgari ücret önerisini açıkladı

TÜİK, asgari ücret için yapılan üçüncü toplantıda 2 bin 792.10 lira asgari ücret önerdi.

haberimizvar.net- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, önümüzdeki yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bugün üçüncü kez toplandı. Covid-19 nedeniyle yine çevrim içi yapılacak toplantıda, işçi kesimini temsil eden Türk-İş heyeti görüşlerini sunacak ve taleplerini dile getirdi. TÜİK, asgari ücret için yapılan üçüncü toplantıda önerisini sundu. TÜİK, 2 bin 792.10 lira asgari ücret önerdi.  TÜİK, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na her yıl bir işçinin geçimi için gerekli besin içi ve besin dışı harcamalara ilişkin asgari tutarı hesaplayıp sunuyor. Bir diğer ifadeyle TÜİK, tek bir işçinin asgari yaşam maliyetini hesaplıyor. Ancak uluslararası normlara göre işçinin ailesi de dikkate alınarak belirlenmesi gereken asgari ücret, her yıl TÜİK’in önerdiği bu tek kişilik tutarın bile altında kalıyor.
TÜİK, asgari ücret için yapılan üçüncü toplantıda 2 bin 792.10 lira asgari ücret önerdi.

haberimizvar.net- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, önümüzdeki yıl geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bugün üçüncü kez toplandı. Covid-19 nedeniyle yine çevrim içi yapılacak toplantıda, işçi kesimini temsil eden Türk-İş heyeti görüşlerini sunacak ve taleplerini dile getirdi.

TÜİK, asgari ücret için yapılan üçüncü toplantıda önerisini sundu. TÜİK, 2 bin 792.10 lira asgari ücret önerdi.

 TÜİK, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na her yıl bir işçinin geçimi için gerekli besin içi ve besin dışı harcamalara ilişkin asgari tutarı hesaplayıp sunuyor. Bir diğer ifadeyle TÜİK, tek bir işçinin asgari yaşam maliyetini hesaplıyor. Ancak uluslararası normlara göre işçinin ailesi de dikkate alınarak belirlenmesi gereken asgari ücret, her yıl TÜİK’in önerdiği bu tek kişilik tutarın bile altında kalıyor.

tuik-asgari-ucret-onerisini-acikladi-819829-1.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.