Turizm bakanının kardeşi iflas mı ediyor?

EKONOMİ 08.11.2019 - 11:55, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Turizm bakanının kardeşi iflas mı ediyor?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Murat Ersoy’un başında bulunduğu AtlasGlobal, finansal sorun yaşadığı haberleriyle gündemde. Şirketin, çalışanların bir bölümünün son aya ait maaşlarını henüz ödemediği bazı çalışanlar için de ücretsiz izin planlaması yapıldığı belirtiliyor

haberimizvar.net 2001 yılında kurulan ve 18 yıldır faaliyete olan AtlasGlobal’in, çalışanların bir kısmının maaşlarını ödemediği ileri sürüldü. Airline Haber’de ye alan haberde, çalışanlar için ücretsiz izin planlaması yapıldığı belirtildi. ŞİRKETTE TOPLAM 3 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR Küresel havacılık sektörünü pençesine alan finansal sorunlar, holding olarak bünyesinde 3 bin kişiyi barındıran AtlasGlobal ve ona bağlı şirketleri de etkiliyor. Filosunda 16 uçak bulunan AtlasGlobal, iç hatlardan büyük oranda çekilerek Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Irak, Lübnan, İsrail, İran gibi ülkelerden charter ve tarifeli seferler yapıyor. HANGİ HATLARDA UÇUYOR? TurizmGüncel’in sektör kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre AtlasGlobal, 2020 sezonu için Rusya, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’dan, tur operatörleriyle 300 bin koltukluk anlaşmalar imzaladı. AtlasGlobal’e özel olan bu hatların kapanması durumunda, bu ülkelerden Antalya’ya turist gelişlerinde ciddi sıkıntılar yaşanacağı düşünülüyor. AtlasGlobal ayrıca Bağdat, Tahran, Beyrut, Tel Aviv, Erbil gibi merkezlerden İstanbul’a uçuşlar gerçekleştiriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Murat Murat Ersoy’un AtlasGlobal’in içinde bulunduğu finansal sorunları aşmak için birtakım görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor. Şirketin 50-60 milyon dolarlık bir işletme sermayesine ihtiyaç duyduğu tahmin ediliyor. KÜRESEL HAVACILIK SEKTÖRÜ İKİ NEDENDEN DOLAYI KRİZDE Aslında konu sadece AtlasGlobal ile ilgili değil. Küresel havacılık sektörü büyük bir krizin içinde bulunuyor. Avrupa’da iflas eden çok sayıda hava yolu şirketine yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Bu iflasların ve yaşanan finansal krizlerin başlıca iki nedeni var; bunlardan biri piyasadaki koltuk arzının fazla olması. Aşırı koltuk arzı havacılık sektöründe fiyatlar üzerinde büyük bir baskı uyguluyor. İkinci neden ise havacılık sektöründe maliyetlerin sürekli artması. Havalimanı vergileri, yakıt ve personel giderleri, rekabet koşulları nedeniyle baskı altında olan bilet fiyatlarına yansıtılamıyor. TUI’NİN CEO’SU UYARMIŞTI TUI’nin CEO’su Fritz Joussen, bundan birkaç ay önce yaptığı açıklamada havacılık sektöründeki krize dikkat çekmiş ve kısa vadede ciddi konsolidasyonların (birleşme, satın alma, piyasadan çekilme) yaşanacağını belirtmişti. Özellikle bütçeli hava yolu şirketlerini eleştiren Joussen, ‘’Mayorka’ya 19 euroya uçmak iyi bir şey mi? Bu fiyat, yolcunun havalimanından otele gitmek için taksiye ödediği tutardan bile daha az.’’ ifadelerini kullanıştı.  
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Murat Ersoy’un başında bulunduğu AtlasGlobal, finansal sorun yaşadığı haberleriyle gündemde. Şirketin, çalışanların bir bölümünün son aya ait maaşlarını henüz ödemediği bazı çalışanlar için de ücretsiz izin planlaması yapıldığı belirtiliyor

haberimizvar.net 2001 yılında kurulan ve 18 yıldır faaliyete olan AtlasGlobal’in, çalışanların bir kısmının maaşlarını ödemediği ileri sürüldü. Airline Haber’de ye alan haberde, çalışanlar için ücretsiz izin planlaması yapıldığı belirtildi.

ŞİRKETTE TOPLAM 3 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Küresel havacılık sektörünü pençesine alan finansal sorunlar, holding olarak bünyesinde 3 bin kişiyi barındıran AtlasGlobal ve ona bağlı şirketleri de etkiliyor. Filosunda 16 uçak bulunan AtlasGlobal, iç hatlardan büyük oranda çekilerek Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Irak, Lübnan, İsrail, İran gibi ülkelerden charter ve tarifeli seferler yapıyor.

HANGİ HATLARDA UÇUYOR?

TurizmGüncel’in sektör kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre AtlasGlobal, 2020 sezonu için Rusya, Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan’dan, tur operatörleriyle 300 bin koltukluk anlaşmalar imzaladı. AtlasGlobal’e özel olan bu hatların kapanması durumunda, bu ülkelerden Antalya’ya turist gelişlerinde ciddi sıkıntılar yaşanacağı düşünülüyor. AtlasGlobal ayrıca Bağdat, Tahran, Beyrut, Tel Aviv, Erbil gibi merkezlerden İstanbul’a uçuşlar gerçekleştiriyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Murat Murat Ersoy’un AtlasGlobal’in içinde bulunduğu finansal sorunları aşmak için birtakım görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor. Şirketin 50-60 milyon dolarlık bir işletme sermayesine ihtiyaç duyduğu tahmin ediliyor.

KÜRESEL HAVACILIK SEKTÖRÜ İKİ NEDENDEN DOLAYI KRİZDE

Aslında konu sadece AtlasGlobal ile ilgili değil. Küresel havacılık sektörü büyük bir krizin içinde bulunuyor. Avrupa’da iflas eden çok sayıda hava yolu şirketine yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Bu iflasların ve yaşanan finansal krizlerin başlıca iki nedeni var; bunlardan biri piyasadaki koltuk arzının fazla olması. Aşırı koltuk arzı havacılık sektöründe fiyatlar üzerinde büyük bir baskı uyguluyor.

İkinci neden ise havacılık sektöründe maliyetlerin sürekli artması. Havalimanı vergileri, yakıt ve personel giderleri, rekabet koşulları nedeniyle baskı altında olan bilet fiyatlarına yansıtılamıyor.

TUI’NİN CEO’SU UYARMIŞTI

TUI’nin CEO’su Fritz Joussen, bundan birkaç ay önce yaptığı açıklamada havacılık sektöründeki krize dikkat çekmiş ve kısa vadede ciddi konsolidasyonların (birleşme, satın alma, piyasadan çekilme) yaşanacağını belirtmişti. Özellikle bütçeli hava yolu şirketlerini eleştiren Joussen, ‘’Mayorka’ya 19 euroya uçmak iyi bir şey mi? Bu fiyat, yolcunun havalimanından otele gitmek için taksiye ödediği tutardan bile daha az.’’ ifadelerini kullanıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.