Ebru Küçükaydın
Köşe Yazarı
Ebru Küçükaydın
 

Emek en yüce değerdir

Geride 30 yıllık meslek hayatımı bırakırken, bir yıl önce yoldaşım, meslektaşım İdris Özyol’la yeni bir yola birlikte çıktık. Yolumuzun adını da haberimizvar.net koyduk. Adını bizim koyduğumuz ama siz okuyucularımızla birlikte bugün 2 yaşına giren haber sitemiz, dostlarımızdan aldığımız güçle her gün daha fazla kitleye ulaşıyor. Sevinçlerini, tepkilerini, mücadelesini haberimizvar.net’le birlikte sürdüren halkımız Türkiye’nin dört bir köşesinden haber sitemizle birlikte tek ses oluyor. Bizler gazeteciyiz. Şahsımızı değil yurttaşımızı temsil ederiz. Temsil ettiğimiz kimlik ve halkın iradesine karşı saygısızlık yapılmasına asla izin vermeyiz. Evrensel ve demokratik ilkeler çerçevesinde, öznesi ‘halkın sesi’ olan yayın politikamız her yurttaşımızın kendisini ifade edebilecek özgürlükleri sunma imkanını bizlere veriyor. Onurlu ve özgün yaşamı savunanların ortak adresi haline gelen haberimizvar.net, toplumun vicdanı olarak tarafsızlığıyla yoluna devam ediyor.  Ne yazık ki,  günümüzde her değer itibarsızlaştırıldığı ve itibarsızlık normalleştirildiği gibi basının da saygınlığı ayaklar altındadır. İtibarını kaybetmiş yalan dünyasında kalemini kullananlara karşı www.haberimizvar.net mücadelesinden asla vazgeçmeden yoluna devam etmeye kararlıdır. Bu nedenle önce ‘emek en yüce değerdir’ diyerek emeğe saygı duyarak, toplumsal vicdanının sorumluluğuyla kent bilinci farkındalığında Konyaaltı Sahili’ne sahip çıkıyoruz, bunun için bedel ödemek zorunda kalsak da… Rüşvetle, yolsuzluklara karşı duruş sergiliyoruz, kimsenin ağzını açamadığı konularda kalemimizle toplumsal duruşu sergiliyoruz… FETÖ’ye karşı kimsenin yazamadıklarını yazıyor. Söz konusu şahısların, iş adamlarına karşı taşıdığımız sorumluluğu hiç bırakmadan dimdik duruyoruz. Siyasi iradeye karşı doğrudan şaşmıyoruz, demokrasiden vazgeçilmesine izin vermeme adına kapımızın önünü süpürmesini biliyoruz. Bu duruş bizlerin yaşam biçimi olarak hayatımıza yansıyor. Yeri geliyor tehdit alıyor, yeri geliyor ofisimizin tüm internet kabloları kesiliyor, olmadı gözaltına alınıyoruz, halkı ayrıştırmaktan yargılanıyoruz, soru sorduğumuz için hakkımızda soruşturma açılıyor. Bunları şikâyet olarak değil, bizlerin madalyaları olarak göğsümüzde taşıyoruz. Çünkü bizler gazeteciyiz ve emek veriyoruz. Emeğe verdiğimiz değerle İdris Özyol’la, Yunus Erdoğan’la, Dilara Açikyildiz ile stajyerimiz Dilara Taş, köşe yazarlarımız Bünyamin Tokmak, Hadi Cin, Recep Mutaf, Ayşen Ovalı Binbir, Nurettin Sönmez, Aran Mehmet Yanar, Aziz Oral ve adını sayamadığım bir çok yazarımızla, okuyucularımızla, başta Hüsnü Şahin olmak üzere  tüm dostlarımızı da yanımıza alarak yolumuza devam ediyoruz. Çünkü bizim yolumuz uzun mesafeli maraton, emek vermeden insan olmanın değerlerine sahip çıkmadan pastanın üzerindeki mumları söndürmemize imkan vermez. Bu nedenledir ki, siz sevgili okuyucularımızla doğum günümüzü kutluyorum. Nice aydınlık yıllarımız olsun…  
Ekleme Tarihi: 08 Aralık 2020 - Salı

