Ustaya veda

GÜNDEM 10.09.2019 - 13:27, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Ustaya veda

Yeşilçam’ın usta isimlerinden, Altın Portakal ödüllü Süleyman Turan hayatını kaybetti. Turan, 1971 senesinde 9. Antalya Film Şenliği’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü, 1972 yılında Antalya Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmış, 2003 yılında ise Antalya Altın Portakal Film Festivali tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülmüştü

haberimizvar.net Yeşilçam'ın usta isimlerinden 83 yaşındaki Süleyman Turan, Kadıköy'deki evinde sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan Turan'ın cenazesi daha sonra savcılık talimatıyla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 'BENİ KALAMIŞ'A GÖMÜN' Süleyman Turan'ın kapıdaki gazeteleri almamasından şüphelenen komşuları polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çilingir yardımıyla içeri girdi ve usta oyuncunun cansız bedeniyle karşılaştı. Süleyman Turan'ın iki gün önce hayatını kaybettiği belirlendi. Kalamış aşığı olan Süleyman Turan’ın her defasında dostlarına, “Ben Kalamış aşığıyım beni Kalamış’a gömün” dediği öğrenildi. ALTIN PORTAKAL KAZANMIŞTI Antalya Altın Portakal Film Festivali de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “1972 yılında "Güllü" filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan, 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen Yeşilçam'ın usta oyuncusu Süleyman Turan'ı kaybettik. Başımız sağ olsun” denildi. Turan, 1971 senesinde Yılmaz Güney’in yönettiği Yarın Son Gündür  filmindeki rolü ile 9. Antalya Film Şenliği’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Bir sene sonra Güllü (1972) filmindeki performansı ile Antalya Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Yeşilçam’ın darboğaza girdiği yıllarda dergi ressamlığı yaptı. Karikatürleri Akbaba adlı mizah dergisinde uzun süre yayınlandı. On beş yıl boyunca Sabah gazetesinde çizgi roman çizdi. 2003 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. Çeşitli televizyon dizilerinde rol alan Turan, son olarak Cemal Şan’ın Sonsuz (2009) filminde oynadı.
Yeşilçam’ın usta isimlerinden, Altın Portakal ödüllü Süleyman Turan hayatını kaybetti. Turan, 1971 senesinde 9. Antalya Film Şenliği’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü, 1972 yılında Antalya Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanmış, 2003 yılında ise Antalya Altın Portakal Film Festivali tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülmüştü

haberimizvar.net Yeşilçam'ın usta isimlerinden 83 yaşındaki Süleyman Turan, Kadıköy'deki evinde sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılan Turan'ın cenazesi daha sonra savcılık talimatıyla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

'BENİ KALAMIŞ'A GÖMÜN'

Süleyman Turan'ın kapıdaki gazeteleri almamasından şüphelenen komşuları polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çilingir yardımıyla içeri girdi ve usta oyuncunun cansız bedeniyle karşılaştı. Süleyman Turan'ın iki gün önce hayatını kaybettiği belirlendi. Kalamış aşığı olan Süleyman Turan’ın her defasında dostlarına, “Ben Kalamış aşığıyım beni Kalamış’a gömün” dediği öğrenildi.

ALTIN PORTAKAL KAZANMIŞTI

Antalya Altın Portakal Film Festivali de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “1972 yılında "Güllü" filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan, 40. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen Yeşilçam'ın usta oyuncusu Süleyman Turan'ı kaybettik. Başımız sağ olsun” denildi.

Turan, 1971 senesinde Yılmaz Güney’in yönettiği Yarın Son Gündür  filmindeki rolü ile 9. Antalya Film Şenliği’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Bir sene sonra Güllü (1972) filmindeki performansı ile Antalya Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Yeşilçam’ın darboğaza girdiği yıllarda dergi ressamlığı yaptı. Karikatürleri Akbaba adlı mizah dergisinde uzun süre yayınlandı. On beş yıl boyunca Sabah gazetesinde çizgi roman çizdi. 2003 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görüldü. Çeşitli televizyon dizilerinde rol alan Turan, son olarak Cemal Şan’ın Sonsuz (2009) filminde oynadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.