‘Turizm payı uygulaması 1 yıl ertelensin’

26.09.2019 - 15:33, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Turizm payı uygulaması 1 yıl ertelensin’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İngiliz turizm devi Thomas Cook’un iflasının Antalya ve Türkiye turizmini yerle bir etmemesi için yaraların acil sarılması ve sektörün süreci mümkün olan en az hasarla atlatmasının sağlanmasını istedi

haberimizvar.net Dünyanın en büyük seyahat acentelerinden Thomas Cook’un iflas etmesinin, Türkiye’ye 300 milyon Euro tutarında bir zarar oluşturduğunun hesaplandığını belirten Çetin Osman Budak, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’nin katma değeri en yüksek sektörü, maalesef aniden ortaya çıkan gelişmeler yüzünden sürekli darbe almaktadır. Uçak krizinden tutun, Suriye ve bölge çatışmalarını üst üste koyduğumuzda, her olayda turizm sektörü olumsuz etkilendi. Son olarak dünya turizm devi Thomas Cook’un iflası, yaralarını yeni yeni sarmaya çalışan turizm sektörünü bir kez daha derinden etkilemiştir.” 1 YIL ERTELEME TALEBİ “Bu noktada, turizm sektörüne büyük darbe vurması beklenen Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın Kurulmasına İlişkin kanunda öngörülen Turizm Payı kesintisi uygulamasının en az 1 yıl ertelenmesi gerekmektedir” diyen Budak, “Sektöre danışılmadan, sektörün itirazlarına rağmen dayatılan bu düzenlemede yer alan kesintiler, sektöre zarar verecektir. Komisyon ve TBMM Genel Kurulu aşamalarında belirttiğimiz gibi yapısı itibarıyla yanlış olan söz konusu fonun, kâr yerine ciro üzerinden alınması da vergi mantığına sığmayan bir uygulamadır. Zaten zorda olan sektörün, sıkıntısını bir kat daha artırmamak adına fon kesintileri, ertelenmelidir” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İngiliz turizm devi Thomas Cook’un iflasının Antalya ve Türkiye turizmini yerle bir etmemesi için yaraların acil sarılması ve sektörün süreci mümkün olan en az hasarla atlatmasının sağlanmasını istedi

haberimizvar.net Dünyanın en büyük seyahat acentelerinden Thomas Cook’un iflas etmesinin, Türkiye’ye 300 milyon Euro tutarında bir zarar oluşturduğunun hesaplandığını belirten Çetin Osman Budak, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye’nin katma değeri en yüksek sektörü, maalesef aniden ortaya çıkan gelişmeler yüzünden sürekli darbe almaktadır. Uçak krizinden tutun, Suriye ve bölge çatışmalarını üst üste koyduğumuzda, her olayda turizm sektörü olumsuz etkilendi. Son olarak dünya turizm devi Thomas Cook’un iflası, yaralarını yeni yeni sarmaya çalışan turizm sektörünü bir kez daha derinden etkilemiştir.”

1 YIL ERTELEME TALEBİ

“Bu noktada, turizm sektörüne büyük darbe vurması beklenen Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın Kurulmasına İlişkin kanunda öngörülen Turizm Payı kesintisi uygulamasının en az 1 yıl ertelenmesi gerekmektedir” diyen Budak, “Sektöre danışılmadan, sektörün itirazlarına rağmen dayatılan bu düzenlemede yer alan kesintiler, sektöre zarar verecektir. Komisyon ve TBMM Genel Kurulu aşamalarında belirttiğimiz gibi yapısı itibarıyla yanlış olan söz konusu fonun, kâr yerine ciro üzerinden alınması da vergi mantığına sığmayan bir uygulamadır. Zaten zorda olan sektörün, sıkıntısını bir kat daha artırmamak adına fon kesintileri, ertelenmelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.