Ücretsiz halk eğitim kurslarına zoraki bağış

GÜNDEM 05.11.2019 - 15:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ücretsiz halk eğitim kurslarına zoraki bağış

Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi kursları ücretsiz olmasına rağmen Aile Birliği’ne katkı adı altında bağış alındığı belirtildi. Halk eğitim merkezinde aile birliği olması soru işaretlerine yol açarken, bağış yapmayanların kaydedilmediği ileri sürüldü

haberimizvar.net Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi kursları ücretsiz olmasına rağmen, Aile Birliği bütçesine katkı adı altında, her bir kurstan ayrı ücret talep ediliyor. Oysa Halk Eğitim Merkezi kursları ücrete tabi değil, bağış isteğe bağlı. Halkın eğitimine tahsis olunan Milli Eğitim’e bağlı bir kurs merkezinde bağışın zorunlu tutulmasının, kursun ücretli hale dönüşmesine ve katılımın da az olmasına yol açtığı belirtildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile alt ilçe belediyelerinin kurslarındaki aksamalar, kursiyerlerin doğrudan Halk Eğitim Merkezi’ne yönlenmesine yol açtı. Ancak iddiaya göre burada da fırsattan istifade, Aile Birliği’ne bağış adı altında para alınarak kurs başvuruları kabul edildi.   BAĞIŞ YOKSA, KAYIT DA YOK   Azize Kahraman’daki kurslara başvuranlar, “Kayıt bürosu görevlisi, bağış adı altındaki parayı ödemeyenlerin başvurularını almıyor. Bu nedenle 2 haftadır Rusça B1 ve Türkçe B1 kursuna ön başvuru niteliğindeki başvuru belgelerimizi, kayıt için öngörülen bağış parasını ödemememiz ve makbuzu da belgelere eklemememiz halinde, halk eğitim merkezi kayıt görevlisi olan bayan almayacağını beyan etti ve bizi geri çevirdi” diye şikayetçi oldu.   SOSYAL DEVLET İLKESİNE AYKIRI   Halk Eğitim’de kursa gidenler, kurslara başvuru belgelerine, bağış makbuzu eklenmez ise kabul edilmediğine dair bilgi verirken, başvuru sırasında ücret ödemek istemeyenler, müdür ya da müdür yardımcısı ile görüşme yoluyla, bu ücret zorunluluğunu aşabiliyor. Kursiyer olarak başvuran Antalya Dostları Derneği Başkanı avukat İsmail Duygulu, “Ben de başvuru yaptım. 100 TL ücret istediler. Ödemeyeceğimi söyleyince, başvurumu kabul etmediler. Bugün telefon ile görüştüğüm müdür yardımcısı da, ‘Öyle şey olur mu? Döner sermaye kursları ücretli, döner sermaye kursu değilse ücret alınmaması gerekir. Telefona gerek yok, gelin ben size yardımcı olayım’ dedi. Devletin eğitim kurumlarının zorunlu ücrete tabi tutulması, sosyal devlet ilkesine aykırıdır” diye konuştu.
Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi kursları ücretsiz olmasına rağmen Aile Birliği’ne katkı adı altında bağış alındığı belirtildi. Halk eğitim merkezinde aile birliği olması soru işaretlerine yol açarken, bağış yapmayanların kaydedilmediği ileri sürüldü

haberimizvar.net Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi kursları ücretsiz olmasına rağmen, Aile Birliği bütçesine katkı adı altında, her bir kurstan ayrı ücret talep ediliyor. Oysa Halk Eğitim Merkezi kursları ücrete tabi değil, bağış isteğe bağlı. Halkın eğitimine tahsis olunan Milli Eğitim’e bağlı bir kurs merkezinde bağışın zorunlu tutulmasının, kursun ücretli hale dönüşmesine ve katılımın da az olmasına yol açtığı belirtildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile alt ilçe belediyelerinin kurslarındaki aksamalar, kursiyerlerin doğrudan Halk Eğitim Merkezi’ne yönlenmesine yol açtı. Ancak iddiaya göre burada da fırsattan istifade, Aile Birliği’ne bağış adı altında para alınarak kurs başvuruları kabul edildi.

 

BAĞIŞ YOKSA, KAYIT DA YOK

 

Azize Kahraman’daki kurslara başvuranlar, “Kayıt bürosu görevlisi, bağış adı altındaki parayı ödemeyenlerin başvurularını almıyor. Bu nedenle 2 haftadır Rusça B1 ve Türkçe B1 kursuna ön başvuru niteliğindeki başvuru belgelerimizi, kayıt için öngörülen bağış parasını ödemememiz ve makbuzu da belgelere eklemememiz halinde, halk eğitim merkezi kayıt görevlisi olan bayan almayacağını beyan etti ve bizi geri çevirdi” diye şikayetçi oldu.

 

SOSYAL DEVLET İLKESİNE AYKIRI

 

Halk Eğitim’de kursa gidenler, kurslara başvuru belgelerine, bağış makbuzu eklenmez ise kabul edilmediğine dair bilgi verirken, başvuru sırasında ücret ödemek istemeyenler, müdür ya da müdür yardımcısı ile görüşme yoluyla, bu ücret zorunluluğunu aşabiliyor. Kursiyer olarak başvuran Antalya Dostları Derneği Başkanı avukat İsmail Duygulu, “Ben de başvuru yaptım. 100 TL ücret istediler. Ödemeyeceğimi söyleyince, başvurumu kabul etmediler. Bugün telefon ile görüştüğüm müdür yardımcısı da, ‘Öyle şey olur mu? Döner sermaye kursları ücretli, döner sermaye kursu değilse ücret alınmaması gerekir. Telefona gerek yok, gelin ben size yardımcı olayım’ dedi. Devletin eğitim kurumlarının zorunlu ücrete tabi tutulması, sosyal devlet ilkesine aykırıdır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.