Yanan ağaçları kesiyoruz diye katliam yapıyorlar!

GÜNDEM 23.08.2022 - 11:48, Güncelleme: 23.08.2022 - 11:48
 

Yanan ağaçları kesiyoruz diye katliam yapıyorlar!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Alanya’nın Bayırkozağacı Mahallesinde, geçen yıl orman yangınında yanan ağaçların dışında kesimi yapılan sağlam ormanları verdiği soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

haberimizvar.net- CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın yerinde incelemeler yaparak gündeme taşıdığı Bayırkozağacı Mahallesinde yangından zarar görmeyen ormanlarında kesildiği iddiasını, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan Antalya Milletvekili Zeybek, geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangını sonrası yanan alanlar dışında yeşil alanlarında kesildiği iddialarına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti. YANGINDAN MAL KAÇIRMAKTIR CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Geçtiğimiz yıl hepimizi üzen Manavgat Orman Yangınında zarar gören alanlardan olan Bayırkozağacı ve çevresinde yanan ormanlar dışında, sağlıklı ve ekonomik değeri olan ağaçların bir firma tarafından kesilmesi tabiri caizse yangından mal kaçırmaktır.  CHP Alanya İlçe Başkanımız Coşkun Karadağ ve yöneticilerimizin yerinde tespit ettiği talan ve yöre halkının açıklamaları durumunun vahametini ortaya koymaktadır.  Ormanların talan edilmesi, ekonomik değeri olan ağaçların kesilerek birilerine peşkeş çekilmesi kabul edilmez. Tarım Bakanı, ülkenin ormanlarını korumakla görevlidir, bu görevi yapamayacaksa kendisinden önceki bakan gibi görevden affını istemelidir.” CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde şu soruları yer verdi; Alanya Bayırkozağacı Mahallesi ve çevresinde orman yangını alanlarındaki yanan ağaçlar yerine neden yeşil ağaçlar kesilmektedir? Bu ağaç kesimlerinin izni hangi kurum tarafından verilmiştir? Alanya Bayırkozağacı Mahallesi ve çevresinde yapılan ağaç kesimleri hangi firma tarafından yapılmaktadır? Firma ne kadar sağlıklı ve yeşil ağaç kesmiş, kaç tane daha kesmesi planlanmaktadır? Bahse konu alanda kesim yapan firma ne kadar ödeme yapmıştır? Bahse konu alanda yanan alanlar dışında kesim yapılan ormanlarda firmanın sedir ve katran gibi ekonomik değeri yüksek ağaçları kestiği iddiaları doğru mudur? Bahse konu alanda yapılan yeşil alanların kesimine dair bir soruşturma açılacak mıdır? Antalya’da geçtiğimiz yıl yaşanan Manavgat Orman yangını sonrası ne kadar tomruk satışa çıkmış, bu satıştan elde edilen miktar nedir? Antalya’da geçtiğimiz yıl yaşanan Manavgat Orman yangını sonrası ne kadarlık yangından zarar görmemiş orman alanında kesim yapılmıştır?  
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Alanya’nın Bayırkozağacı Mahallesinde, geçen yıl orman yangınında yanan ağaçların dışında kesimi yapılan sağlam ormanları verdiği soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

haberimizvar.net- CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın yerinde incelemeler yaparak gündeme taşıdığı Bayırkozağacı Mahallesinde yangından zarar görmeyen ormanlarında kesildiği iddiasını, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan Antalya Milletvekili Zeybek, geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangını sonrası yanan alanlar dışında yeşil alanlarında kesildiği iddialarına karşı sessiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

YANGINDAN MAL KAÇIRMAKTIR

CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Geçtiğimiz yıl hepimizi üzen Manavgat Orman Yangınında zarar gören alanlardan olan Bayırkozağacı ve çevresinde yanan ormanlar dışında, sağlıklı ve ekonomik değeri olan ağaçların bir firma tarafından kesilmesi tabiri caizse yangından mal kaçırmaktır.  CHP Alanya İlçe Başkanımız Coşkun Karadağ ve yöneticilerimizin yerinde tespit ettiği talan ve yöre halkının açıklamaları durumunun vahametini ortaya koymaktadır.  Ormanların talan edilmesi, ekonomik değeri olan ağaçların kesilerek birilerine peşkeş çekilmesi kabul edilmez. Tarım Bakanı, ülkenin ormanlarını korumakla görevlidir, bu görevi yapamayacaksa kendisinden önceki bakan gibi görevden affını istemelidir.”

CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde şu soruları yer verdi;

  • Alanya Bayırkozağacı Mahallesi ve çevresinde orman yangını alanlarındaki yanan ağaçlar yerine neden yeşil ağaçlar kesilmektedir? Bu ağaç kesimlerinin izni hangi kurum tarafından verilmiştir?
  • Alanya Bayırkozağacı Mahallesi ve çevresinde yapılan ağaç kesimleri hangi firma tarafından yapılmaktadır? Firma ne kadar sağlıklı ve yeşil ağaç kesmiş, kaç tane daha kesmesi planlanmaktadır?
  • Bahse konu alanda kesim yapan firma ne kadar ödeme yapmıştır?
  • Bahse konu alanda yanan alanlar dışında kesim yapılan ormanlarda firmanın sedir ve katran gibi ekonomik değeri yüksek ağaçları kestiği iddiaları doğru mudur?
  • Bahse konu alanda yapılan yeşil alanların kesimine dair bir soruşturma açılacak mıdır?
  • Antalya’da geçtiğimiz yıl yaşanan Manavgat Orman yangını sonrası ne kadar tomruk satışa çıkmış, bu satıştan elde edilen miktar nedir?
  • Antalya’da geçtiğimiz yıl yaşanan Manavgat Orman yangını sonrası ne kadarlık yangından zarar görmemiş orman alanında kesim yapılmıştır?
  •  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.