Emek en yüce değerdir

Geride 30 yıllık meslek hayatımı bırakırken, bir yıl önce yoldaşım, meslektaşım İdris Özyol’la yeni bir yola birlikte çıktık. Yolumuzun adını da haberimizvar.net koyduk. Adını bizim koyduğumuz ama siz okuyucularımızla birlikte bugün 2 yaşına giren haber sitemiz, dostlarımızdan aldığımız güçle her gün daha fazla kitleye ulaşıyor. Sevinçlerini, tepkilerini, mücadelesini haberimizvar.net’le birlikte sürdüren halkımız Türkiye’nin dört bir köşesinden haber sitemizle birlikte tek ses oluyor.

Bizler gazeteciyiz. Şahsımızı değil yurttaşımızı temsil ederiz. Temsil ettiğimiz kimlik ve halkın iradesine karşı saygısızlık yapılmasına asla izin vermeyiz. Evrensel ve demokratik ilkeler çerçevesinde, öznesi ‘halkın sesi’ olan yayın politikamız her yurttaşımızın kendisini ifade edebilecek özgürlükleri sunma imkanını bizlere veriyor. Onurlu ve özgün yaşamı savunanların ortak adresi haline gelen haberimizvar.net, toplumun vicdanı olarak tarafsızlığıyla yoluna devam ediyor.  Ne yazık ki,  günümüzde her değer itibarsızlaştırıldığı ve itibarsızlık normalleştirildiği gibi basının da saygınlığı ayaklar altındadır. İtibarını kaybetmiş yalan dünyasında kalemini kullananlara karşı www.haberimizvar.net mücadelesinden asla vazgeçmeden yoluna devam etmeye kararlıdır.

Bu nedenle önce ‘emek en yüce değerdir’ diyerek emeğe saygı duyarak, toplumsal vicdanının sorumluluğuyla kent bilinci farkındalığında Konyaaltı Sahili’ne sahip çıkıyoruz, bunun için bedel ödemek zorunda kalsak da…

Rüşvetle, yolsuzluklara karşı duruş sergiliyoruz, kimsenin ağzını açamadığı konularda kalemimizle toplumsal duruşu sergiliyoruz…

FETÖ’ye karşı kimsenin yazamadıklarını yazıyor. Söz konusu şahısların, iş adamlarına karşı taşıdığımız sorumluluğu hiç bırakmadan dimdik duruyoruz.

Siyasi iradeye karşı doğrudan şaşmıyoruz, demokrasiden vazgeçilmesine izin vermeme adına kapımızın önünü süpürmesini biliyoruz. Bu duruş bizlerin yaşam biçimi olarak hayatımıza yansıyor.

Yeri geliyor tehdit alıyor, yeri geliyor ofisimizin tüm internet kabloları kesiliyor, olmadı gözaltına alınıyoruz, halkı ayrıştırmaktan yargılanıyoruz, soru sorduğumuz için hakkımızda soruşturma açılıyor. Bunları şikâyet olarak değil, bizlerin madalyaları olarak göğsümüzde taşıyoruz. Çünkü bizler gazeteciyiz ve emek veriyoruz. Emeğe verdiğimiz değerle İdris Özyol’la, Yunus Erdoğan’la, Dilara Açikyildiz ile stajyerimiz Dilara Taş, köşe yazarlarımız Bünyamin Tokmak, Hadi Cin, Recep Mutaf, Ayşen Ovalı Binbir, Nurettin Sönmez, Aran Mehmet Yanar, Aziz Oral ve adını sayamadığım bir çok yazarımızla, okuyucularımızla, başta Hüsnü Şahin olmak üzere  tüm dostlarımızı da yanımıza alarak yolumuza devam ediyoruz. Çünkü bizim yolumuz uzun mesafeli maraton, emek vermeden insan olmanın değerlerine sahip çıkmadan pastanın üzerindeki mumları söndürmemize imkan vermez. Bu nedenledir ki, siz sevgili okuyucularımızla doğum günümüzü kutluyorum. Nice aydınlık yıllarımız olsun…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.