Yemekhane eylemleri sürüyor: Müşteri değil öğrenciyiz!

GÜNDEM 03.01.2020 - 14:52, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yemekhane eylemleri sürüyor: Müşteri değil öğrenciyiz!

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, yemekhanelerden kahvaltının kaldırılmasına ve indirimli yemek hakkının tek öğüne indirilmesine karşı bugün de protesto eylemi düzenledi. Üniversiteliler, “Kanal İstanbul’a bütçe var, ama öğrenci yemeğine yok” dedi.

haberimizvar.net- İstanbul Üniversitesi’ne bağlı kampüslerde 2 Ocak’tan itibaren yemekhanelerde kahvaltı verilmeyeceği ve indirimli yemeklerin artık tek öğünle sınırlandırılacağına tepki gösteren öğrenciler eylemlerini bugün de sürdürdü. Öğrenciler, 40 yemekhane işçisinin işten çıkarılmasını da tepki gösterirken, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri de eyleme destek için Beyazıt’a geldi. Beyazıt Kampüsü’nde dün yapılan eylemde polisin darp ettiği öğrenciler tepki gösterirken güvenlik güçleri üniversite önünü yine kuşattı. ÜÇ ÖĞÜN YEMEK HAKKI İÇİN EYLEM Öğrenciler sık sık, “Burası üniversite, işletme değil. Müşteri değil, öğrenciyiz. Yemekhane hakkımız engellenemez. Ferman rektörün, üniversiteler bizimdir, sermaye üniversiteden defol” sloganları atarak üniversite rektörlüğünü protesto etti. Öğrenciler ellerinde taşıdıkları, “Survivor’da bu hafta kim elenecek? Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır. Günün menüsü süzme mahmut çorbası, coplu gazlı fasulye, borç makarnası” yazılı dövizleri taşıyarak üç öğün yemek haklarının geri verilmesini istedi. KANAL İSTANBUL’A VAR, BİZE YOK! Basın açıklamasında öğrenciler adına konuşan Onurcan Poyraz, “Öğrenciler ekonomik krizin getirdikleriyle zaten baş etmek zorundalar. Ailelerinin verdikleri para mı yetecek burs mu yetecek diye düşünmek zorundalar. Acaba iş bulacak mıyız, kredilerimizi ödeyip ödeyemeyeceğimizi düşünürken bizden para istiyorlar. İstanbul’u ikiye bölünce bütçe var; ama öğrencilerin yemeğine bütçe yok. Üniversite kar etme yeri değildir” dedi. ÖĞRENCİLERE 18 LİRAYA YEMEK Onurcan Poyraz şöyle devam etti: “Günde üç öğün yemek hakkımızı geri istiyoruz. Aksi bir durumda kazanılmış haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Öğrenciler 18 liraya yemek yesin diyorlar. Bu akıl ve mantığa aykırı. Daha dün Fatih’te bir kişi donarak can verdi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak alınan bu karara karşı amfilerden, yemekhanelerden, meydanlardan ses çıkartıyoruz”.     
İstanbul Üniversitesi öğrencileri, yemekhanelerden kahvaltının kaldırılmasına ve indirimli yemek hakkının tek öğüne indirilmesine karşı bugün de protesto eylemi düzenledi. Üniversiteliler, “Kanal İstanbul’a bütçe var, ama öğrenci yemeğine yok” dedi.

haberimizvar.net- İstanbul Üniversitesi’ne bağlı kampüslerde 2 Ocak’tan itibaren yemekhanelerde kahvaltı verilmeyeceği ve indirimli yemeklerin artık tek öğünle sınırlandırılacağına tepki gösteren öğrenciler eylemlerini bugün de sürdürdü. Öğrenciler, 40 yemekhane işçisinin işten çıkarılmasını da tepki gösterirken, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri de eyleme destek için Beyazıt’a geldi. Beyazıt Kampüsü’nde dün yapılan eylemde polisin darp ettiği öğrenciler tepki gösterirken güvenlik güçleri üniversite önünü yine kuşattı.

ÜÇ ÖĞÜN YEMEK HAKKI İÇİN EYLEM

Öğrenciler sık sık, “Burası üniversite, işletme değil. Müşteri değil, öğrenciyiz. Yemekhane hakkımız engellenemez. Ferman rektörün, üniversiteler bizimdir, sermaye üniversiteden defol” sloganları atarak üniversite rektörlüğünü protesto etti. Öğrenciler ellerinde taşıdıkları, “Survivor’da bu hafta kim elenecek? Bunlar aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır. Günün menüsü süzme mahmut çorbası, coplu gazlı fasulye, borç makarnası” yazılı dövizleri taşıyarak üç öğün yemek haklarının geri verilmesini istedi.

KANAL İSTANBUL’A VAR, BİZE YOK!

Basın açıklamasında öğrenciler adına konuşan Onurcan Poyraz, “Öğrenciler ekonomik krizin getirdikleriyle zaten baş etmek zorundalar. Ailelerinin verdikleri para mı yetecek burs mu yetecek diye düşünmek zorundalar. Acaba iş bulacak mıyız, kredilerimizi ödeyip ödeyemeyeceğimizi düşünürken bizden para istiyorlar. İstanbul’u ikiye bölünce bütçe var; ama öğrencilerin yemeğine bütçe yok. Üniversite kar etme yeri değildir” dedi.

ÖĞRENCİLERE 18 LİRAYA YEMEK

Onurcan Poyraz şöyle devam etti: “Günde üç öğün yemek hakkımızı geri istiyoruz. Aksi bir durumda kazanılmış haklarımızı sonuna kadar savunacağız. Öğrenciler 18 liraya yemek yesin diyorlar. Bu akıl ve mantığa aykırı. Daha dün Fatih’te bir kişi donarak can verdi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak alınan bu karara karşı amfilerden, yemekhanelerden, meydanlardan ses çıkartıyoruz”. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.