Türel’den Boğaçayı yanıtı

GÜNDEM 22.11.2019 - 14:00, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Türel’den Boğaçayı yanıtı

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel kendi döneminde başlattığı Boğaçayı projesi yüzünden Konyaaltı sahilinde 10 bin metrekare kumsalın eridiği ve kıyı çizgisinin 19 metre gerilediğine ilişkin bilimsel bulgulara yanıt verdi.

haberimizvar.net-  AKP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendi döneminde başlattığı Boğaçayı projesinin Konyaaltı sahilinde 10 ayda 10 bin metrekare sahilin yok olmasına neden olduğu ve kıyı sahili yüzünden kum çekilmesinin 19 metreye ulaştığı yönündeki bilimsel bulgulara yanıt verdi. 8 maddelik bir açıklama yapan Türel şunları söyledi:   İŞTE TÜREL’İN 8 MADDELİK AÇIKLAMASI  “1 - Yapılan çalışmada kum, çakıl, taş, tortu gibi rusubatın denize ulaşmasını engelleyici, dere içersinde hiç bir çalışma yapılmamıştır. Aksine derede dip temizliği yapılmış, Boğaçayı'nda bataklık görüntüsü oluşturan sazlık alanlar, sucul bitkiler temizlenmiş, böylelikle kıyı erozyonunu önleyecek rusubatın denize ulaşması kolaylaştırılmıştır. 2 - Dip temizliği sonrası tabanda oluşan kirlilik nedeni ile yeraltı suları deniz yerine nehirde yüzeye çıkmış ve Boğaçayı'nda doğal bir göllenme oluşmuştur: Denizin dere içerisine alınması hiçbir şekilde söz konusu değildir. 3 - Nehir kenarlarında istinat duvarları oluşturularak denize ulaşan dere ağzı rahatlatılmış, böylelikle suyun akışkanlık hızı arttırılarak yağmur suyu ile gelecek kum. çakıl, taş ve rusubatın denize ulaşması daha da kolay hale gelmiştin 4 - Proje kapsamında derede sadece dip temizliği yapılmış, dere kenarlarında peyzaj çalışması gerçekleştirilmiştin 5 - Dere içinde suyun ya da rusubatın denize ulaşmasını engelleyici set, sette, baraj vs. gibi hiç bir çalışma yapılmamıştır. 6 - Tüm bu çalışmalar bilim insanlarından oluşan 16 kişilik bir heyet tarafından planlanmış ve DSİ'nin fevkalade tecrübeli uzmanları tarafından onaylanmış ve denetlenmiştir. 7 - Konyaaltı sahilinde varsa bir kıyı erozyonunun sebebini Boğaçayı projemiz ile ilişkilendirmek abesle iştigaldir. Aksine, proje kapsamında yapılanlar kıyı erozyonunu önleyici çalışmalardır. Farklı iddiası olanlar, proje kapsamında suyun ve rusubatın denize ulaşmasını zorlaştırıcı ne gibi bir çalışma yapıldığını somut bir şekilde mutlaka ortaya koymalıdır.  8 - Antalya’ya kazandırdığımız projelerin altında ezilip. şu ana kadar şehrimize bir çivi dahi çakamayanların, Türel dönemini planlı, ilkeli bir şekilde itibarsızlaştırma çalışmalarını şehre faydalı hizmet ve projelere dönüştürmesi en büyük beklentimdir”.   
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel kendi döneminde başlattığı Boğaçayı projesi yüzünden Konyaaltı sahilinde 10 bin metrekare kumsalın eridiği ve kıyı çizgisinin 19 metre gerilediğine ilişkin bilimsel bulgulara yanıt verdi.

haberimizvar.net-  AKP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendi döneminde başlattığı Boğaçayı projesinin Konyaaltı sahilinde 10 ayda 10 bin metrekare sahilin yok olmasına neden olduğu ve kıyı sahili yüzünden kum çekilmesinin 19 metreye ulaştığı yönündeki bilimsel bulgulara yanıt verdi. 8 maddelik bir açıklama yapan Türel şunları söyledi:

 

İŞTE TÜREL’İN 8 MADDELİK AÇIKLAMASI

 “1 - Yapılan çalışmada kum, çakıl, taş, tortu gibi rusubatın denize ulaşmasını engelleyici, dere içersinde hiç bir çalışma yapılmamıştır. Aksine derede dip temizliği yapılmış, Boğaçayı'nda bataklık görüntüsü oluşturan sazlık alanlar, sucul bitkiler temizlenmiş, böylelikle kıyı erozyonunu önleyecek rusubatın denize ulaşması kolaylaştırılmıştır.
2 - Dip temizliği sonrası tabanda oluşan kirlilik nedeni ile yeraltı suları deniz yerine nehirde yüzeye çıkmış ve Boğaçayı'nda doğal bir göllenme oluşmuştur: Denizin dere içerisine alınması hiçbir şekilde söz konusu değildir.
3 - Nehir kenarlarında istinat duvarları oluşturularak denize ulaşan dere ağzı rahatlatılmış, böylelikle suyun akışkanlık hızı arttırılarak yağmur suyu ile gelecek kum. çakıl, taş ve rusubatın denize ulaşması daha da kolay hale gelmiştin
4 - Proje kapsamında derede sadece dip temizliği yapılmış, dere kenarlarında peyzaj çalışması gerçekleştirilmiştin
5 - Dere içinde suyun ya da rusubatın denize ulaşmasını engelleyici set, sette, baraj vs. gibi hiç bir çalışma yapılmamıştır.
6 - Tüm bu çalışmalar bilim insanlarından oluşan 16 kişilik bir heyet tarafından planlanmış ve DSİ'nin fevkalade tecrübeli uzmanları tarafından onaylanmış ve denetlenmiştir.
7 - Konyaaltı sahilinde varsa bir kıyı erozyonunun sebebini Boğaçayı projemiz ile ilişkilendirmek abesle iştigaldir. Aksine, proje kapsamında yapılanlar kıyı erozyonunu önleyici çalışmalardır. Farklı iddiası olanlar, proje kapsamında suyun ve rusubatın denize ulaşmasını zorlaştırıcı ne gibi bir çalışma yapıldığını somut bir şekilde mutlaka ortaya koymalıdır.
 8 - Antalya’ya kazandırdığımız projelerin altında ezilip. şu ana kadar şehrimize bir çivi dahi çakamayanların, Türel dönemini planlı, ilkeli bir şekilde itibarsızlaştırma çalışmalarını şehre faydalı hizmet ve projelere dönüştürmesi en büyük beklentimdir”. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.