Yangınzedelerden bedel alınmasın

GÜNDEM 29.07.2022 - 12:37, Güncelleme: 29.07.2022 - 12:37
 

Yangınzedelerden bedel alınmasın

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Manavgat’ta ve komşu ilçelerinde yaşanan tarihin en büyük orman yangınının yıl dönümünde bölgeyi ziyaret etti. Burada kül olan evlerin yerine TOKİ tarafından yapılan konutlar için vatandaşlardan yüksek ücretler istendiğini belirten Arı, “Bölge için toplanan yardımlar ve yanan ağaçların satışından elde edilen gelirle yeni konutların masrafı karşılanabilir.” dedi.

haberimizvar.net- Büyük Manavgat Yangını'nın birinci yıl dönümünde CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar ile birlikte bölgeyi ziyaret etti. Yangınzede vatandaşlarla tekrar geçmiş olsun dileklerini ileten Arı, bölgede ormanların ve yanan evlerin yenileme çalışmalarını da yerinde inceledi. ALEVLER YERİNE BİZLE MÜCADELE ETTİLER Afetzede vatandaşlarla sohbet edip görüş alışverişinde bulunan Arı,  “Son yılların en büyük yangını geçen yıl tam da bugün Manavgat'ta başladı Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve İbradı'da etkili oldu.1.350 ev 750 ahır, ekili dikili alanlar ormandaki canlılar ve binlerce dönüm orman alanı yandı. Sonrasında ormandaki ağaçlar satılarak yine tarihi bir rant birilerinin cebine aktı. Yangın 12 gün sürdü. İktidar yangınla mücadele etmek yerine Antalya Büyükşehir ve Manavgat Belediyesi ile siyasi mücadeleyi seçti. CHP’li belediyelerimiz tüm imkânlarını seferber ederken yangınla mücadelede iktidar tamamen sınıfta kaldı. Neredeyse yanacak yer bitince söndü. THK’ye ait uçaklar özellikle sanki kullanılmadı. Bir tarafta fedakâr orman emekçisi işçilerimiz karadan müdahale yaparken Antalya'dan ve ülkemizin birçok yerinden ve hatta yurt dışından gelen gönüllüler gözlerimizi yaşarttı. Yardım seferberliğini hep birlikte gördük yaşadık. Yangında vefat eden orman şehitlerimizi saygı ile anıyorum.” diye konuştu.   FATURA AFETZEDEYE KESİLDİ Bölgede yaptıkları incelemede yanan evlerin yerine yapılacağı vaat edilen binaların bitirilemediğini gördüklerini dile getiren Arı, “Manavgat yangın bölgesinde ağır aksak devam eden inşaatları gördük. Yaşlı amcalar teyzeler bir kışı daha konteynerlerde geçirmek istemediklerini söylemekteler. Mağduriyet devam ediyor. Gerçi evler bitse vatandaş kaç para ödeyecek belli değil. Boş sözleşmeler imzalatıldı. TOKİ ihale ile işi vermiş maliyeti devlet biliyor müteahhit biliyor ancak vatandaşımız bilmiyor. Fatura evler bitince çıkartılacak. Vatandaş zaten mağdur olmuş evi yanmış eşyaları yanmış o evlerde anıları, geçmişi yanmış şimdi de yüklü fatura ile karşı karşıya kalacak. VATANDAŞ BEDEL ÖDEMESİN Bu konuda geçen yıl verdiği kanun teklifini hatırlatan Cavit Arı, “Evlerin yarısını TOKİ ödüyor ise diğer yarısı da orman satışından elden edilen paradan ödenmesini düzenleyen kanun teklifini geçen yıl TBMM Başkanlığı’na sundum. Bu kanun teklifimizin kabulü zorunludur. Yetkilileri biraz daha duyarlı olmaya ve yavaş yürüyen inşaat işlerinini hızlandırmaya davet ediyorum. İktidar bu sorunları çözemezse zaten ilk seçimden sonra biz çözeceğiz.” dedi    
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Manavgat’ta ve komşu ilçelerinde yaşanan tarihin en büyük orman yangınının yıl dönümünde bölgeyi ziyaret etti. Burada kül olan evlerin yerine TOKİ tarafından yapılan konutlar için vatandaşlardan yüksek ücretler istendiğini belirten Arı, “Bölge için toplanan yardımlar ve yanan ağaçların satışından elde edilen gelirle yeni konutların masrafı karşılanabilir.” dedi.

