Yol için çınarları kesmek vicdansızlık

GÜNDEM 15.08.2020 - 13:07, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Yol için çınarları kesmek vicdansızlık

Kemer Ulupınar’da yol genişletme çalışması nedeniyle asırlık çınarların yok edilmek istenmesine tepkiler sürüyor. Yöre halkının çalışma başladığından beri ‘Çınar nöbeti’ tuttuğu bölgede incelemede bulunan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Ulupınar’ın simgesi olan asırlık çınar ağaçlarının asfalt yola kurban edilmesini vicdansızlık olarak nitelendirdi.

haberimizvar.net- Ağaçlar kesilmesin diye gece gündüz nöbet tutan vatandaşları ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili Özer, MAKYOL firması tarafından yürütülen bölünmüş yol çalışmaları sırasında şimdiye kadar bölgenin simgesi olan çok sayıda ağacın yok edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Özer, “Yol inşaatı projesinde yapılacak küçük bir tadilatla bu çınar ağaçları korunur. Burada yol biraz daralır, az ileride genişler. Yani yol geçirilir ama çınarları kesmeden yapılır mesajı da buradan verilmiş olur, örnek olunur” dedi.   SAMİMİ OLMADIKLARI ANLAŞILDI Aynı zamanda TBMM Çevre Komisyonu üyesi de olan Özer, 4 yıl önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca 2016’nın Çınar Yılı ilan ettiğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusuyla ülkenin dört bir yanında 200 binin üzerinde çınar ağacı fidanı dikimi için seferberlik başlatılmıştı. O zaman on binlerce çınar fidanı karayollarının kenarına dikilmişti. Dört yıl önce çınar ağacı dikmek için seferberlik başlatan hükümet şimdi Antalya’da karayolunu genişletmek için asırlık çınar ağaçlarını kesiyor. Demek samimi değillermiş!” diye konuştu. Konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdığını da kaydeden CHP Milletvekili Özer, “Küçük bir proje tadilatı ile burada olan asırlık Çınar ağaçlarımızı kurtarabiliriz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Ayrıca günlerdir burada nöbet tutan doğasever arkadaşlarımızı mücadelelerinden dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Kemer Ulupınar’da yol genişletme çalışması nedeniyle asırlık çınarların yok edilmek istenmesine tepkiler sürüyor. Yöre halkının çalışma başladığından beri ‘Çınar nöbeti’ tuttuğu bölgede incelemede bulunan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Ulupınar’ın simgesi olan asırlık çınar ağaçlarının asfalt yola kurban edilmesini vicdansızlık olarak nitelendirdi.

haberimizvar.net- Ağaçlar kesilmesin diye gece gündüz nöbet tutan vatandaşları ziyaret eden CHP Antalya Milletvekili Özer, MAKYOL firması tarafından yürütülen bölünmüş yol çalışmaları sırasında şimdiye kadar bölgenin simgesi olan çok sayıda ağacın yok edilmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Özer, “Yol inşaatı projesinde yapılacak küçük bir tadilatla bu çınar ağaçları korunur. Burada yol biraz daralır, az ileride genişler. Yani yol geçirilir ama çınarları kesmeden yapılır mesajı da buradan verilmiş olur, örnek olunur” dedi.

 

SAMİMİ OLMADIKLARI ANLAŞILDI

Aynı zamanda TBMM Çevre Komisyonu üyesi de olan Özer, 4 yıl önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca 2016’nın Çınar Yılı ilan ettiğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurusuyla ülkenin dört bir yanında 200 binin üzerinde çınar ağacı fidanı dikimi için seferberlik başlatılmıştı. O zaman on binlerce çınar fidanı karayollarının kenarına dikilmişti. Dört yıl önce çınar ağacı dikmek için seferberlik başlatan hükümet şimdi Antalya’da karayolunu genişletmek için asırlık çınar ağaçlarını kesiyor. Demek samimi değillermiş!” diye konuştu. Konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verdiği soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdığını da kaydeden CHP Milletvekili Özer, “Küçük bir proje tadilatı ile burada olan asırlık Çınar ağaçlarımızı kurtarabiliriz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Ayrıca günlerdir burada nöbet tutan doğasever arkadaşlarımızı mücadelelerinden dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.