TÜRSAB- Bakan Ersoy kavgasında son raunt

GÜNDEM 13.12.2019 - 16:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

TÜRSAB- Bakan Ersoy kavgasında son raunt

TÜRSAB Genel Kurulu’nun ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından denetçi gönderilmesiyle ilgili olarak Bakan Ersoy ilk kez konutu. Ersoy, TÜRSAB’ın önceki yönetimi döneminde bilet yolsuzlukları, vesaire oldu, bundan dolayı kamu zararı da oluştuğunu söyledi.

haberimizvar.net-Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Kurulu öncesi mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya’ya karşı olduğu iddia edilen Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ilk kez konuştu. Bakan Ersoy, genel kurul sonrası bakanlık denetçilerini TÜRSAB’a göndermiş bu nedenle eleştirilere maruz kalmıştı. BUDAK GÜNDEME TAŞIDI Açıklama yapan Ersoy, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın TÜRSAB seçimlerine müdahale ederek taraf olduğuna ilişkin eleştirisi için de, muhaliflerle görüştüğünü kabul etti. Ersoy, ‘’Bakan pozisyonunda benden randevu talep eden bütün turizm paydaşlarına randevu vermekle yükümlüyüm’’ dedi. TÜRSAB’A GİDEN MÜFETTİŞLER Bakan Ersoy TÜRSAB’a müfettiş gönderilmesi ile ilgili olarak da TÜRSAB’ın belge verirken zorunlu bağış aldığıyla ilgili kendilerine şikayetler geldiğini, tarafsızlıklarını bozmamak için seçimin bitmesini beklediklerini, denetçilerin yüzlerce bağış makbuzu bulduklarını söyledi. YETKİ İLE NE YAPARSIN? 1618 sayılı yasa değişikliği ile ilgili olarak da TÜRSAB’ın yetkilerini daha fazla artırmak istediğini, bakanlığın yetkisinde olan lisans ve belge verme yetkisinin kendilerine devredilmek istendiğini savunan Bakan Ersoy, "Sen elindeki bu kadar yetkiyle bunu yaparsan, ben bakanlık olarak sana daha fazla yetki verirsem ne yaparsın?” dedi.   BAĞLIKAYA’NIN ŞİRKETLERİ TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın işlettiği müzelerin içindeki mağazalara da denetçi gönderdiğini söyleyen Ersoy, 41 liraya su, 20 liraya çikolata satıldığı şeklindeki ithamları ciddiye aldıklarını, söz konusu şirkete ilk etapta yüzde 20 indirim yaptırdıklarını ve yılbaşına kadar yüzde 50 indirim daha yapılmasını talep ettiklerini söyledi. HABER MERKEZİ
TÜRSAB Genel Kurulu’nun ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından denetçi gönderilmesiyle ilgili olarak Bakan Ersoy ilk kez konutu. Ersoy, TÜRSAB’ın önceki yönetimi döneminde bilet yolsuzlukları, vesaire oldu, bundan dolayı kamu zararı da oluştuğunu söyledi.

haberimizvar.net-Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Kurulu öncesi mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya’ya karşı olduğu iddia edilen Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ilk kez konuştu. Bakan Ersoy, genel kurul sonrası bakanlık denetçilerini TÜRSAB’a göndermiş bu nedenle eleştirilere maruz kalmıştı.

BUDAK GÜNDEME TAŞIDI

Açıklama yapan Ersoy, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın TÜRSAB seçimlerine müdahale ederek taraf olduğuna ilişkin eleştirisi için de, muhaliflerle görüştüğünü kabul etti. Ersoy, ‘’Bakan pozisyonunda benden randevu talep eden bütün turizm paydaşlarına randevu vermekle yükümlüyüm’’ dedi.

TÜRSAB’A GİDEN MÜFETTİŞLER

Bakan Ersoy TÜRSAB’a müfettiş gönderilmesi ile ilgili olarak da TÜRSAB’ın belge verirken zorunlu bağış aldığıyla ilgili kendilerine şikayetler geldiğini, tarafsızlıklarını bozmamak için seçimin bitmesini beklediklerini, denetçilerin yüzlerce bağış makbuzu bulduklarını söyledi.

YETKİ İLE NE YAPARSIN?

1618 sayılı yasa değişikliği ile ilgili olarak da TÜRSAB’ın yetkilerini daha fazla artırmak istediğini, bakanlığın yetkisinde olan lisans ve belge verme yetkisinin kendilerine devredilmek istendiğini savunan Bakan Ersoy, "Sen elindeki bu kadar yetkiyle bunu yaparsan, ben bakanlık olarak sana daha fazla yetki verirsem ne yaparsın?” dedi.

 

BAĞLIKAYA’NIN ŞİRKETLERİ

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın işlettiği müzelerin içindeki mağazalara da denetçi gönderdiğini söyleyen Ersoy, 41 liraya su, 20 liraya çikolata satıldığı şeklindeki ithamları ciddiye aldıklarını, söz konusu şirkete ilk etapta yüzde 20 indirim yaptırdıklarını ve yılbaşına kadar yüzde 50 indirim daha yapılmasını talep ettiklerini söyledi. HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.