Ulaşım esnafı performansa göre desteklenecek

GÜNDEM 13.09.2019 - 18:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ulaşım esnafı performansa göre desteklenecek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı devam meclisinin ikinci oturumunda, ulaşım esnafını ilgilendiren önemli bir karar alındı. Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan kişiler için 1 Nisan 2018 tarihinden beri ulaşım esnafına ödediği gelir desteğinde değişiklik yaptı

haberimizvar.net CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, gelir desteğine alternatif geliştirilmesine yönelik böyle bir teklifte bulunduklarını söyledi. Gelir desteği sürekliliğinin arttığını belirten Filiz, bu ödemenin belediye gelirinin yüzde 4.7 oranına karşılık geldiğini aktardı. Filiz, "Ciddi bir yük oluşturduğu için ve sürdürülemeyeceği için gelir desteğinin yeniden düzenlenmesinde yarar var. Toplu taşıma ücretinde zam yapılması durumunda gelir desteğinin kaldırılması uygun görülmüştür. Toplu taşıma hizmetlerinde aksama yaşanmaması için tamamen kaldırılmadan modelin değiştirilmesine karar verdik. Performansa dayalı yolcu başına destekleme modelini hayata geçireceğiz" dedi. Deniz Filiz, 455 esnaf ve bu hizmetten her gün yararlanan 455 bin vatandaşı düşünerek düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi. 'HER AY 6 MİLYON ÖDEYEMİYORUZ' Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu ulaşıma yaptıkları zam sonrası çok sayıda eleştiri aldıklarını kaydetti. Ulaşım esnafının bu modelden bir zararı olmayacağını belirten Böcek, "Taşınanlar ve taşıyanlar memnun olacak. Her ay 6 milyon ödeyemiyoruz, bu para Antalyalının parası. Ben arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olacağım" dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada AK Parti ve MHP çekimser oy kullanırken, karar oy çokluğuyla kabul edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı devam meclisinin ikinci oturumunda, ulaşım esnafını ilgilendiren önemli bir karar alındı. Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanan kişiler için 1 Nisan 2018 tarihinden beri ulaşım esnafına ödediği gelir desteğinde değişiklik yaptı

haberimizvar.net CHP Grup Sözcüsü Deniz Filiz, gelir desteğine alternatif geliştirilmesine yönelik böyle bir teklifte bulunduklarını söyledi. Gelir desteği sürekliliğinin arttığını belirten Filiz, bu ödemenin belediye gelirinin yüzde 4.7 oranına karşılık geldiğini aktardı. Filiz, "Ciddi bir yük oluşturduğu için ve sürdürülemeyeceği için gelir desteğinin yeniden düzenlenmesinde yarar var. Toplu taşıma ücretinde zam yapılması durumunda gelir desteğinin kaldırılması uygun görülmüştür. Toplu taşıma hizmetlerinde aksama yaşanmaması için tamamen kaldırılmadan modelin değiştirilmesine karar verdik. Performansa dayalı yolcu başına destekleme modelini hayata geçireceğiz" dedi. Deniz Filiz, 455 esnaf ve bu hizmetten her gün yararlanan 455 bin vatandaşı düşünerek düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi.

'HER AY 6 MİLYON ÖDEYEMİYORUZ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplu ulaşıma yaptıkları zam sonrası çok sayıda eleştiri aldıklarını kaydetti. Ulaşım esnafının bu modelden bir zararı olmayacağını belirten Böcek, "Taşınanlar ve taşıyanlar memnun olacak. Her ay 6 milyon ödeyemiyoruz, bu para Antalyalının parası. Ben arkadaşlarıma elimden geldiğince yardımcı olacağım" dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada AK Parti ve MHP çekimser oy kullanırken, karar oy çokluğuyla kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.