‘Türkçe tabelaya vergi indirimi gelsin’

EKONOMİ 30.10.2019 - 13:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Türkçe tabelaya vergi indirimi gelsin’

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, özellikle sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde iş yerlerine asılan yabancı dildeki tabelalar hakkında konuştu. Palandöken, Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi getirilmesini önerdi

haberimizvar.net Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari işletmelerin yabancı dilde tabela kullanmasının önüne geçmek için Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi imkanı getirilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda giderek artan yabancı tabela kullanımına dikkati çekti. Bu tabelaların kullanılmasının önüne geçmek için Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi imkanı getirilmesini isteyen Palandöken, şunları kaydetti: “Cadde ve sokaklardaki iş yerlerinde yerli ürünler üretilip satılmasına rağmen dikkati çekmek amacıyla tabelalarda yabancı kökenli kelimeler kullanılıyor. Bu da yerli ve milli markalarımızı gölgeliyor. Markalaşmanın artmasına katkıda bulunmak adına yerli tabela kullanımı özendirilmeli."  
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, özellikle sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde iş yerlerine asılan yabancı dildeki tabelalar hakkında konuştu. Palandöken, Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi getirilmesini önerdi

haberimizvar.net Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari işletmelerin yabancı dilde tabela kullanmasının önüne geçmek için Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi imkanı getirilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda giderek artan yabancı tabela kullanımına dikkati çekti. Bu tabelaların kullanılmasının önüne geçmek için Türkçe tabela kullananlara vergi indirimi imkanı getirilmesini isteyen Palandöken, şunları kaydetti:Cadde ve sokaklardaki iş yerlerinde yerli ürünler üretilip satılmasına rağmen dikkati çekmek amacıyla tabelalarda yabancı kökenli kelimeler kullanılıyor. Bu da yerli ve milli markalarımızı gölgeliyor. Markalaşmanın artmasına katkıda bulunmak adına yerli tabela kullanımı özendirilmeli."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.