Tüm Bel Sen’den alternatif ekonomik paket önerisi

GÜNDEM 19.03.2020 - 12:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Tüm Bel Sen’den alternatif ekonomik paket önerisi

Tüm Bel Sen Genel Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’ sonrasında açıkladığı 100 milyar liralık ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketinden milyonlarca emekçinin payına 'sabır ve dua' düştüğünü söyledi.

haberimizvar.net- Tüm Bel-Sen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, koronavirüsüne karşı açıkladığı ekonomik paketi eleştirdi. Paketin patronlara, borçlarının ertelenmesi, maddi destek ve sübvansiyon içerdiği belirtilen açıklamada, salgınından  en çok etkilenen işçilerin  işten atılmasının ve mecburi ücretsiz izine ayırmanın yasaklanmasına yer verilmediğini kaydedildi. Dezenfekte ve temel gıda maddelerinde KDV indirimine gidilmemesinin kamuoyunda hayat kırıklığı yarattı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Toplumsal bir vaka haline gelen koronavirüs salgınında bütün kesimlerin etkilendiği açıktır. İşveren ve ekonomi dünyasının diğer aktörleri özel olarak kollanırken, mal, hizmet ve değer üreten işçi ve emekçilerin görmezden gelinmesi "Ekonomik İstikrar Kalkanı"  paketini daha uygulanmadan  tartışmalı hale getirdi. Koronavirüs salgınını patronlar için bir fırsata çeviren ve toplumsal ayrımcılık yapan bu paketin uygulanması sorunu çözmek yerine daha ağır sonuçlara yol açacaktır. Dolayısıyla, bu paket  toplumsal beklentileri ve ihtiyaçları karşılamaktan çok  uzaktır.” TÜMBEL SEN'DEN PAKET ÖNERİSİ Koronavirüs'ün toplumsal bir felaket olarak görülmesi ve ilan edilmesi doğru açıklamada, yeni bir pakette şu düzenlemeler istendi: 1-  Temizlik ve Temel tüketim maddelerinden en az üç ay süreyle KDV alınmaması. 2- Elektrik, su, doğal gaz, kira ücretlerinin en az üç ay süreyle ertelenmesi ve KDV alınmaması. 3- Asgari üçret dahil tüm işçi ve memurların maaşlarından en az üç ay süreyle vergi alınmaması. 4- Zorunlu ve hayati hizmetler dışında kalan tüm iş yerlerin de çalışanlar en az üç hafta süreyle ücretli izine ayrılmalı. 5- Herkese sabun, kolonya vd. temizlik ve korunma maddelerinin ücretsiz dağıtımı sağlanmalı. 6- Koronavirüse karşı bu paket açıklandıktan ve uygulamaya geçildikten  sonra, bu güne kadar  her zor durumda başvurduğumuz  SABIR ve DUA! vazifesini de yerine getirmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmayacaktır.  
Tüm Bel Sen Genel Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’ sonrasında açıkladığı 100 milyar liralık ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketinden milyonlarca emekçinin payına 'sabır ve dua' düştüğünü söyledi.

haberimizvar.net- Tüm Bel-Sen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, koronavirüsüne karşı açıkladığı ekonomik paketi eleştirdi. Paketin patronlara, borçlarının ertelenmesi, maddi destek ve sübvansiyon içerdiği belirtilen açıklamada, salgınından  en çok etkilenen işçilerin  işten atılmasının ve mecburi ücretsiz izine ayırmanın yasaklanmasına yer verilmediğini kaydedildi. Dezenfekte ve temel gıda maddelerinde KDV indirimine gidilmemesinin kamuoyunda hayat kırıklığı yarattı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Toplumsal bir vaka haline gelen koronavirüs salgınında bütün kesimlerin etkilendiği açıktır. İşveren ve ekonomi dünyasının diğer aktörleri özel olarak kollanırken, mal, hizmet ve değer üreten işçi ve emekçilerin görmezden gelinmesi "Ekonomik İstikrar Kalkanı"  paketini daha uygulanmadan  tartışmalı hale getirdi. Koronavirüs salgınını patronlar için bir fırsata çeviren ve toplumsal ayrımcılık yapan bu paketin uygulanması sorunu çözmek yerine daha ağır sonuçlara yol açacaktır. Dolayısıyla, bu paket  toplumsal beklentileri ve ihtiyaçları karşılamaktan çok  uzaktır.”

TÜMBEL SEN'DEN PAKET ÖNERİSİ

Koronavirüs'ün toplumsal bir felaket olarak görülmesi ve ilan edilmesi doğru açıklamada, yeni bir pakette şu düzenlemeler istendi:

1-  Temizlik ve Temel tüketim maddelerinden en az üç ay süreyle KDV alınmaması.

2- Elektrik, su, doğal gaz, kira ücretlerinin en az üç ay süreyle ertelenmesi ve KDV alınmaması.

3- Asgari üçret dahil tüm işçi ve memurların maaşlarından en az üç ay süreyle vergi alınmaması.

4- Zorunlu ve hayati hizmetler dışında kalan tüm iş yerlerin de çalışanlar en az üç hafta süreyle ücretli izine ayrılmalı.

5- Herkese sabun, kolonya vd. temizlik ve korunma maddelerinin ücretsiz dağıtımı sağlanmalı.

6- Koronavirüse karşı bu paket açıklandıktan ve uygulamaya geçildikten  sonra, bu güne kadar  her zor durumda başvurduğumuz  SABIR ve DUA! vazifesini de yerine getirmeye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmayacaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.