TÜM BEL SEN’li kadınlardan destek

GÜNDEM 05.08.2020 - 15:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

TÜM BEL SEN’li kadınlardan destek

Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan TÜM BEL SEN’li kadın çalışanlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye yönelik açıklamalara tepki gösterdi.

haberimizvarnet-Konyaaltı Belediyesi Hizmet binası önünde toplanan TÜM BEL SEN’Lİ kadın çalışanlar, tartışmaların odağı haline gelen ‘İstanbul Sözleşmesi’ hakkında basın açıklaması yaptı. Kadın çalışanlar maske takarak ve sosyal mesafe kuralına uyarak, İstanbul Sözleşmesi konusunda fikirlerini açıkladı. Grup adına basın açıklaması yapan Özlem Okutan, “Sözleşmenin aile birliğini zayıflattığı, boşanmaları arttırdığı, örf, adet ve dini inanışa ters düştüğü, eşcinselliği özendirdiği iddiaları koca bir yalandır. Sözleşme aile birliğini bozmuyor. Aksine kadın ve erkeği eşit kabul ediyor. Toplumun her alanında şiddete maruz kalmadan eşit olarak yaşamayı savunuyor” dedi.   SÖZLEŞME İNSAN HAKKI İÇERİYOR Okutan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Sözleşmesi kadınları eve hapsetmiyor. Kadınları sosyal hayatın merkezine alıyor. Sözleşme insan hakkı içeriyor. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçme.” Açıklamaya erkek personel de katılarak, kadın çalışanlara destek verdi. Basın açıklamasına TÜM BEL SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral da destek verdi.        
Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan TÜM BEL SEN’li kadın çalışanlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye yönelik açıklamalara tepki gösterdi.

haberimizvarnet-Konyaaltı Belediyesi Hizmet binası önünde toplanan TÜM BEL SEN’Lİ kadın çalışanlar, tartışmaların odağı haline gelen ‘İstanbul Sözleşmesi’ hakkında basın açıklaması yaptı. Kadın çalışanlar maske takarak ve sosyal mesafe kuralına uyarak, İstanbul Sözleşmesi konusunda fikirlerini açıkladı. Grup adına basın açıklaması yapan Özlem Okutan, “Sözleşmenin aile birliğini zayıflattığı, boşanmaları arttırdığı, örf, adet ve dini inanışa ters düştüğü, eşcinselliği özendirdiği iddiaları koca bir yalandır. Sözleşme aile birliğini bozmuyor. Aksine kadın ve erkeği eşit kabul ediyor. Toplumun her alanında şiddete maruz kalmadan eşit olarak yaşamayı savunuyor” dedi.

 

SÖZLEŞME İNSAN HAKKI İÇERİYOR

Okutan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Sözleşmesi kadınları eve hapsetmiyor. Kadınları sosyal hayatın merkezine alıyor. Sözleşme insan hakkı içeriyor. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçme.” Açıklamaya erkek personel de katılarak, kadın çalışanlara destek verdi. Basın açıklamasına TÜM BEL SEN Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz, CHP Konyaaltı Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demiral da destek verdi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.