‘Yürüme şansı yok’

GÜNDEM 09.01.2020 - 12:57, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

‘Yürüme şansı yok’

Kanal İstanbul’un hayati bir mesele olduğunu söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, hukuki mücadele vereceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi durumunda ikna edebileceğini iddia eden İmamoğlu, “Bu düzenin yürüme şansı yok” dedi.

haberimizvar.net-Haber Türk’te yayınlanan ‘Türkiye’nin Nabzı’ programının konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklama yaptı. Kanal İstanbul’un siyasi değil, hayati bir mesele olduğunun altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Tümüyle hukuki mücadelemizi vereceğiz. Buna halkın da destek vereceğini biliyoruz. Ben her seferinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettim. Bu hafta da bu talebi yineledim” dedi. Çok güvendiği onlarca bilim insanıyla bu konuyu analiz ettiğini dile getiren İmamoğlu,  “En baştan beri söylediğimiz tek şey, buna bilim karar versin. Ne ben söylediğim için toplum ‘hayır’, ne de Cumhurbaşkanı söylediği için ‘evet’ desin” ifadelerini kullandı. ‘CUMHURBAŞKANINI İKNA EDERİM’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan birçok kez randevu talep ettiğini, bu hafta da randevu talebini yinelediğini ifade eden İmamoğlu, Erdoğan’la görüşmesi durumunda onu ikna edebileceğini söyledi. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “2016’da açılacak denilen Melen Barajı, 2020’de açılmadı. Buraya ek bir ihale yapılmak zorunda. Bu uyarıyı yaptıktan sonra ödeneği çıkmadı. Biz tekrar televizyondan uyarı yaptık. İktidara yakın bir gazetede, ‘Cumhurbaşkanı ödeneğin çıkması konusunda talimat verdi’ diye haber çıktı. Bu işin içine konuyla ilgili bilgili arkadaşları sokarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna edeceğime inanıyorum”. İMAMOĞLU: BEN ÇOK TUTARLIYIM İmamoğlu, “Peki siz ikna olur musunuz?” sorusuna da, “Ben hiç çelişmiyorum. Çok tutarlıyım. Neden tutarlı olduğumu da söyleyeyim: Ben bir gün 70 kat bina gösterip yarın yatay yapılaşma demek zorunda kalmıyorum. Bir gün 500 bin kişilik kent deyip yarın 1 milyon 100 bin nüfuslu bir planı askıya çıkartmıyorum. Mesela ben sıfır arsa hareketi deyip 30 milyon metrekare arsa hareketi var dediğimde yalanlanmıyorum. Böyle baktığınızda benim ikna olma ihtimalim yok çünkü ben çok tutarlıyım” cevabını verdi. ‘BU DÜZENİN YÜRÜME ŞANSI YOK’ Kanal İstanbul projesinin uygulanmak istendiği bölgede Araplar tarafından alınan arazilere de değinen İmamoğlu, “1 milyon 200 bin dedim, sayın bakan ‘500 bin akıllı şehir yapacağız’ dedi. Ben dedim ki 30 milyon metrekareye yakın arazi hareketi oldu burada. Sayın bakan ‘arazi hareketi yok’ dedi. 30 milyon metrekare 30 bin dönüm demek” ifadelerini kullandı. Tespitlerin devam ettiğini vurgulayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu söylediğiniz 3 firma, tesadüf Arap sermayeli çıktı. Bu sadece üçü. Burada bir başka husus var. Kamulaştırma yapılacak burada. Kamulaştırmayla ilgili bir madde çalışıldı, Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanın yerine olsam İmamoğlu’nu bir gün sonra yalanlardım. Yanıltmak üzere kurulu bir düzenin yürüme şansı yok”. 
Kanal İstanbul’un hayati bir mesele olduğunu söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, hukuki mücadele vereceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi durumunda ikna edebileceğini iddia eden İmamoğlu, “Bu düzenin yürüme şansı yok” dedi.

haberimizvar.net-Haber Türk’te yayınlanan ‘Türkiye’nin Nabzı’ programının konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklama yaptı. Kanal İstanbul’un siyasi değil, hayati bir mesele olduğunun altını çizen Ekrem İmamoğlu, “Tümüyle hukuki mücadelemizi vereceğiz. Buna halkın da destek vereceğini biliyoruz. Ben her seferinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettim. Bu hafta da bu talebi yineledim” dedi. Çok güvendiği onlarca bilim insanıyla bu konuyu analiz ettiğini dile getiren İmamoğlu,  “En baştan beri söylediğimiz tek şey, buna bilim karar versin. Ne ben söylediğim için toplum ‘hayır’, ne de Cumhurbaşkanı söylediği için ‘evet’ desin” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANINI İKNA EDERİM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan birçok kez randevu talep ettiğini, bu hafta da randevu talebini yinelediğini ifade eden İmamoğlu, Erdoğan’la görüşmesi durumunda onu ikna edebileceğini söyledi. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “2016’da açılacak denilen Melen Barajı, 2020’de açılmadı. Buraya ek bir ihale yapılmak zorunda. Bu uyarıyı yaptıktan sonra ödeneği çıkmadı. Biz tekrar televizyondan uyarı yaptık. İktidara yakın bir gazetede, ‘Cumhurbaşkanı ödeneğin çıkması konusunda talimat verdi’ diye haber çıktı. Bu işin içine konuyla ilgili bilgili arkadaşları sokarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ikna edeceğime inanıyorum”.

İMAMOĞLU: BEN ÇOK TUTARLIYIM

İmamoğlu, “Peki siz ikna olur musunuz?” sorusuna da, “Ben hiç çelişmiyorum. Çok tutarlıyım. Neden tutarlı olduğumu da söyleyeyim: Ben bir gün 70 kat bina gösterip yarın yatay yapılaşma demek zorunda kalmıyorum. Bir gün 500 bin kişilik kent deyip yarın 1 milyon 100 bin nüfuslu bir planı askıya çıkartmıyorum. Mesela ben sıfır arsa hareketi deyip 30 milyon metrekare arsa hareketi var dediğimde yalanlanmıyorum. Böyle baktığınızda benim ikna olma ihtimalim yok çünkü ben çok tutarlıyım” cevabını verdi.

‘BU DÜZENİN YÜRÜME ŞANSI YOK’

Kanal İstanbul projesinin uygulanmak istendiği bölgede Araplar tarafından alınan arazilere de değinen İmamoğlu, “1 milyon 200 bin dedim, sayın bakan ‘500 bin akıllı şehir yapacağız’ dedi. Ben dedim ki 30 milyon metrekareye yakın arazi hareketi oldu burada. Sayın bakan ‘arazi hareketi yok’ dedi. 30 milyon metrekare 30 bin dönüm demek” ifadelerini kullandı. Tespitlerin devam ettiğini vurgulayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu söylediğiniz 3 firma, tesadüf Arap sermayeli çıktı. Bu sadece üçü. Burada bir başka husus var. Kamulaştırma yapılacak burada. Kamulaştırmayla ilgili bir madde çalışıldı, Resmi Gazete’de yayınlandı. Bakanın yerine olsam İmamoğlu’nu bir gün sonra yalanlardım. Yanıltmak üzere kurulu bir düzenin yürüme şansı yok”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.