Uğur Mumcu Ödülü 3 isme verildi

GÜNDEM 25.01.2020 - 00:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Uğur Mumcu Ödülü 3 isme verildi

Antalya Barosu’nun 2007’den beri verdiği Uğur Mumcu Özel Ödülü bu yıl Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan hukukçular Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’e verildi.

haberimizvar.net-Antalya Barosu 2007 yılından beri her yıl vermekte olduğu Uğur Mumcu özel ödülünü bu sene Cumhuriyet davasında yargılanan hukukçular Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku’ya verdi. 24 Ocak akşamı saat 18.30’da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde başlayan Uğur Mumcu anma töreninde verilen ödüller duygu dolu anlar yaşattı. Ödül törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal ve CHP Antalya Milletvekili emekli savcı Rafet Zeybek de katıldı.  HUKUKÇU GAZETECİLERE ÖDÜL  Bu yılki özel ödülün Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku’ya verilmesini kararlaştıran Antalya Barosu Yönetim Kurulu gerekçeyi de şöyle duyurdu:  “2019 yılı ödülünün, Cumhuriyet Gazetesi davası üzerinden Cumhuriyet’le hesaplaşılmak istendiği, demokrasinin, hukukun, ifade özgürlüğünün ve gazeteciliğin boğulmaya çalışıldığı bir süreçte, ‘İlhan Selçuk, ‘herkes kendi heykelini yontar’ demişti. Cumhuriyet gazetesinin heykelini İlhan Selçuk, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlarlar hayatları pahasına yonttular. Bizler burada yargılanan Cumhuriyetçiler, bu nadide heykelin sıradaki nöbetçileriyiz. Bizden öncekiler gibi biz de muktedire boyun eğmiyor, korkuya teslim olmuyor, gazeteciliğe ihanet etmiyoruz. Bu zorlu dönemde bunun bir diyeti vardı. Onurumuzla ve gururla ödüyoruz’ diyen hukukçu gazeteciler Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’e verilmesi uygun görülmüştür”.  
Antalya Barosu’nun 2007’den beri verdiği Uğur Mumcu Özel Ödülü bu yıl Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan hukukçular Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’e verildi.

haberimizvar.net-Antalya Barosu 2007 yılından beri her yıl vermekte olduğu Uğur Mumcu özel ödülünü bu sene Cumhuriyet davasında yargılanan hukukçular Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku’ya verdi. 24 Ocak akşamı saat 18.30’da Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde başlayan Uğur Mumcu anma töreninde verilen ödüller duygu dolu anlar yaşattı. Ödül törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal ve CHP Antalya Milletvekili emekli savcı Rafet Zeybek de katıldı.

 HUKUKÇU GAZETECİLERE ÖDÜL

 Bu yılki özel ödülün Akın Atalay, Mustafa Kemal Güngör ve Bülent Utku’ya verilmesini kararlaştıran Antalya Barosu Yönetim Kurulu gerekçeyi de şöyle duyurdu:  “2019 yılı ödülünün, Cumhuriyet Gazetesi davası üzerinden Cumhuriyet’le hesaplaşılmak istendiği, demokrasinin, hukukun, ifade özgürlüğünün ve gazeteciliğin boğulmaya çalışıldığı bir süreçte, ‘İlhan Selçuk, ‘herkes kendi heykelini yontar’ demişti. Cumhuriyet gazetesinin heykelini İlhan Selçuk, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlarlar hayatları pahasına yonttular. Bizler burada yargılanan Cumhuriyetçiler, bu nadide heykelin sıradaki nöbetçileriyiz. Bizden öncekiler gibi biz de muktedire boyun eğmiyor, korkuya teslim olmuyor, gazeteciliğe ihanet etmiyoruz. Bu zorlu dönemde bunun bir diyeti vardı. Onurumuzla ve gururla ödüyoruz’ diyen hukukçu gazeteciler Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’e verilmesi uygun görülmüştür”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.