Yasaklar bayramdan sonra esnetilebilir

GÜNDEM 19.04.2020 - 16:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Yasaklar bayramdan sonra esnetilebilir

Sağlık Bakanlığı korona salgını istatistiklerinin iyi yönde ilerlediğini değerlendiriyor. Pozitif korona vakalarıyla iyileşen hasta sayısının birbirine yaklaşmasıyla Ramazan Bayramı’ndan sonra yasaklar kademeli esnetilebilir.

haberimizvar.net- Türkiye’de görülen ilk korona vakasından bu yana bir aydan uzun bir süre geçti. Korona virüsü vakalarındaki artış hızı düşerken hastanelerin acil servisine gitme sayısı da azaldı. Uzmanlar ülkede uygulanan yasakların il il değerlendirilip, Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak esnetileceğini belirtiyor. Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, test-vaka oranının, yoğun bakım ve entübe hasta sayısının düşmesiyle mayıs başından itibaren günlük vaka sayısı ile iyileşen hasta sayısının birbirine yakın çıkması bekleniyor. BAYRAM SONRASI HAZIRLIKLARI Sağlık Bakanlığı’nda yapılan değerlendirmelerde 5-6 gündür vaka verilerinde yaşanan iyileşmeler devam eder ve kurallara en az yüzde 85-90 uyum olursa, Ramazan Bayramı’ndan sonra, bazı yasaklarda esnetmeye gidileceği tespiti yapılıyor. Bu konudaki planlamalar da bayram sonrasına göre hazırlanıyor. Salgının başlamasından itibaren kademeli olarak gündeme getirilen yasaklardan bazılarının, bayramdan sonra yine kademeli olarak kaldırılması gündeme gelecek. Bu yasaklardan hangilerinin, hangi ilde ne şekilde esnetileceğine il pandemi kurullarında karar verilecek. RİSKLİ İLLERDE YASAĞA DEVAM Okulların açılması konusunda da kademeli bir süreç işleyeceği belirtiliyor. Yurt içi seyahat yasağına yönelik bazı esnemelere gidileceği, kademeli olarak şu anda kapalı olan bazı iş yerlerinin açılması, yine dışarı çıkması yasak olan yaş gruplarına yönelik de bazı istisnalar getirileceği belirtiliyor. Bütün bu esneklikler il il değerlendirilecek ve salgının kontrol altına alındığı illerde lokal olarak gündeme gelecek. Ancak, risk görülen illerde yasaklar devam edecek.    
Sağlık Bakanlığı korona salgını istatistiklerinin iyi yönde ilerlediğini değerlendiriyor. Pozitif korona vakalarıyla iyileşen hasta sayısının birbirine yaklaşmasıyla Ramazan Bayramı’ndan sonra yasaklar kademeli esnetilebilir.

haberimizvar.net- Türkiye’de görülen ilk korona vakasından bu yana bir aydan uzun bir süre geçti. Korona virüsü vakalarındaki artış hızı düşerken hastanelerin acil servisine gitme sayısı da azaldı. Uzmanlar ülkede uygulanan yasakların il il değerlendirilip, Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak esnetileceğini belirtiyor. Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, test-vaka oranının, yoğun bakım ve entübe hasta sayısının düşmesiyle mayıs başından itibaren günlük vaka sayısı ile iyileşen hasta sayısının birbirine yakın çıkması bekleniyor.

BAYRAM SONRASI HAZIRLIKLARI

Sağlık Bakanlığı’nda yapılan değerlendirmelerde 5-6 gündür vaka verilerinde yaşanan iyileşmeler devam eder ve kurallara en az yüzde 85-90 uyum olursa, Ramazan Bayramı’ndan sonra, bazı yasaklarda esnetmeye gidileceği tespiti yapılıyor. Bu konudaki planlamalar da bayram sonrasına göre hazırlanıyor. Salgının başlamasından itibaren kademeli olarak gündeme getirilen yasaklardan bazılarının, bayramdan sonra yine kademeli olarak kaldırılması gündeme gelecek. Bu yasaklardan hangilerinin, hangi ilde ne şekilde esnetileceğine il pandemi kurullarında karar verilecek.

RİSKLİ İLLERDE YASAĞA DEVAM

Okulların açılması konusunda da kademeli bir süreç işleyeceği belirtiliyor. Yurt içi seyahat yasağına yönelik bazı esnemelere gidileceği, kademeli olarak şu anda kapalı olan bazı iş yerlerinin açılması, yine dışarı çıkması yasak olan yaş gruplarına yönelik de bazı istisnalar getirileceği belirtiliyor. Bütün bu esneklikler il il değerlendirilecek ve salgının kontrol altına alındığı illerde lokal olarak gündeme gelecek. Ancak, risk görülen illerde yasaklar devam edecek.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.