‘Varlık Barışı’ 6 ay uzatıldı

EKONOMİ 30.06.2021 - 12:01, Güncelleme: 30.06.2021 - 12:01
 

‘Varlık Barışı’ 6 ay uzatıldı

Yurtdışından getirilecek para, altın, döviz ve menkul kıymetlerin vergi incelemesine tabi tutulmayacağı ‘Varlık Barışı’nda süre yıl sonuna kadar uzatıldı. Türkiye’de bulunan kayıtdışı varlıklar da 6 ay uzatma kapsamında yer aldı.

haberimizvar.ent-  Yurtdışından getirilecek para ve mal varlıkları için ‘nereden buldun?’ diye sorulmayacak ‘Varlık Barışı’ 6 ay uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları vergi incelemesine tabi olmadan yıl sonuna kadar Türkiye’ye getirilebilecek. Kayıtdışı varlıklar sorgusuz bir şekilde kayıt altına alınacak ve 1 lira dahi vergi alınmayacak. KAYITDIŞI PARAYA DA AF Gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin sahip olduğu, Türkiye’de bulunan, ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazların vergi dairelerine bildirilmesine ilişkin sürede de 6 ay uzatmaya gidildi. Bu varlıkların, dönem kazancının tespitinde dikkate alınmaksızın kanuni defterlere kaydı için de 6 ay daha süre tanındı. 13 YILDA 7 VARLIK BARIŞI Varlık Barışı, AKP hükümetlerinin sıklıkla başvurduğu bir yöntem haline geldi. 2008 yılından bugüne kadar geçen 13 yılda 7 varlık barışı düzenlemesi yapıldı. Şu an yürürlükte bulunan düzenleme, Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 93. maddesinde yer alıyor.  
Yurtdışından getirilecek para, altın, döviz ve menkul kıymetlerin vergi incelemesine tabi tutulmayacağı ‘Varlık Barışı’nda süre yıl sonuna kadar uzatıldı. Türkiye’de bulunan kayıtdışı varlıklar da 6 ay uzatma kapsamında yer aldı.

haberimizvar.ent-  Yurtdışından getirilecek para ve mal varlıkları için ‘nereden buldun?’ diye sorulmayacak ‘ Varlık Barışı’ 6 ay uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece yurtdışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları vergi incelemesine tabi olmadan yıl sonuna kadar Türkiye’ye getirilebilecek. Kayıtdışı varlıklar sorgusuz bir şekilde kayıt altına alınacak ve 1 lira dahi vergi alınmayacak.

KAYITDIŞI PARAYA DA AF

Gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin sahip olduğu, Türkiye’de bulunan, ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazların vergi dairelerine bildirilmesine ilişkin sürede de 6 ay uzatmaya gidildi. Bu varlıkların, dönem kazancının tespitinde dikkate alınmaksızın kanuni defterlere kaydı için de 6 ay daha süre tanındı.

13 YILDA 7 VARLIK BARIŞI

Varlık Barışı, AKP hükümetlerinin sıklıkla başvurduğu bir yöntem haline geldi. 2008 yılından bugüne kadar geçen 13 yılda 7 varlık barışı düzenlemesi yapıldı. Şu an yürürlükte bulunan düzenleme, Gelir Vergisi Kanunu’nun geçici 93. maddesinde yer alıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.