Van Gogh ve Şişman Güzeldir Antalyalıları bekliyor

KÜLTÜR 14.10.2019 - 14:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Van Gogh ve Şişman Güzeldir Antalyalıları bekliyor

Umut Organizasyon'un Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlediği tiyatro gösterileri kapsamında bu ay iki eser izleyiciyle buluşacak

haberimizvar.net Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde 11 Kasım Pazartesi günü Hakan Gerçek'in tek kişilik oyunu Van Gogh, 19 Kasım'da Füsun Demirel ve Mert Küçülmez'in oynadığı Şişman Güzeldir sahnelenecek. Her iki oyun da başlama saat 20.00’dabaşlayacak. Van Gogh ve Şişman Güzeldir'in biletletleri Biletix, Hacı Saad Restoran, Kırmızı Kedi Sanat Merkezi, Nabu Sahaf Kitabevi, Antre Sahne, Mavro Restoran, Butica Butik ve salon gişelerinden temin edilebiliyor. VAN GOGH W. Gordon Simith'in aynı adlı eserinde Ülkü Tamer'in çevirdiği Van Gogh, ünlü ressam Van Gogh'un resme başladığı günlerden intiharına kadar olan yaşamından kesitler sunuyor. “Bir yüzden sevgi çıkarılabilir mi ya da bir yüze sevgi eklenebilir mi?” Tiyatrogerçek’ten sevmek ve çalışmak üzerine kurulu bir hayat hikayesi... Bir portre... ŞİŞMAN GÜZELDİR Füsun Demirel ve Mert Küçülmez'in oynadığı Şişman Güzeldir, kapitalist sistem içerisinde, insanlara dayatılan "ideal beden“ algısını; özellikle de kadın bedenini “meta” olarak gören ve öyle olmalarını direten ideolojiyi eleştirel bakış açısıyla ele alıyor. Oyun; Kilolu olduğu için kocası tarafından terk edilen ve kızı tarafından yalnızlaştırılmış olan Mattea’nın gözünden absürt bir ironiyle seyirciye aktarıyor. Mide küçültme ameliyatı ve diyet yapmak arasında gelgitler yaşayan Mattea, seyirciye kilo vermenin sağlık açısından mı gerekli olduğu yoksa estetik beden kaygısından mı istenildiği sorusunu sordurmaktadır. Mattea’dan hareketle, kadınların yaşadığı estetik ve güzellik kaygısı, özellikle iş hayatında yaşanılan baskılar, modern aile ilişkilerindeki yozlaşmalar anlatılıyor. Tanıtım metninde oyunun temasıyla ilgili, "Onaylanmama korkusuyla duygularınızın içinde sıkışmayın, kendinizi olduğunuz gibi cesurca sevin…" ifadelerine yer veriliyor.
Umut Organizasyon'un Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlediği tiyatro gösterileri kapsamında bu ay iki eser izleyiciyle buluşacak

haberimizvar.net Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde 11 Kasım Pazartesi günü Hakan Gerçek'in tek kişilik oyunu Van Gogh, 19 Kasım'da Füsun Demirel ve Mert Küçülmez'in oynadığı Şişman Güzeldir sahnelenecek. Her iki oyun da başlama saat 20.00’dabaşlayacak. Van Gogh ve Şişman Güzeldir'in biletletleri Biletix, Hacı Saad Restoran, Kırmızı Kedi Sanat Merkezi, Nabu Sahaf Kitabevi, Antre Sahne, Mavro Restoran, Butica Butik ve salon gişelerinden temin edilebiliyor.

VAN GOGH

W. Gordon Simith'in aynı adlı eserinde Ülkü Tamer'in çevirdiği Van Gogh, ünlü ressam Van Gogh'un resme başladığı günlerden intiharına kadar olan yaşamından kesitler sunuyor. “Bir yüzden sevgi çıkarılabilir mi ya da bir yüze sevgi eklenebilir mi?” Tiyatrogerçek’ten sevmek ve çalışmak üzerine kurulu bir hayat hikayesi... Bir portre...

ŞİŞMAN GÜZELDİR

Füsun Demirel ve Mert Küçülmez'in oynadığı Şişman Güzeldir, kapitalist sistem içerisinde, insanlara dayatılan "ideal beden“ algısını; özellikle de kadın bedenini “meta” olarak gören ve öyle olmalarını direten ideolojiyi eleştirel bakış açısıyla ele alıyor. Oyun; Kilolu olduğu için kocası tarafından terk edilen ve kızı tarafından yalnızlaştırılmış olan Mattea’nın gözünden absürt bir ironiyle seyirciye aktarıyor. Mide küçültme ameliyatı ve diyet yapmak arasında gelgitler yaşayan Mattea, seyirciye kilo vermenin sağlık açısından mı gerekli olduğu yoksa estetik beden kaygısından mı istenildiği sorusunu sordurmaktadır. Mattea’dan hareketle, kadınların yaşadığı estetik ve güzellik kaygısı, özellikle iş hayatında yaşanılan baskılar, modern aile ilişkilerindeki yozlaşmalar anlatılıyor. Tanıtım metninde oyunun temasıyla ilgili, "Onaylanmama korkusuyla duygularınızın içinde sıkışmayın, kendinizi olduğunuz gibi cesurca sevin…" ifadelerine yer veriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.