Turizm için tehlike çanları çalıyor

TURİZM 28.02.2022 - 16:16, Güncelleme: 28.02.2022 - 16:16
 

Turizm için tehlike çanları çalıyor

Rusya – Ukrayna savaşının etkisi Türk turizminde görülmeye başlandı.Savaşın başlaması ile birlikte neredeyse tamamen duran rezervasyonlar yerini iptallere bıraktı.

haberimizvar.net- Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Ukrayna’da satışların zaten yoğun olmadığını, Rusya tarafında da yavaşlama olduğunu, sınırlı olsa da iptallerin yaşandığını belirterek, Türk turizmindeki yansımalarının 15 Mart’tan sonra tamamen netleşmeye başlayacağını aktardı.    Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ise, az sayıda da olsa rezervasyon iptallerinin başladığını ve bu iptallerin Ukrayna’da akrabaları olan Ruslar tarafından yapıldığı ve mayıs ve haziran ağırlıklı rezervasyonlarda gerçekleştiğini açıkladı.   BU RUBLE İLE ÇOK ZOR   Türk turizmini etkileyecek bir başka olumsuzluk ise rublenin dolar karşısındaki hızlı değer kaybı. Geçen yıl 60 ruble civarında olan dolar bugün son güncelleme ile 100 rublenin üzerine çıktı.
Rusya – Ukrayna savaşının etkisi Türk turizminde görülmeye başlandı.Savaşın başlaması ile birlikte neredeyse tamamen duran rezervasyonlar yerini iptallere bıraktı.

haberimizvar.net-

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Ukrayna’da satışların zaten yoğun olmadığını, Rusya tarafında da yavaşlama olduğunu, sınırlı olsa da iptallerin yaşandığını belirterek, Türk turizmindeki yansımalarının 15 Mart’tan sonra tamamen netleşmeye başlayacağını aktardı.

 

 Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ise, az sayıda da olsa rezervasyon iptallerinin başladığını ve bu iptallerin Ukrayna’da akrabaları olan Ruslar tarafından yapıldığı ve mayıs ve haziran ağırlıklı rezervasyonlarda gerçekleştiğini açıkladı.

 

BU RUBLE İLE ÇOK ZOR

 

Türk turizmini etkileyecek bir başka olumsuzluk ise rublenin dolar karşısındaki hızlı değer kaybı. Geçen yıl 60 ruble civarında olan dolar bugün son güncelleme ile 100 rublenin üzerine çıktı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.