"Vatandaşın endişesi artıyor"

EKONOMİ 02.08.2020 - 12:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

"Vatandaşın endişesi artıyor"

İstanbul Ekonomik Araştırmalar'ın yaptığı anketin sonuçlarına göre, vatandaşın ekonomiye yönelik endişesi ve borcu artıyor.

haberimizvar.net-İstanbul Ekonomik Araştırmalar (İEA) her hafta değişik sorularla anket yaparak halkın nabzını tutuyor. Cuma günü yayınlanan bültende halkın önemli bölümünün yarından kaygılı olduğu, parası olsa önce altın alıp, sonra da borç ödeyeceğini ortaya koydu. Peki, vatandaş ekonominin gidişatını hangi göstergelerden takip ediyor? İEA Temmuz ayının ikinci anketinde katılımcılara ülkenin genel gidişatı hakkında nasıl hissettiklerini sordu. ENDİŞE HAKİM   "Ülkenin genel gidişatını düşündüğünüzde aşağıdakilerden hangisi hislerinizi en iyi şekilde tarif eder?” sorusuna en çok verilen cevap yüzde 39,6 ile “Endişeli” yanıtı oldu. İkinci sırada yüzde 33,8 ile “Umutlu”nun yer aldığı ankette, katılımcılarımızın sadece yüzde 10,6’sı “Gururlu” yanıtını verdi. YÜZDE 29 'ALTIM ALIRIM' DEDİ Ankette ayrıca, katılımcılara “100 bin TL’niz olsa nasıl değerlendirirsiniz?” sorusunu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 29’u “Altın alırım” cevabını verdi. Yaklaşık yüzde 1 puanlık fark ile “Borçlarımı öderim” seçeneği ikinci, “Ev veya araba kredisi için teminat olarak kullanırım” seçeneği yüzde 23 ile en çok tercih edilen üçüncü seçenek oldular. “Döviz alırım” ve “Elimde tutarım” seçenekleri de yüzde 9 bandında seyretti.  
İstanbul Ekonomik Araştırmalar'ın yaptığı anketin sonuçlarına göre, vatandaşın ekonomiye yönelik endişesi ve borcu artıyor.

haberimizvar.net-İstanbul Ekonomik Araştırmalar (İEA) her hafta değişik sorularla anket yaparak halkın nabzını tutuyor. Cuma günü yayınlanan bültende halkın önemli bölümünün yarından kaygılı olduğu, parası olsa önce altın alıp, sonra da borç ödeyeceğini ortaya koydu.

Peki, vatandaş ekonominin gidişatını hangi göstergelerden takip ediyor?

İEA Temmuz ayının ikinci anketinde katılımcılara ülkenin genel gidişatı hakkında nasıl hissettiklerini sordu.

ENDİŞE HAKİM

 

"Ülkenin genel gidişatını düşündüğünüzde aşağıdakilerden hangisi hislerinizi en iyi şekilde tarif eder?” sorusuna en çok verilen cevap yüzde 39,6 ile “Endişeli” yanıtı oldu.

İkinci sırada yüzde 33,8 ile “Umutlu”nun yer aldığı ankette, katılımcılarımızın sadece yüzde 10,6’sı “Gururlu” yanıtını verdi.

YÜZDE 29 'ALTIM ALIRIM' DEDİ

Ankette ayrıca, katılımcılara “100 bin TL’niz olsa nasıl değerlendirirsiniz?” sorusunu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 29’u “Altın alırım” cevabını verdi.

Yaklaşık yüzde 1 puanlık fark ile “Borçlarımı öderim” seçeneği ikinci, “Ev veya araba kredisi için teminat olarak kullanırım” seçeneği yüzde 23 ile en çok tercih edilen üçüncü seçenek oldular. “Döviz alırım” ve “Elimde tutarım” seçenekleri de yüzde 9 bandında seyretti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.