Yağmur altında klasik müzik finali

KÜLTÜR 16.09.2019 - 11:39, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yağmur altında klasik müzik finali

Antalya'nın Kaş İlçesi’nde düzenlenen Klasik Müzik Festivali'nin finali yağmur altında yapıldı

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin destekleriyle Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalin son gecesinde Moskova Çaykovski Konservatuvarı'ndan kırmızı diplomayla mezun olan genç piyanist Başar Can Kıvrak sahneye çıktı. Kıvrak'ın konserini Prof. Dr. Burak Tüzün yönetti. Konseri aralarında Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Hizmet Birimi Müdürü Çisem Çınar, konserin anısına düzenlendiği ünlü Estonyalı sanatçı Eduard Tubin'nin oğlu Eino Tubin'nin de yer aldığı yerli ve yabancı yaklaşık 500 sanatsever izledi. KONSERE YAĞMUR ARASI Piyanist Başar Can Kıvrak konserine F.Chopin Ballade 1 ve 2 Opereti'nden bölümler çalarak başladı. Konserin başlamasından 15 dakika sonra başlayan yağmurla konsere ara verildi. İzleyiciler piyano için kurulan brandanın altında toplandı. Hiç kimse antik tiyatroyu terk etmedi ve sanatçıyı uzun süre alkışladı. Bunun üzerine Cem Burak Kıvrak, "Ben yağmur altında çalarım" diyerek, yağmurun geçmesinin ardından konserine devam etti. Kıvrak konserinin ikinci bölümünde F.Liszt'in Ballade adlı eserinden bölümler çaldı. Ardından Kaş Klasik Müzik Festivali'nin adına düzenlendiği Estonyalı sanatçı Eduard Tubin'nin Prelude adlı eserinin 30 ve 33. bölümlerinden parçalar çalan sanatçı konserini S.Rachmaninov'un Prelude Opereti 32'nin 8, 10, 12 ve 13. bölümlerini çalarak sonlandırdı. Konserin sonunda izleyiciler sanatçıyı uzun süre ayakta alkışladı. TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ Konser sonunda Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, piyanist Cem Burak Kıvrak'a teşekkür plaketi verdi. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan festivale katkıları dolayısıyla Kaymakam Ulaş Akhan, Antalya Büyükşehir Belediyesi adına Kaş Hizmet Birimi Müdürü Cisem Çınar, Kaş Belediyesi adına Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren'e birer teşekkür plaketi verdi. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, "Kaş'ta bir ilki gerçekleştirdik. Birbirinden yetenekli ve genç sanatçıları, Likya topraklarındaki bu büyülü antik tiyatroda sizlerle buluşturduk. Sanatçılarımız hiçbir ücret almayarak, Kaş'ın sanat ve kültür yaşamına çok önemli katkı sağladı. Festivalimize çok sayıda kurum ve kuruluş destek verdi. Hepsine Kaş adına teşekkür ediyorum. Bu festival 10 yıllık bir hayalimizdi. İlkini gerçekleştirdik. Dilerim on yıllarca sürer. Çünkü festivalimiz Kaş'a çok yakıştı. 3 gün bu antik tiyatroyu dolduran, bu sanat şölenini paylaşan sizler bunun müjdecisisiniz. Yağmur altında burayı terk etmediniz. Bu da bizim gelecek yıllarda bu festivali sürdürmemizin teşviki oldu" dedi.
Antalya'nın Kaş İlçesi’nde düzenlenen Klasik Müzik Festivali'nin finali yağmur altında yapıldı

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi'nin destekleriyle Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Antiphellos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalin son gecesinde Moskova Çaykovski Konservatuvarı'ndan kırmızı diplomayla mezun olan genç piyanist Başar Can Kıvrak sahneye çıktı. Kıvrak'ın konserini Prof. Dr. Burak Tüzün yönetti. Konseri aralarında Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren, Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Hizmet Birimi Müdürü Çisem Çınar, konserin anısına düzenlendiği ünlü Estonyalı sanatçı Eduard Tubin'nin oğlu Eino Tubin'nin de yer aldığı yerli ve yabancı yaklaşık 500 sanatsever izledi.

KONSERE YAĞMUR ARASI

Piyanist Başar Can Kıvrak konserine F.Chopin Ballade 1 ve 2 Opereti'nden bölümler çalarak başladı. Konserin başlamasından 15 dakika sonra başlayan yağmurla konsere ara verildi. İzleyiciler piyano için kurulan brandanın altında toplandı. Hiç kimse antik tiyatroyu terk etmedi ve sanatçıyı uzun süre alkışladı. Bunun üzerine Cem Burak Kıvrak, "Ben yağmur altında çalarım" diyerek, yağmurun geçmesinin ardından konserine devam etti. Kıvrak konserinin ikinci bölümünde F.Liszt'in Ballade adlı eserinden bölümler çaldı. Ardından Kaş Klasik Müzik Festivali'nin adına düzenlendiği Estonyalı sanatçı Eduard Tubin'nin Prelude adlı eserinin 30 ve 33. bölümlerinden parçalar çalan sanatçı konserini S.Rachmaninov'un Prelude Opereti 32'nin 8, 10, 12 ve 13. bölümlerini çalarak sonlandırdı. Konserin sonunda izleyiciler sanatçıyı uzun süre ayakta alkışladı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Konser sonunda Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, piyanist Cem Burak Kıvrak'a teşekkür plaketi verdi. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan festivale katkıları dolayısıyla Kaymakam Ulaş Akhan, Antalya Büyükşehir Belediyesi adına Kaş Hizmet Birimi Müdürü Cisem Çınar, Kaş Belediyesi adına Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren'e birer teşekkür plaketi verdi. Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Munise Ozan, "Kaş'ta bir ilki gerçekleştirdik. Birbirinden yetenekli ve genç sanatçıları, Likya topraklarındaki bu büyülü antik tiyatroda sizlerle buluşturduk. Sanatçılarımız hiçbir ücret almayarak, Kaş'ın sanat ve kültür yaşamına çok önemli katkı sağladı. Festivalimize çok sayıda kurum ve kuruluş destek verdi. Hepsine Kaş adına teşekkür ediyorum. Bu festival 10 yıllık bir hayalimizdi. İlkini gerçekleştirdik. Dilerim on yıllarca sürer. Çünkü festivalimiz Kaş'a çok yakıştı. 3 gün bu antik tiyatroyu dolduran, bu sanat şölenini paylaşan sizler bunun müjdecisisiniz. Yağmur altında burayı terk etmediniz. Bu da bizim gelecek yıllarda bu festivali sürdürmemizin teşviki oldu" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.