Vatandaş Mustafa’yı yitirdik

GÜNDEM 03.11.2019 - 14:40, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Vatandaş Mustafa’yı yitirdik

Rize’nin Fırtına Vadisi’nde HES’e karşı mücadeleyle tanınan ve ‘Vatandaş Mustafa’ diye bilinen Mustafa Orhan yaşamını yitirdi. Antalya’da gazetecilik yapan Ali Orhan’ın da babası olan ‘Vatandaş Mustafa’nın mücadelesi belgesele de konu olmuştu.

HABERİMİZ VAR – Rize’nin Ardeşen ilçesinde bulunan Fırtına Vadisi’nde kurulmak istenen Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı verdiği mücadeleyle tanınan ‘Vatandaş Mustafa’ ismiyle tanınan Mustafa Orhan yaşamını yitirdi.   BELGESELE KONU OLMUŞTU Fırtına Havzasına kurulması planlanan Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı hukuk savaşını başlatanlardan Av. Remzi Kazmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Vatandaş Mustafa” adlı belgesel film ile bu bölgede yaşanan tüm olaylar Vatandaş Mustafa’nın gözüyle ve yorumuyla anlatılmıştı. Mustafa Orhan, mesleğini uzun yıllardır Antalya’da sürdüren, Kanal V’de sabah saatlerinde ‘Antalya Gündemi’ adlı programı yapan gazeteci Ali Orhan’ın da babasıydı. ‘Vatandaş Mustafa’ yarın öğle zamanı Çamlıhemşin Şenyuva (Çinçiva) Köyündeki cenaze namazının ardından aynı yerde son yolculuğuna uğurlanacak. 
Rize’nin Fırtına Vadisi’nde HES’e karşı mücadeleyle tanınan ve ‘Vatandaş Mustafa’ diye bilinen Mustafa Orhan yaşamını yitirdi. Antalya’da gazetecilik yapan Ali Orhan’ın da babası olan ‘Vatandaş Mustafa’nın mücadelesi belgesele de konu olmuştu.

HABERİMİZ VAR – Rize’nin Ardeşen ilçesinde bulunan Fırtına Vadisi’nde kurulmak istenen Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı verdiği mücadeleyle tanınan ‘Vatandaş Mustafa’ ismiyle tanınan Mustafa Orhan yaşamını yitirdi.

 

BELGESELE KONU OLMUŞTU

Fırtına Havzasına kurulması planlanan Hidroelektrik Santrali’ne (HES) karşı hukuk savaşını başlatanlardan Av. Remzi Kazmaz’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Vatandaş Mustafa” adlı belgesel film ile bu bölgede yaşanan tüm olaylar Vatandaş Mustafa’nın gözüyle ve yorumuyla anlatılmıştı. Mustafa Orhan, mesleğini uzun yıllardır Antalya’da sürdüren, Kanal V’de sabah saatlerinde ‘Antalya Gündemi’ adlı programı yapan gazeteci Ali Orhan’ın da babasıydı. ‘Vatandaş Mustafa’ yarın öğle zamanı Çamlıhemşin Şenyuva (Çinçiva) Köyündeki cenaze namazının ardından aynı yerde son yolculuğuna uğurlanacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.