Turizmciler ‘corona’ desteği istedi

GÜNDEM 11.03.2020 - 11:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Turizmciler ‘corona’ desteği istedi

Turizm sektörünün çatı derneklerinin oluşturduğu Turizm İstişare Kurulu, yeni tip corona virüsünün yayılması sürecinden Türkiye turizm sektörünün de olumsuz biçimde etkilenmeye başladığını, ileri tarihli rezervasyon iptallerinin ciddi boyuta ulaştığını duyurdu.

haberimizvar.net-Kurul, sektörün bu olumsuz süreçten sektörün daha az etkilenmesi için SGK, KDV, muhtasar gibi ödemelerin yıl sonuna kadar ertelenmesinin yanı sıra, Eximbank (ithalat-ihracat bankası) ve diğer bankalardan uygun koşullarda kredi sağlanması, var olan kredi taksitlerinin faizsiz olarak yıl sonuna kadar ertelenmesini de içeren eylem planı talebinde bulundu. Turizm İstişare Kurulu’nun açıklamasında, dün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya gelindiği ve virüsün Türkiye turizmine etkilerinin ele alındığı belirtilerek, yaşanan olumsuz süreçten sektörün daha az etkilenmesi için eylem planı önerisinin Ersoy’a iletildiği belirtildi. TUR OPERATÖRLERİNE VE UÇAK FİRMALARINA DESTEK VERİLMESİ TALEBİ Açıklamada ayrıca, yurt içi turizmi destekleyecek rezervasyon artırıcı önlemlerin gözden geçirilmesi, tur operatörlerine ve uçak firmalarına destek verilmesi, konaklama vergisinin kasım ayı sonuna kadar ertelenmesi, enerji, gaz, su ve atık su maliyetlerinin azaltılması yönünde teşviklerin uygulamaya alınmasının da talep edildiği belirtildi. Açıklamada, Ersoy’un tedbirlerin alınarak uygulamaya konulması hususunda gerekli planlamanın yapılacağını belirttiği kaydedildi.
Turizm sektörünün çatı derneklerinin oluşturduğu Turizm İstişare Kurulu, yeni tip corona virüsünün yayılması sürecinden Türkiye turizm sektörünün de olumsuz biçimde etkilenmeye başladığını, ileri tarihli rezervasyon iptallerinin ciddi boyuta ulaştığını duyurdu.

haberimizvar.net-Kurul, sektörün bu olumsuz süreçten sektörün daha az etkilenmesi için SGK, KDV, muhtasar gibi ödemelerin yıl sonuna kadar ertelenmesinin yanı sıra, Eximbank (ithalat-ihracat bankası) ve diğer bankalardan uygun koşullarda kredi sağlanması, var olan kredi taksitlerinin faizsiz olarak yıl sonuna kadar ertelenmesini de içeren eylem planı talebinde bulundu. Turizm İstişare Kurulu’nun açıklamasında, dün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya gelindiği ve virüsün Türkiye turizmine etkilerinin ele alındığı belirtilerek, yaşanan olumsuz süreçten sektörün daha az etkilenmesi için eylem planı önerisinin Ersoy’a iletildiği belirtildi.

TUR OPERATÖRLERİNE VE UÇAK FİRMALARINA DESTEK VERİLMESİ TALEBİ
Açıklamada ayrıca, yurt içi turizmi destekleyecek rezervasyon artırıcı önlemlerin gözden geçirilmesi, tur operatörlerine ve uçak firmalarına destek verilmesi, konaklama vergisinin kasım ayı sonuna kadar ertelenmesi, enerji, gaz, su ve atık su maliyetlerinin azaltılması yönünde teşviklerin uygulamaya alınmasının da talep edildiği belirtildi. Açıklamada, Ersoy’un tedbirlerin alınarak uygulamaya konulması hususunda gerekli planlamanın yapılacağını belirttiği kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.