Yurtdışından gelen 29 bin 284 kişi karantinada

GÜNDEM 30.04.2020 - 14:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Yurtdışından gelen 29 bin 284 kişi karantinada

Yurtdışından Türkiye'ye gelen toplam 29 bin 284 kişi yurtlarda karantina altında. 34 bini aşkın kişi ise karantinayı tamamlayarak evlerine gönderildi. Verileri Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu paylaştı.

haberimizvar.net-Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurtdışından Türkiye’ye gelen 29 bin 284 kişinin 76 ildeki yurtlarda karantinada olduğunu, 34 bin 452 kişinin ise karantina sürecinin sona erdiğini ve evlerine gönderildiğini açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlardaki karantinaya ilişkin bilgi paylaşan Kasapoğlu şöyle konuştu:  “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bakanımızın ve Bilim Kurulunun çalışmalarıyla, devlet ve millet olarak Covid-19’a karşı ortak bir mücadele sürdürüyoruz. Güçlü bir devlet olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın koordinesinde dünyanın dört bir yanından gelen vatandaşlarımız İçişleri Bakanlığımızın da katkılarıyla Bakanlığımızın yurtlarında misafir ediliyor. Şu ana kadar 76 ildeki bakanlık yurtlarımızda, halen yurt dışından gelen 29 bin 284 vatandaşımıza ev sahipliği yapılıyor.” ’34 BİN KİŞİ UĞURLANDI’ Bakan Kasapoğlu, 34 bin 452 kişinin karantina sürecini tamamlayarak evlerine uğurlandığını söyledi ve şöyle devam etti: “Bir başka gurur ve sevinç kaynağımız da yurtlarımızda kalan vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler… Vatandaşlarımızın dile getirdiği memnuniyet mesajları, bizlere ayrı bir heyecan, ayrı bir güç veriyor. İnşallah bu süreci atlattığımızda, misafirlerimizi sıhhat ve afiyetle uğurladıktan sonra, yeniden gerçek sahiplerine yani öğrencilerimize en hijyen koşullarda, en güzel şekliyle yurtlarını, yuvalarını tekrar emanet edeceğiz.” ( /AA)
Yurtdışından Türkiye'ye gelen toplam 29 bin 284 kişi yurtlarda karantina altında. 34 bini aşkın kişi ise karantinayı tamamlayarak evlerine gönderildi. Verileri Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu paylaştı.

haberimizvar.net-Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurtdışından Türkiye’ye gelen 29 bin 284 kişinin 76 ildeki yurtlarda karantinada olduğunu, 34 bin 452 kişinin ise karantina sürecinin sona erdiğini ve evlerine gönderildiğini açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlardaki karantinaya ilişkin bilgi paylaşan Kasapoğlu şöyle konuştu: 

“Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, Sağlık Bakanımızın ve Bilim Kurulunun çalışmalarıyla, devlet ve millet olarak Covid-19’a karşı ortak bir mücadele sürdürüyoruz. Güçlü bir devlet olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın koordinesinde dünyanın dört bir yanından gelen vatandaşlarımız İçişleri Bakanlığımızın da katkılarıyla Bakanlığımızın yurtlarında misafir ediliyor. Şu ana kadar 76 ildeki bakanlık yurtlarımızda, halen yurt dışından gelen 29 bin 284 vatandaşımıza ev sahipliği yapılıyor.”

’34 BİN KİŞİ UĞURLANDI’

Bakan Kasapoğlu, 34 bin 452 kişinin karantina sürecini tamamlayarak evlerine uğurlandığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Bir başka gurur ve sevinç kaynağımız da yurtlarımızda kalan vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşler… Vatandaşlarımızın dile getirdiği memnuniyet mesajları, bizlere ayrı bir heyecan, ayrı bir güç veriyor. İnşallah bu süreci atlattığımızda, misafirlerimizi sıhhat ve afiyetle uğurladıktan sonra, yeniden gerçek sahiplerine yani öğrencilerimize en hijyen koşullarda, en güzel şekliyle yurtlarını, yuvalarını tekrar emanet edeceğiz.” ( /AA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.