haberimizvar.net- Büyük Manavgat Yangını'nın birinci yıl dönümünde CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar ile birlikte bölgeyi ziyaret etti. Yangınzede vatandaşlarla tekrar geçmiş olsun dileklerini ileten Arı, bölgede ormanların ve yanan evlerin yenileme çalışmalarını da yerinde inceledi.

ALEVLER YERİNE BİZLE MÜCADELE ETTİLER

Afetzede vatandaşlarla sohbet edip görüş alışverişinde bulunan Arı,  “Son yılların en büyük yangını geçen yıl tam da bugün Manavgat'ta başladı Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve İbradı'da etkili oldu.1.350 ev 750 ahır, ekili dikili alanlar ormandaki canlılar ve binlerce dönüm orman alanı yandı. Sonrasında ormandaki ağaçlar satılarak yine tarihi bir rant birilerinin cebine aktı. Yangın 12 gün sürdü. İktidar yangınla mücadele etmek yerine Antalya Büyükşehir ve Manavgat Belediyesi ile siyasi mücadeleyi seçti. CHP’li belediyelerimiz tüm imkânlarını seferber ederken yangınla mücadelede iktidar tamamen sınıfta kaldı. Neredeyse yanacak yer bitince söndü. THK’ye ait uçaklar özellikle sanki kullanılmadı. Bir tarafta fedakâr orman emekçisi işçilerimiz karadan müdahale yaparken Antalya'dan ve ülkemizin birçok yerinden ve hatta yurt dışından gelen gönüllüler gözlerimizi yaşarttı. Yardım seferberliğini hep birlikte gördük yaşadık. Yangında vefat eden orman şehitlerimizi saygı ile anıyorum.” diye konuştu.  

FATURA AFETZEDEYE KESİLDİ

Bölgede yaptıkları incelemede yanan evlerin yerine yapılacağı vaat edilen binaların bitirilemediğini gördüklerini dile getiren Arı, “Manavgat yangın bölgesinde ağır aksak devam eden inşaatları gördük. Yaşlı amcalar teyzeler bir kışı daha konteynerlerde geçirmek istemediklerini söylemekteler. Mağduriyet devam ediyor. Gerçi evler bitse vatandaş kaç para ödeyecek belli değil. Boş sözleşmeler imzalatıldı. TOKİ ihale ile işi vermiş maliyeti devlet biliyor müteahhit biliyor ancak vatandaşımız bilmiyor. Fatura evler bitince çıkartılacak. Vatandaş zaten mağdur olmuş evi yanmış eşyaları yanmış o evlerde anıları, geçmişi yanmış şimdi de yüklü fatura ile karşı karşıya kalacak.

VATANDAŞ BEDEL ÖDEMESİN

Bu konuda geçen yıl verdiği kanun teklifini hatırlatan Cavit Arı, “Evlerin yarısını TOKİ ödüyor ise diğer yarısı da orman satışından elden edilen paradan ödenmesini düzenleyen kanun teklifini geçen yıl TBMM Başkanlığı’na sundum. Bu kanun teklifimizin kabulü zorunludur. Yetkilileri biraz daha duyarlı olmaya ve yavaş yürüyen inşaat işlerinini hızlandırmaya davet ediyorum. İktidar bu sorunları çözemezse zaten ilk seçimden sonra biz çözeceğiz.” dedi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.