Türkiye’de 516 bin Suriyeli çocuk doğdu

17.12.2019 - 14:51, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Türkiye’de 516 bin Suriyeli çocuk doğdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de son 8 yılda yaklaşık 516 bin Suriyeli bebeğin dünyaya geldiğini söyledi. Erdoğan, milli gelire oranla sığınmacılara en fazla parayı Türkiye’nin harcadığını belirtti.

haberimizvar.net Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cenevre'de düzenlenen Küresel Mülteci Forumu'nda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle: “Ülkemize sığınan hiç kimseyi geri göndermedik. Biz ırk, din, dil ayrımı yapmadan herkese kucak açtık. Birkaç münferit hadise dışında hamdolsun mültecileri ötekileştirecek hiçbir üzücü olay yaşanmadı. KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURUYORLAR Devlet olarak vatandaşlarımıza hangi imkanları sağlıyorsak ülkemize sığınanlara da aynısını sağlıyoruz. Varil bombalarından kaçan insanlara biz kapımızı kapatamazdık. Suriyeli kardeşlerimizin kendi kendilerine yeter konuma gelmesi için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz.  Son 8 yılda ülkemizde 516 bin civarında Suriyeli bebek dünyaya gelmiştir. Bunların her türlü sağlık imkanından faydalanmasını temin ettik. Bugün ülkemizdeki birçok Suriyeli kendi ayaklarının üzerinde durabilir duruma geldi. İnsani yardım faaliyetlerimiz de aralıksız devam ediyor."  
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de son 8 yılda yaklaşık 516 bin Suriyeli bebeğin dünyaya geldiğini söyledi. Erdoğan, milli gelire oranla sığınmacılara en fazla parayı Türkiye’nin harcadığını belirtti.

haberimizvar.net Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cenevre'de düzenlenen Küresel Mülteci Forumu'nda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle: “Ülkemize sığınan hiç kimseyi geri göndermedik. Biz ırk, din, dil ayrımı yapmadan herkese kucak açtık. Birkaç münferit hadise dışında hamdolsun mültecileri ötekileştirecek hiçbir üzücü olay yaşanmadı.

KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURUYORLAR

Devlet olarak vatandaşlarımıza hangi imkanları sağlıyorsak ülkemize sığınanlara da aynısını sağlıyoruz. Varil bombalarından kaçan insanlara biz kapımızı kapatamazdık. Suriyeli kardeşlerimizin kendi kendilerine yeter konuma gelmesi için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz.  Son 8 yılda ülkemizde 516 bin civarında Suriyeli bebek dünyaya gelmiştir. Bunların her türlü sağlık imkanından faydalanmasını temin ettik. Bugün ülkemizdeki birçok Suriyeli kendi ayaklarının üzerinde durabilir duruma geldi. İnsani yardım faaliyetlerimiz de aralıksız devam ediyor."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.