Veyis Ateş istifa etti

GÜNDEM 17.06.2021 - 17:20, Güncelleme: 17.06.2021 - 17:20
 

Veyis Ateş istifa etti

Paramount Otel’e ‘çökülmesinde’ adı geçen ve Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euroluk rüşvet istemekle suçlanan Veyis Ateş, Habertürk TV’den ayrıldı. Ateş’in, ‘savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ettiği’ belirtildi.

haberimizvar.net- Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla aranan Sedat Peker’in savcı ve emniyetçilerle ‘ballı tatil’ iddiaları sonrasında firari Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro rüşvet istemekle suçlanan Veyis Ateş, Habertürk TV’deki görevinden resmen istifa etti. Ateş’in, savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ettiği belirtildi. SAVUNMA YAPMADAN İSTİFA ETTİ Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Biraz önce Veyis Ateş aradı. ‘Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum’ dedi”. Ciner Medya Grubu, hafta başında Veyis Ateş’ten savunmasını istemişti. Tekdağ ise Ateş’in savunma yerine sunduğu istifasının kabul edildiğini açıkladı. HALK TV CANLI YAYININA KATILACAK Veyis Ateş’in yarın Halk TV’de canlı yayına katılarak soruları cevaplayacağı da açıklandı. Kendisi de Habertürk TV’nin eski yöneticilerinden biri olan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Veyis Ateş’in “Hakkındaki iddiaları konuştuklarında ‘açık açık sorun, açık açık konuşacağım’ dediğini” duyurdu. Yayın yarın saat 20.00’de yapılacak. PARAMOUNT OTEL’E ÇÖKÜLME İDDİASI Veyis Ateş hakkındaki tartışma Sedat Peker’in iddialarıyla başlamıştı. Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bodrum Paramount Otel’de ücretsiz tatil yaptığını iddia eden Peker, Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan bir olay için de ‘parayı sen aldın’ diye Ateş’i itham etmişti. Peker Ateş’i daha sonrasında da, hem Sezgin Baran Korkmaz’ın 45 milyon dolarına ‘İçişleri Bakanlığı tarafından çöküldüğünü’ iddia ettiği olayda, hem de Korkmaz’ın ‘oteline çökülmesi’ konusunda ‘aracılık yapmakla’ itham etmişti. İKTİDAR LOBİSİNE 10 MİLYON EURO Bu iddiaların ardından, Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz ile 12 dakikalık bir konuşma yaptığı, bu konuşmanın bir noktasında da  “Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Seninle uğraşan bir klik ve lobi var, ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün” diyerek karşılığında 10 milyon Euro istediği ortaya çıkmıştı. Ses kaydını ilk olarak Habertürk yazarı Fatih Altaylı kaleme almış, ertesi gün de kaydı önceden dinlediği belirtilen bir diğer Habertürk yazarı Sevilay Yılman ayrıntıları yazmıştı.  
Paramount Otel’e ‘çökülmesinde’ adı geçen ve Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euroluk rüşvet istemekle suçlanan Veyis Ateş, Habertürk TV’den ayrıldı. Ateş’in, ‘savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ettiği’ belirtildi.

haberimizvar.net- Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla aranan Sedat Peker’in savcı ve emniyetçilerle ‘ballı tatil’ iddiaları sonrasında firari Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro rüşvet istemekle suçlanan Veyis Ateş, Habertürk TV’deki görevinden resmen istifa etti. Ateş’in, savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ettiği belirtildi.

SAVUNMA YAPMADAN İSTİFA ETTİ

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Biraz önce Veyis Ateş aradı. ‘Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum’ dedi”. Ciner Medya Grubu, hafta başında Veyis Ateş’ten savunmasını istemişti. Tekdağ ise Ateş’in savunma yerine sunduğu istifasının kabul edildiğini açıkladı.

HALK TV CANLI YAYININA KATILACAK

Veyis Ateş’in yarın Halk TV’de canlı yayına katılarak soruları cevaplayacağı da açıklandı. Kendisi de Habertürk TV’nin eski yöneticilerinden biri olan Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Veyis Ateş’in “Hakkındaki iddiaları konuştuklarında ‘açık açık sorun, açık açık konuşacağım’ dediğini” duyurdu. Yayın yarın saat 20.00’de yapılacak.

PARAMOUNT OTEL’E ÇÖKÜLME İDDİASI

Veyis Ateş hakkındaki tartışma Sedat Peker’in iddialarıyla başlamıştı. Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’a ait Bodrum Paramount Otel’de ücretsiz tatil yaptığını iddia eden Peker, Sağlık Bakanlığı’nda yaşanan bir olay için de ‘parayı sen aldın’ diye Ateş’i itham etmişti. Peker Ateş’i daha sonrasında da, hem Sezgin Baran Korkmaz’ın 45 milyon dolarına ‘İçişleri Bakanlığı tarafından çöküldüğünü’ iddia ettiği olayda, hem de Korkmaz’ın ‘oteline çökülmesi’ konusunda ‘aracılık yapmakla’ itham etmişti.

İKTİDAR LOBİSİNE 10 MİLYON EURO

Bu iddiaların ardından, Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz ile 12 dakikalık bir konuşma yaptığı, bu konuşmanın bir noktasında da  “Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Seninle uğraşan bir klik ve lobi var, ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün” diyerek karşılığında 10 milyon Euro istediği ortaya çıkmıştı. Ses kaydını ilk olarak Habertürk yazarı Fatih Altaylı kaleme almış, ertesi gün de kaydı önceden dinlediği belirtilen bir diğer Habertürk yazarı Sevilay Yılman ayrıntıları yazmıştı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.