‘Vatandaş gerçek enflasyonu cebinde yaşıyor’

EKONOMİ 05.11.2019 - 11:13, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Vatandaş gerçek enflasyonu cebinde yaşıyor’

TÜİK'in, Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklaması üzerine İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, “Her geçen gün zam üstüne zammın geldiği bir ülkede enflasyon verilerinin düşmesine artık vatandaşlarımızda inanmıyor. Halkın yaşadığı enflasyon yüzde 16 değil, yüzde 50'nin üzerindedir” dedi

haberimizvar.net Yeniçağ’ın haberine göre, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamının halkın hissettiği enflasyonu yansıtmadığını belirten Paçacı, "Halkın cebini yakan enflasyon yüzde 50 oranındadır. Halkı etkileyen gerçek enflasyon yüzde 50'nin üstündedir ve saraydan da hükümetten de görülmez, hissedilmez" diye konuştu. ÇİFT HANEYE ÇIKMASI BEKLENİYOR TÜİK'e göre enflasyon 2019 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,55 arttı. Baz etkisi ile tek hanede kalan enflasyonun Kasım ve Aralık ayında tekrar çift haneye çıkması bekleniyor. TÜİK, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 2 artarken, 12 aylık ortalamadaki artış ise yüzde 16,81'i buldu. "RAKAMLAR ALDATMACA" Serbest piyasa ekonomisinin ortadan kalktığını söyleyen İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, "Artık talimatlı ekonomi dönemini yaşıyoruz. Bakan Albayrak 15 gün önce enflasyon beklentilerini açıkladığında TUİK verilerinin neredeyse aynısını söylemişti. Buradan anladığımız üzere TÜİK'e talimat verildi ve 15 gün sonrada bu rakamlar açıklandı. Fiyatlar yükselirken, enflasyonun düşmesinin imkânı yok" dedi.  Açıklanan rakamlarla halkın aklıyla dalga geçildiğini kaydeden Paçacı, "Millet gerçek enflasyonu cebinde yaşıyor. Her geçen gün zam üstüne zammın geldiği bir ülkede enflasyon verilerinin düşmesine artık vatandaşlarımızda inanmıyor. Halkın yaşadığı enflasyon yüzde 16 değil, yüzde 50'nin üzerindedir" ifadelerini kullandı.   
TÜİK'in, Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklaması üzerine İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, “Her geçen gün zam üstüne zammın geldiği bir ülkede enflasyon verilerinin düşmesine artık vatandaşlarımızda inanmıyor. Halkın yaşadığı enflasyon yüzde 16 değil, yüzde 50'nin üzerindedir” dedi

haberimizvar.net Yeniçağ’ın haberine göre, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamının halkın hissettiği enflasyonu yansıtmadığını belirten Paçacı, "Halkın cebini yakan enflasyon yüzde 50 oranındadır. Halkı etkileyen gerçek enflasyon yüzde 50'nin üstündedir ve saraydan da hükümetten de görülmez, hissedilmez" diye konuştu.

ÇİFT HANEYE ÇIKMASI BEKLENİYOR
TÜİK'e göre enflasyon 2019 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,55 arttı. Baz etkisi ile tek hanede kalan enflasyonun Kasım ve Aralık ayında tekrar çift haneye çıkması bekleniyor. TÜİK, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 2 artarken, 12 aylık ortalamadaki artış ise yüzde 16,81'i buldu.
"RAKAMLAR ALDATMACA"
Serbest piyasa ekonomisinin ortadan kalktığını söyleyen İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı, "Artık talimatlı ekonomi dönemini yaşıyoruz. Bakan Albayrak 15 gün önce enflasyon beklentilerini açıkladığında TUİK verilerinin neredeyse aynısını söylemişti. Buradan anladığımız üzere TÜİK'e talimat verildi ve 15 gün sonrada bu rakamlar açıklandı. Fiyatlar yükselirken, enflasyonun düşmesinin imkânı yok" dedi.  Açıklanan rakamlarla halkın aklıyla dalga geçildiğini kaydeden Paçacı, "Millet gerçek enflasyonu cebinde yaşıyor. Her geçen gün zam üstüne zammın geldiği bir ülkede enflasyon verilerinin düşmesine artık vatandaşlarımızda inanmıyor. Halkın yaşadığı enflasyon yüzde 16 değil, yüzde 50'nin üzerindedir" ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.