YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

EĞİTİM 22.08.2020 - 14:31, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS tercih sonuçları için resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Aygün, 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ettiğini belirtti. İşte YKS tercihlerinin açıklanacağı tarih...

haberimizvar.net- YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu 2020 üniversite sınavından kazandığı puanla tercih yaparak üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen adayların gündeminde. Üniversite tercihleri geçen hafta son kez alındı. Sonuçlar açıklandıktan sonra boş kontenjanlar için ek tercih açılacak. İşte ÖSYM 2020 YKS üniversite tercih sonuçları ile ilgili detaylar... YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2020 ÖSYM Başkanı Aygün, YKS tercih sonuçları için tarih verdi. Aygün resmi Twitter hesabından "Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız." açıklamasını yaptı. ÖSYM YKS TERCİH KILAVUZU   ÖSYM tarafından yayımlanan 2020 YKS tercih kılavuzunda hem tercih işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği hem de üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları yer alıyor. YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN? YKS tercih sürecinde işlemini tamamlayamayan adaylar, için ikinci şans ek tercihlerle geliyor. ÖSYM 2020 YKS tercih kılavuzunda ek tercihler için kesin bir tarih verilmemesi ile birlikte şu ifadelere yer veriliyor. "Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2020-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.   Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır."  
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS tercih sonuçları için resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Aygün, 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ettiğini belirtti. İşte YKS tercihlerinin açıklanacağı tarih...

haberimizvar.net- YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu 2020 üniversite sınavından kazandığı puanla tercih yaparak üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen adayların gündeminde. Üniversite tercihleri geçen hafta son kez alındı. Sonuçlar açıklandıktan sonra boş kontenjanlar için ek tercih açılacak. İşte ÖSYM 2020 YKS üniversite tercih sonuçları ile ilgili detaylar...

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2020

ÖSYM Başkanı Aygün, YKS tercih sonuçları için tarih verdi. Aygün resmi Twitter hesabından "Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız." açıklamasını yaptı.

ÖSYM YKS TERCİH KILAVUZU

 

ÖSYM tarafından yayımlanan 2020 YKS tercih kılavuzunda hem tercih işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği hem de üniversite taban puanları ve başarı sıralamaları yer alıyor.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS tercih sürecinde işlemini tamamlayamayan adaylar, için ikinci şans ek tercihlerle geliyor. ÖSYM 2020 YKS tercih kılavuzunda ek tercihler için kesin bir tarih verilmemesi ile birlikte şu ifadelere yer veriliyor.

"Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2020-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

 

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacaktır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.