Turizm Bakanlığı’ndan Finike’ye hançer

16.01.2020 - 15:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Turizm Bakanlığı’ndan Finike’ye hançer

17 bin portakal ağacının sökülmesine neden olacak yeni duble yol projesinin iptali için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başvuran Finikelilere, Turizm Bakanlığı’ndan, bölgenin ‘turizm merkezi ya da kültür-turizm koruma bölgesi’ olmadığı yazısı geldi.

haberimizvar.net- Finike-Demre-Kaş arasında yapımı planlanan ve 17 bin portakal ağacının sökülmesine neden olacak yeni duble yol projesi için görüş açıklayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, bölgenin ‘turizm merkezi ya da kültür ve turizm koruma bölgesi’ olmadığını belirtti. Bakanlığın yazısına tepki gösteren Finikeli avukat İsmail Doğan Tunçbilek, “İki tane dünyaca ünlü antik kenti olan, buralardan çıkarılan birçok arkeolojik buluntunun Antalya Müzesi’nde sergilendiği bir bölgeyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı haksız ve adaletsiz davranmıştır” dedi. ERDOĞAN’A ŞİKAYET ETTİLER Planlanan yeni duble yolun Finike ovasının tam ortasından geçtiğini, bağlantı yolu bu şekilde yapılırsa tamamı verimli ve dikili narenciye bahçelerinin geri dönülemez bir şekilde kaybolacağını dile getiren Finike Ziraat Odası ve Finike Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başvurarak projenin durdurulmasını istedi. Cumhurbaşkanlığı da görüş için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazı gönderdi. Söz konusu yazıya Bakan adına yanıt veren Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı A. Sedat Sert, bölgede yürüttükleri herhangi bir çalışma olmadığını belirtti. TURİZM BAKANLIĞININ YAZISI Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Finike’de yeni duble yola itiraz eden kurumlara da gönderilen yazıda, “Bahse konu planlanan yolun 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca ilan edilen herhangi bir Turizm Merkezi veya Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içinde yer almadığı tespit edilmiştir. Anılan alanda Bakanlığımız Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır” denildi. ‘FİNİKE YOLUNA DEVAM EDECEK’ Yazıya tepki gösteren avukat Tunçbilek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı; Finike ovasından geçirilmesi planlanan yol ile ilgili olarak bölgenin turizm merkezi veya kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesinde olmadığını iddia etmiştir. İki tane dünyaca ünlü antik kenti olan ve buradan çıkarılan birçok arkeolojik buluntuların Antalya Müzesi’nde sergilendiği bir durumda Kültür ve Turizm Bakanlığı Finike ilçesine karşı haksız ve adaletsiz davranmıştır. Tüm bu haksızlıklara rağmen Finike ilçesi çok yakın bir gelecekte turizm merkezi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyecektir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)   İlgili haber:    
17 bin portakal ağacının sökülmesine neden olacak yeni duble yol projesinin iptali için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başvuran Finikelilere, Turizm Bakanlığı’ndan, bölgenin ‘turizm merkezi ya da kültür-turizm koruma bölgesi’ olmadığı yazısı geldi.

haberimizvar.net- Finike-Demre-Kaş arasında yapımı planlanan ve 17 bin portakal ağacının sökülmesine neden olacak yeni duble yol projesi için görüş açıklayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, bölgenin ‘turizm merkezi ya da kültür ve turizm koruma bölgesi’ olmadığını belirtti. Bakanlığın yazısına tepki gösteren Finikeli avukat İsmail Doğan Tunçbilek, “İki tane dünyaca ünlü antik kenti olan, buralardan çıkarılan birçok arkeolojik buluntunun Antalya Müzesi’nde sergilendiği bir bölgeyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı haksız ve adaletsiz davranmıştır” dedi.

ERDOĞAN’A ŞİKAYET ETTİLER

Planlanan yeni duble yolun Finike ovasının tam ortasından geçtiğini, bağlantı yolu bu şekilde yapılırsa tamamı verimli ve dikili narenciye bahçelerinin geri dönülemez bir şekilde kaybolacağını dile getiren Finike Ziraat Odası ve Finike Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başvurarak projenin durdurulmasını istedi. Cumhurbaşkanlığı da görüş için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yazı gönderdi. Söz konusu yazıya Bakan adına yanıt veren Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı A. Sedat Sert, bölgede yürüttükleri herhangi bir çalışma olmadığını belirtti.

TURİZM BAKANLIĞININ YAZISI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Finike’de yeni duble yola itiraz eden kurumlara da gönderilen yazıda, “Bahse konu planlanan yolun 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca ilan edilen herhangi bir Turizm Merkezi veya Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları içinde yer almadığı tespit edilmiştir. Anılan alanda Bakanlığımız Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır” denildi.

‘FİNİKE YOLUNA DEVAM EDECEK’

Yazıya tepki gösteren avukat Tunçbilek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı; Finike ovasından geçirilmesi planlanan yol ile ilgili olarak bölgenin turizm merkezi veya kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesinde olmadığını iddia etmiştir. İki tane dünyaca ünlü antik kenti olan ve buradan çıkarılan birçok arkeolojik buluntuların Antalya Müzesi’nde sergilendiği bir durumda Kültür ve Turizm Bakanlığı Finike ilçesine karşı haksız ve adaletsiz davranmıştır. Tüm bu haksızlıklara rağmen Finike ilçesi çok yakın bir gelecekte turizm merkezi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyecektir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

İlgili haber:

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.